Icebreaker - Move to Natural

“Move to natural” er slagordet til New Zealandske Icebreaker. Nå er jo New Zealand langt unna, men vi har likevel mye til felles med det lille landet langt, langt sør, både i natur og i kjærligheten for friluftsliv og å være ute. Dermed er de tekniske ullplaggene til Icebreaker ideelle også for Norge og for vårt bruk. 

Icebreaker lager nemlig deilige ullplagg, som i følge New York Times har en egen “sex appeal”. Det er kanskje ikke hver dag man tenker på ullundertøy som sexy, men vi kan garantere at Icebreaker lager ullplagg du kan føle deg bra i! 

Plaggene har en deilig sammensetning av merinoull - fra et nøye utvalgt antall sauebønder fra New Zealand, og tencel - et materiale laget av cellulose, og som har kvaliteter som minner litt om silke. Det vil si at du får varme ullplagg som føles myke og behagelig ut mot huden, men som også effektivt transporterer fukt, og som passer like bra sommer som vinter. 

Icebreaker stiller høye krav til kvalitet og funksjonalitet i plaggene de lager, og har derfor lagt til en detalj som øker levetiden, uten å gå på bekostning av de gode kvalitetene til ull og tencel, nemlig en tynn nylon-tråd i kjernen, som ullblandingen er spunnet rundt. Den slitesterke nylonkjernen utgjør en veldig liten andel av materialbruken, men gjør selv de tynneste ulltrøyene mer slitesterke. 

 Alle foto: Icebreaker.