Houdini Mono Air - Verdens første fleece designet for å bekjempe plastforsøpling

Fleece blir ofte sett på som den store mikroplast-synderen, og det er ikke helt uten grunn - for løst vevde syntetiske materialer som man ofte finner i fleece, slipper ut veldig mye mikroplast ved bruk og vask, og det er jo ikke så veldig stas. Den realiteten var ikke Houdini helt klar for å akseptere, og nå har de introdusert Project Mono Aireet fleece-materiale som slepp ut 80% mindre mikroplast ved bruk og vask sammenlignet med tradisjonell fleece! 

På alle tags og merkelapper du får med Houdini-plaggene dine, så er det et slagord som går igjen - igjen og igjen:

Keep the great outdoors great

Og det slagordet, det oppsummerer det Houdini står for, og det Houdini er, veldig godt. Houdini driftes av ekte friluftsentusiaster, som jobber for å sikre at generasjoner etter oss skal få nyte den samme naturen. 

Derfor er sirkularitet, bærekraft, og lave økologiske fotavtrykk når Houdini skal lage noe nytt. Derfor jobber Houdini hele tiden for å utvikle tekstilteknologien, og å hele tiden bli bedre. 

Sammen med PolarTec har Houdini nå gjort et stort tekstilteknologi-gjennombrudd, og de fantastiske fleece-jakkene som er resultatet av den innsatsen er like fine og funksjonelle som de er geniale. Man skulle kanskje tro at et sånt gjennombrudd er noe man gjerne vil holde for seg selv. Houdini gjør det stikk motsatte, og deler hele prosessen åpent med alle som er interesserte. 

Du kan lese mer om hvordan det eegentlig fungerer her, på Houdini sine nettsider.

Eller, så kan du bare tenke at det er dødskult at det finnes en fleece som både ser bra ut, er i høy kvalitet, og slipper ut 80% mindre mikroplast, og kjøpe den her.