Nomaden x Deichman Bjørvika

I snart 30 år har Nomaden vært å finne i Uranienborgveien 4, bak slottet. Snart 30 år med utvikling, utfordringer, store og små prosjekt, og ukuelig reisegleder. Vi har ingen planer om å gi opp på det sjarmerende lokalet der Nomaden-eventyret starta. Men - vi har heller ikke tenkt å gi opp på å utvikle oss, og vi er ikke redde for å ta sats og gjøre noe nytt. 

Det er nettopp det vi skal gjøre nå. De siste ukene har det skjedd mye bak kulissene. Ting det har klødd i fingra våre etter å dele med dere, men som vi inntil nå har måttet holde for oss selv. Det er med stor glede, en viss frykt, og en god del sommerfugler i magen at vi endelig kan fortelle dere at Nomaden kommer til Deichman i Bjørvika. Ikke minst, så føler vi på andektighet. For vi er bevisst at et offentlig rom av bibliotek-karakter legger føringer. På et eksponert sted som dette er fallhøyden stor. 

Målet er ikke et hyperkommersielt sted som skal pushe varer. Vi planlegger å ta med oss det særegne som gjør Nomaden til Nomaden fra butikken bak slottet, og lage nok en destinasjon som skiller seg ut. Det blir ingen blåkopi av dagens Oslo-Nomaden, men noe litt annerledes. Noe som feirer det særegent nordiske, og har enda større fokus på det som er viktig - å oppleve, og ta vare på, naturen og alt det verden har å by på. Tur og reise er, og vil alltid være, en del av vårt DNA. Men den nye Nomaden-butikken i Bjørvika vil også være stedet hvor vi kan teste ut nye forretningskonsepter, som på en bedre måte ivaretar klima og miljø. 

 Med andre ord finner dere oss veldig snart både bak slottet, og midt i sentrum. Det vil bli en litt annerledes butikk, men vi lover at Nomaden-sjela - den som dere som har handla her i mange år har blitt så glad i - den forblir. Den samme nerdete entusiasmen for utstyr og reiseguider og eventyr skal ingen steder.

Butikken bak slottet har vi gjennom mange år lært at er seg selv uansett. Flaggskipet skal få fortsette å utvikle seg til akkurat det den kommer til å være. Det har vist seg å være vanskelig å styre uansett. Målet er at Nomaden Deichman også skal få sitt helt eget liv. 

Samlokalisering med Deichman gir flotte muligheter for den ikke-kommersielle delen av oss. Den som brenner for opplevelser, minner  og nye steder, mer enn noe annet. Nomaden vil her kunne fornye og forsterke vårt kulturelle nedslagsfelt gjennom arrangementer og tilstelninger. Vi er også veldig fornøyde med å dele lokaler med Centropa - som leverer god, og ekte mat, med en internasjonal vinkling. Hånd i hanske, og alt det der.

Vi tror og håper at dere syntes dette er like stas som vi gjør, og er klare til å jobbe skjorta av oss for å få butikken klar så snart vi kan, slik at vi kan invitere dere inn for reiseprat og være startstreken for mang et nytt eventyr. 

Hurra, dette blir bra! Følg med :)