Drøm deg bort med podcast

Trenger du inspirasjon? Vil du lære mer om landet du skal til? Hjemme på sofaen eller på flytoget? Våre favoritt reisepodcaster vil motivere deg til å spare penger, utforske nye steder og våge å satse. Eller - bare å drømme. Inntil videre, i alle fall. 

Det finnes podcaster for alle typer reisende. Den eventyrlystne som sykler gjennom to kontinenter, den som vil se arkitekturen som gjør at nettopp denne byen skiller seg ut, eller den matglade som vil ha oversikt over hvor den absolutt beste maten finnes. 

Podcast er ikke bare praktisk når du trenger inspirasjon, men faktisk det perfekte reisefølge underveis. Reiser du alene, holder podcasten deg med selskap. Reiser du med andre, hjelper podcasten deg med å koble av. Du har hele verden for dine ører. 

THE MENU
Podcast om mat og drikke av Monocle

The Menu er laget av magasin og guidebokutgiver Monocle. Podcaster gir deg sjansen til å høre verdens mest kreative kokker dele sine tanker om for eksempel matavfall, og gastronomiske delikatesser, som japansk whisky. De gir deg restaurantanmeldelser og inntrykk fra matnabolag fra hele verden. De dekker alt fra "østersafari" i Danmark til canapéer og coktailer i San Fransisco. 

Podcasten har en egen hjemmeside her.

ZERO TO TRAVEL
Inspirerende podcast om ulike måter å reise på

 Jason driver reisepodcasten "Zero to travel". En inspirerende og livlig podcast som tar for seg ulike måter å reise på rundt om i alle verdens land. Podcasten ble stiftet i 2013, og har siden det fått mye oppmerksomhet og blitt en etablert og kjent podcast med over 3 millioner nedlastninger i 195 land verden over. 

Jason er en reiseglad amerikaner som er bosatt i Norge. Etter flere år med aktiv reising, har han lært at det er uendelige måter å reise på, ut ifra hvor i livet man befinner seg. Dette gjenskapes i podcasten til Z2T og menneskene han intervjuer. Jason har holdt live-podcast intervju hos oss på Nomaden, og vi håper at han kommer tilbake snart.

Du kan lese mer om Jason og "Zero to travel" her: http://zerototravel.com/

STADEN
En podcast om arkitektur og byens utvikling.

Svensk podcast  om arkitektur og byspørsmål. Laget av Dan Hallemar (sjefredaktør for Arkitektur forlag og kulturjournalist i den svenske avisen Expressen) og Håkan Forsell (urbanhistoriker, arkitekturskribent och forfatter). Programlederne besøker små og store byer rundt i verden, de har ofte med seg gjester med lokalkunnskap. De snakker om ulike temaer, fra kulturarv til ensomhet. 

Podcasten har en egen hjemmeside her.

THE ROUGH GUIDE TO EVERYWHERE
Personlige reisehistorier

 Rough Guide har laget en podcast om den type reisehistorier du ikke forteller hvem som helst. Den type historier du forteller vennene dine over en øl når du er hjemme fra tur men ikke ville drømme om å publisere i en guidebok. De har intervjuet ulike inspirerende mennesker fra hele verden, som forfattere, komikere og eventyrere. Laget av Rough Guides, Greg Dickinson. 

Podcasten har en egen hjemmeside her.

GLOBUSRULETT
Til alle verdens land. Og litt til.

 I Globusrulett tar verdens mest bereiste mann, Gunnar Garfors,og reisejournalist Thorkild Gundersen oss med på reise. Hvor? Dit rulettkula tar oss. Med seg har de reiseglade gjester, og her får du gode historier fra alle verdens kriker og kroker.