Icebreaker - Move to Natural

“Move to natural” er slagordet til New Zealandske Icebreaker. Nå er jo New Zealand langt unna, men vi har likevel mye til felles med det lille landet langt, langt sør, både i natur og i kjærligheten for friluftsliv og å være ute. Dermed er de tekniske ullplaggene til Icebreaker ideelle også for Norge og for vårt bruk. 

Icebreaker lager nemlig deilige ullplagg, som i følge New York Times har en egen “sex appeal”. Det er kanskje ikke hver dag man tenker på ullundertøy som sexy, men vi kan garantere at Icebreaker lager ullplagg du kan føle deg bra i. Hele utvalget finner du her.

Plaggene til Icebreaker bruker først og fremst merino-ull,  fra et nøye utvalgt antall sauebønder fra New Zealand. Disse sauebøndene driver samlet 55 gårder, og er alle ansatte på tiårige kontrakter. Det sikrer økonomisk forutsigbarhet for bøndene, og muligheten til å investere i å styrke driften, både med tanke på bærekraft, dyrevelferd og kvalitet. I mange av plaggene er merinoull blandet med tencel, et materiale laget av cellulose, og som har kvaliteter som minner litt om silke. 

Det vil si at du får varme ullplagg som føles myke og behagelig ut mot huden, men som også effektivt transporterer fukt, og som passer like bra sommer som vinter. 

Icebreaker stiller høye krav til kvalitet og funksjonalitet i plaggene de lager, og har derfor lagt til en detalj som øker levetiden. En tynn nylontråd i kjernen, som ullblandingen er spunnet rundt, gjør selv den tynneste ullytøya mer slitesterk. uten å gå på bekostning av de gode kvalitetene til ull og tencel. Denne nylontråden jobber icebreaker med å finne en erstatning til, slik at alle plaggene kan være 100% fri for plast, innen 2023.

 Alle foto: Icebreaker.