Julegaver på budsjett - men som likevel skjemmer bort mottakeren <3

Nordmenn bruker MYE penger på julegaver - det er ikke å legge skjul på. Men, ikke alle har råd til å holde følge med det dyre julegavekjøret, og kanskje spesielt ikke i pandemi-året 2020 med permisjoner og vanskelige tider. Derfor har vi samlet noen av våre beste julegavetips - som ikke koster skjorta. 

Spiselige gaver er en klassiker. Hva med litt god sjokolade? Sjokoladene fra Goodio er veganske, økologiske, og etisk produserte. I tillegg smaker de skikkelig godt, og er en super gave til noen som fortjener en liten oppmerksomhet. (Tilgjengelig på nett og i Trondheim)

Er du glad i å lage mat? Hva med å bake noe godt - for eksempel julekaker til de som jobber steder med julerush, og ikke har hatt tid til å bake selv? Det går også an å gi en invitasjon på et middagsselskap, med full oppvartning. Eller - hva med å kjøpe turmat (for eksempel fra vår favoritt Firepot), komplett med et løfte om å møtes i naturen og nyte en deilig utemiddag sammen? Det går også an å skrive ut en favoritt-oppskrift, og sette sammen en goodie-bag med ingrediensene som trengs. Mulighetene er mange - og resultatet er en personlig gave, full av omtanke, som lett kan tilpasses ditt budsjett! 

Har du en venn som drømmer om å reise et spesifikt sted, enten med eller uten deg? Kjøp en guidebok til dette stedet slik at personen kan starte å planlegge og fortsette drømmingen. Spesielt guidebøkene våre fra Eyewitness og Insight Guides er gode i forkant av turen for å lære mer om blant annet kultur og historie. Ønsker du å gjøre gaven ekstra personlig? Skriv egne notater eller legg lapper i boka med tips du tror passer ekstra godt for personen du gir gaven til. 

Lysløypa 2021 er en fantastisk gave til noen du ønsker å tilbringe mer tid med i året som kommer. Hva er lysløypa? Jo - Lysløypa er et opplevelseshefte, fullt av gode Oslo-opplevelser, både i form av butikker, kafeer, restauranter og andre ting å finne på. Det kule med Lysløypa er at de har laget avtaler med alle "deltakerene", slik at alle stedene de tipser om gir deg eksklusive tilbud og rabatter - om du tar med deg en venn! 

Hygieneprodukter som shampoo, deodorant og såpe trenger alle, og er utrolig fine gaver. Ønsker du samtidig at produktene skal være mest mulig naturlig og gode for den du gir den til og planeten vår, så anbefaler vi produkter fra blant annet Chagrin Valley og Dr. Bronner. 

Har du en venn som stresser for mye? Stressballen vår formet som jordkloden er ikke bare kul, men kan også virke avslappende.

Det finnes endeløse muligheter for å lage hjemmelagde gaver - og ingenting er mer personlig eller betyr like mye som en skikkelig fin, hjemmelaget gave. Man kan for eksempel strikke sokker, kluter, skjerf osv., lage sjokoladekuler eller karameller, skrive ut fine bilder man har av hverandre og ramme det inn osv. Slike gaver gjør det tydelig at man virkelig har lagt energien sin i gavene <3