Julegavene til den miljøbevisste

Grønne gaver til de grønne familiemedlemmene - eller til hvem som helst, egentlig.

Bivokspapir er en sånn ting som hører hjemme på alle kjøkken. Erstatter både matpapir og plastfolie, og kan vaskes med kaldt vann og såpe for så å brukes om og om og om igjen.

Hydro Flask er en klassiker, en nomadenfavoritt, og en must-have. Disse isolerte metall-drikkeflaskene holder på temperaturen til drikken - kaldt i 24 timer og varmt i 12 - og er i tillegg veldig fin. Erstatt plastflaskene med en høykvalitetsflaske som holder i mange, mange år. Hydro flask lager også geniale mat-termoser, som har samme gode temperaturbevarende kvalitetene, og er like slitesterke og praktiske. Perfekt når man skal ha med egen lunsj - enten det er på fjellet eller på jobb.

Guppy friend er genialt. Problemet med plastforsøpling får mer og mer oppmerksomhet, og mikroplast fra klær er en av de store bidragsyterene til forurensing av havet, da syntetiske plagg slipper ut mikrofiber i vask. Men ikke med Guppy Friend! Denne geniale vaskeposen fanger opp mikrofiber inni posen, slik at du kan kaste det i søpla, heller enn at det blir skylt ut i havet.

Houdini har også gått inn for å gjøre noe med plastforsøplingsproblemet til tekstilindustrien, og har sammen med PolarTech utviklet materialet i Houdini Mono Air, en fleece som reduserer mikrofiberutslipp i vask med 80% sammenlignet med tradisjonelle fleeceplagg.

Vi har et stort utvalg nydelige emaljekopper - som både er perfekte på tur (de går tross alt ikke an å knuse), og perfekte hjemme (de går tross alt ikke an å knuse). Bonus: De kan også settes rett på bålet for å varme opp kaffe og kakao på tur!

Litt inspirasjon er aldri feil. Vi har massevis av fantastiske inspirasjonsbøker, romaner og reiseskildringer som forteller om de litt grønnere valgene. 

Reisehåndkle i lin er en sånn Nomaden-klassiker, som vi kan gå skikkelig god for - fordi vi alle bruker de selv. Fordelene er mange - både med tanke på hvor lite plass de tar, hvor gode de er å bruke, og selvsagt det at lin er et fantastisk materiale, som er bedre for miljøet enn mange andre alternativer. 
På generell basis er gaver som varer de mest bærekraftige. Ting ein kan nytte år etter år etter år. Der elsker vi Filson. Et eksempel er Filsons Mackinaw Cruiser, som har eksistert siden 1914, der mange har jakken i generasjoner.