BRIGHT: Norskdesignede Solcellelamper

Norskdesignede, værbestandige solcellelamper av høy kvalitet fra norske Bright! Produktene er holdbare, flerfunksjonelle og har høy kvalitet med lang levetid – godt forankret i norsk design. Avansert solcelleteknologi, enkel i bruk.

OM BRIGHT

BRIGHT er et sånt merke som vi elsker å føre. Med bærekraft og etikk i sentrum av hele verdikjeden er BRIGHT opptatt av å spre kunnskap om og tilgang til fornybar energi til mennesker over hele verden. 

Hvis du er litt ekstra nerd ligger BRIGHTs Code of Conduct her, tilgjengelig for alle. 

Bright lager effektive, men lette og turvennlige solcelleprodukter, som lader seg opp i sola, og som lyser opp nattemørket. Modellene Sunbell og Bright kan du i tillegg bruke til å lade telefonen din og andre elektriske dupeditter fra. 

GODE PRODUKTER SOM GJØR GODT

Det hele begynte i 2007, når det norske industridesignbyrået K8 bestemte seg for å "bli miljøvennlige og gjøre en forskjell". Fra dette kom idéen om solcellelamper, og når de gjorde mer research, oppdaget gjengen bak BRIGHT hvor omfattende og inngripende mangelen på strøm er - over en milliard menneske lever uten tilgang til strømnettet. 

De utviklet først SunBell, og deretter den mindre SunTurtle. Etter hvert har også modellene Start+ og Move Smart. Til sammen har BRIGHT produsert over to millioner solcellelamper, og er i dag FNs globale leverandør av solcellelamper. 

"Fire år etter lanseringen av BRIGHT SunBell finnes det over to millioner BRIGHT-lamper der ute som gir lys og lademuligheter til millioner av mennesker. Hjemme og på tur, i landsbyer og byer – og i flyktningleirer: Barn bruker BRIGHT-lamper når de gjør lekser om kvelden. Kvinner kan bevege seg trygt ute etter mørkets frembrudd. Familier får energi til hjemmene sine. Turgåere lyser opp stier. Gründere driver bedriftene sine og lader mobilene."

OM DE ULIKE MODELLENE

Sunbell er den største av variantene. Denne er nettopp bjelleforma, og fungerer dermed mest som en lampe - som du kan henge i et tre for å lyse opp leiren, for eksempel. I tillegg kan du ta av av "lampeskjermen", og ha en vanlig håndholdt lommelykt. Denne kan du også bruke til å lade telefon og andre små elektriske gjenstander, noe som gjør Sunbell til en optimal allrounder. Er det dårlig vær, kan du også lade den opp i veggen før du drar hjemmefra. 

Move Smart er hakket mindre, men fortsatt kraftfull og allsidig. Smart kan som Sunbell brukes både som lampe og som lader, og kan henges opp i trær, eller settes rett på bakken. Heng den på utsiden av sekken, så lades den opp i sola mens du går, slik at den er klar til bruk på kvelden. 

SunTurtle er en liten og lett sak, som er et godt budsjettalternativ. Denne er som de andre modellene en solcellelampe, men kan ikke brukes til å lade opp telefonen, og er derfor noe mindre allsidig, men veldig grei på turer der det ikke trengs. 

Start + er den minste av variantene. Denne kan lades opp både i sola og fra veggen, men er som SunTurtle kun en lampe, og kan ikke brukes til å lade opp telefonen. Til gjengjeld gir den kraftig lys, og er liten nok til å få plass til lomma.