Nomadens Oslo-guide

Vi på Nomaden elsker å reise, det er liksom hele poenget med at vi er her. Vi har mellom oss sett og opplevd store deler av verden, og får aldri helt nok. Likevel er det et sted vi alltid vender tilbake til, uansett hvor langt vi reiser og hvor lenge vi blir borte.. nemlig Oslo! Her er nomadene sine aller beste Oslo-tips!

Ingeborgs favoritter
Sørenga Badstuflåte er definitivt på toppen av lista. Kombinasjonen dampande sauna, iskald, norsk fjord, og utsikt over Operataket og Oslo får eg aldri, aldri, aldri nok av. 

Happy Foods ligg på Vestkanttorget, og er dermed i perfekt rekkevidde for en god lunsj på jobb, og den fargerike, smakfulle maten gjer faktisk dagen litt meir happy. Rødbet- og ingefærlatten er eit must. 

Mustang Sally er blomsterbutikk og klesbutikk i eit - og er go to når eg bestemmer meg for å få.. enda ei plante i hus, eller berre vil ha ein bukett tulipanar til kjøkkenbordet. 

Ekte Vare Dagligvare på Sagene har alt det essensielle i lausvekt, gode, lokale og økologiske matvarer, og deilig stemning. 

Schous-kjelleren er litt som ei reise tilbake i tid, og surøla(eigentleg all øla) er fantastisk. Hvelva mursteinskjellar med tunge tre-møblar og peis innerst gir nesten litt Game of Thrones-stemning. På den gode måten. 

På varme, late dagar er Gressholmen aldri feil. Gressholmen Kro har forfriskande iskrem og iskald øl, og det er god plass til å bade, då her ofte ikkje er like masse folk som på andre populære badeplassar langs fjorden.  

 

Margrethes favoritter

Blå med Frank Znort Quartet på søndager er min absolutte favorittsøndag.

Ekebergparken har moderne kunst i verdensklasse. Og det unike er at den er så tilgjengelig! Gå tur i skogen, og oppdag kunstverkene, eller gå i hagen rundt Karlsborg Spiseforretning med en kaffe i hånda. James Turrels Skyspace har sunset session ved solnedgang på søndager - en kunstopplevelse du ikke glemmer med det første.
Verksted Jord på Sagene er den fineste plantehandelen jeg vet om. Marianne tenker miljø, økologi og gjenbruk i alt hun gjør. Planter og fuglekvitter i et gult hus midt i byen.
Bade i Nydalen. Å bade i oppdemmet elv i byen: det er gøy det!
Piknik i St.Hanshaugparken med sesongpizza fra Jungelpizza (velg vegetar selv om du ikke er vegetarianer - den er bare god) eller fra superfranske Nellas etterfulgt av is fra Pascal eller Gutta på Haugen.
Mettes favoritter
Botanisk Hage blir jeg aldri lei av. En helt nydelig oase midt i byen. Når man er fornøyd med timer mellom blomster og trær, venter både zoologisk, geologisk og naturhistorisk museum. Ta med hele familien og bruk dagen her.

Salt og Vippa: Selv om vi elsker å reise verden rundt og spise, er Vippa absolutt verdt et stopp hvis man vil ha en bit av verden, midt i Oslo. På vei hit  går man forbi Salt som er et nomadisk kunstprosjekt som byr på kunst, musikk, arkitektur og konserter - med uteservering som har utsikt over selveste Operahuset.

Øyene - ta båt ut til en av øyene i fjorden. Ikke glem å ta med deg ferske reker på brygga før du drar. Badetøy, pledd og noe godt i glasset og du er klar for en nydelig oslodag.

Sykle på måfå - Oslo har mange ulike bydeler og de har alle noe unikt. Sett deg på en bysykkel og la bena føre deg rundt på måfå. Du rekker både vafler hos Harald i Gamlebyen, kaffe hos Tim på Løkka, piknik i en hvilken som helst park  ( jeg ELSKER parkliv i Oslo) - kjøp gjerne niste hos Gutta på Haugen. 
Parkliv i Oslo <3 Foto: Jaran Svare
Julias favoritter

Skulpturparken på Carl Berner, og gå på tur videre til Tøyenparken 

Eleboendet på Økern og parken med utsikt over Oslo.

Gå langs Akerselva avslutte med en øl i Pauls Biergarten. På vei langs elva kan du konkurrure med 5 venner om den raskeste barkebåten. 

Veterinærhøyskolen har hester man kan se på. Derfra er det nydelig å gå videre til Idioten for å se på solnedgangen.

Syverkiosken på Alexander Kiellands plass har hjemmelaget ketchup, faste kunder, og verdens beste service.

Gå videre fra Syverkiosken, god og mett på pølse, og gå Telthusbakken og Kjærlighetstien mot parken ved Fryd barnehage.

 

Kjerstis favoritter

Det er noen flotte turer man kan gå i Oslo. Damstredet tar deg tilbake i tid til 1800 tallet. Damstredet 1 huset den nygifte Henrik Wergeland i hans to mest produktive år. Maridalsveien har også noen flotte små hus å kikke på. Starter du fra der Maridalsveien møter Lofotgata og tusler opp til Arendalsgata får du tatt inn en fredelig og koselig atmosfære. Legg merke til historiske Vøienvolden Gård.

Oslovelo tilbyr både sykkelbutikk og cafe/bar. God musikk og stemning.

Frysja tilbyr kjempedeilig elvebad, ved Brekke. Kan bli fort fullt på solfylte dager, så kom tidlig.

Teknisk Museum er et spennende museum for små og store, når man har fått nok badingen ved Frysja.

Når kvelden nærmer seg elsker jeg å dra til Oslo Camping for en runde med minigolf. De har også veldig digg pizza.

Oslo tilbyr flotte muligheter for øl-elskere. Det starter å kry av mikrobryggerier. Mine favoritter er Crow i Torggata, med god musikk, uteservering til å titte på alle karakterene som går og sykler i gata, god kebab og hyggelige mennesker. Brygg er også en fin, toetasjes bar med spennende øl, forskjellig matutvalg og bordtennis! 

Havnpromenaden gir vakker utsikt. Se solnedgangen fra Akershus festning.

 Ingrids favoritter

Et obligatorisk sted å besøke i Oslo er Frognerparken, både for turister og lokale. Ofte tenker man på parken for sine skulpturer, men prakens grøntarealer er vel så fine å besøke. En egen gressflekk for å grille eller bare slappe av i varmen, finner man alltid en plass til. Er du en som rusle alene i naturen finner du også dette i denne store parken. 

Er du en sushi-elsker, finner du Nigiri Sushi like ved. Deilig takeaway-sushi for å kose seg med i parken. 

Gå elvelangs hele Akerselva for å oppleve noen av Oslos ulike bydeler. Start ferden din med å ta turen til Kjelsås. Hele veien vil by på historiske bygninger, naturopplevelser og en avslappende ferd i fra ett hektisk byliv. Når du føler deg lei av elvevandringen er det bare å stoppe på en av mange kafeene i området. 

Min favoritt er å stoppe på sjarmerende Liebling. Et lite sted på et hjørne, med både inne-og uteservering. Her serverer de deilige Sandwicher og nydelig kaffe. 

Axels favoritter

I hjertet av hovedstaden finner vi to, ofte forbigåtte og oversette, men historisk og politisk viktige bygg. To bygninger som ligger parallelt ovenfor hverandre i byens mest kjente gate, men som mange dessverre kun haster seg forbi på vei til og fra jobb. Det ikke alle vet, er at Det Kongelige Slott og Stortinget tilbyr fascinerende guidede turer, som vil gi både store og små større forståelse og innsikt i betydningen av disse vitale norske institusjonene. I tillegg er dette to visuelt vakre bygg som mildt sagt er flottere på innsiden enn utsiden.     

Befinner du deg i det litt mer fartsfylte hjørnet, er det lite som slår kombinasjonen av den fantastiske utsikten over Oslo og den 361 meter lange ziplinen ned fra Holmenkollbakken, også kjent som Kollensvevet. Hvis ikke adrenalinet tar pusten fra deg vil i hvert fall utsikten gjøre det. Billetten gir også tilgang til Skimuseet

En solfylt dag på en av Oslos mange badesteder, sa du? Hvorfor ikke benytte muligheten til å ta turen ut på fjorden og nyte været i kajakk. Dropp timeslange køer til fjordfergene, for selv å utforske det Oslofjorden har å tilby av bortgjemte perler. Husk å lære deg enkel grunnleggende kameratredning før du tar turen ut på sjøen. 

Asian Box er en nydelig liten restaurant med mye spennende utvalg. Fantastisk god mat og alltid like god service passer bra etter en lang dag med shopping i Bogstadveien.

Hvis det heller frister med indisk på menyen kan Theka - Indian Street Food & Bar, midt på Løkkas gullkyst, sterkt anbefales. Selv om undertegnede selv jobber der, må dette freshe stedet nevnes for sine herlige "tapaslignende" småretter og smakfulle middagsretter. I tillegg kan man nyte spennende tradisjonelle drinker med indiske vrier utover kvelden.