Reisekveld: Program

Reisekveldene på Nomaden er endelig tilbake! Etter noen pandemi-år med pause er det ekstra stas å sette i gang igjen i den nye sjappa vår på Deichman i Bjørvika! 

Alle reisekvelder blir annonserte i våre Facebook- og Instagramkanaler i forkant av arrangementet. 

Det blir en pause fra arrangementene i sommer. Vi gleder oss til å ønske dere velkommen til mange spennende reisekvelder til høsten igjen!

Tidligere hendinger:
 
Psykolog med Sovepose: Bokbad
Johanne Refseths nyeste bok Psykolog med sovepose er historien om hvordan psykologen kurerte sin egen kjærlighetssorg ved å bli en utesovende friluftselsker med hang til kaffebål og mosegrodde skoger. Via furubål, soloppganger og nyfisket ørret viser Refseth hvordan du kan bli kvitt fysiske problemer ved å bli kjent med følelsene dine, og hvordan du får bukt med destruktive tankemønster og ødeleggende vaner og blir et helt menneske igjen.
Boken har toppet Bokhandlerforeningens bestselgerliste flere uker på rad – og er den mest solgte sakprosaboken den siste måneden.

Friluftsfersking: Boklansering og foredrag med Une Cecilie Oksvold

Bokaktuelle Une Cecilie Oksvold sier du ikke trenger å gå lengst, bære tyngst eller ta de tøffeste turene for å få de store naturopplevelsene. I boken hennes byr hun på sine beste tips og triks som fersk på tur.
Hun hjelper deg over dørstokkmila, slik at du også kan oppleve det mentale pusterommet naturen gir.
Har du lyst, men synes det er vanskelig å komme deg ut? Eller trenger du bare litt inspirasjon?
Kvelden byr på Une Cecilies historie fra å ha vært preget av angst og depresjon siden barndommen, til å finne et overraskede pusterom ute i naturen som 24-åring. Jenta som aldri hadde likt naturen, ble over natten en turfrelst friluftsfersking.
Jørgen Ravneberg: Spiselige ville vekster, og hvordan sanke dem
Interessen for å sanke spiselige, ville vekster er økende, og det er populært å bruke flere ville vekster i matlagingen.
Jørgen Ravneberg er kjøkkensjef på restaurant Kolonihagen Frogner i Oslo. Han er også selvlært sanker og mener at det på nesten hvert gatehjørne skjuler seg en kulinarisk hemmelighet om man bare ser etter.
I 2019 utga han «Sankeboka Velsmakende ville vekster». Denne våren er han aktuell med hele tre bøker: «Sankeboka Vår», «Sankeboka Sommer» og «Spis mer grønt Oppskrifter fra Sankeboka».
Han kommer til Nomaden for å snakke om sanking og bruk av naturen i matproduksjon, i tillegg byr han på litt smaksprøver.
"Jeg ønsker inderlig å vise hvor lett det er å bruke flere ville vekster i matlagingen vår. Samtidig håper jeg å vise flere det fantastiske matfatet som finnes der ute, og forhåpentligvis blir det lettere å komme seg ut og sette pris på den utrolige naturen vår",sier Jørgen Ravneberg.
På Ferie med Tog: Reiseglede langs skinnene
Planlegger du din neste ferietur langs togskinner i Norge, Norden eller i resten av Europa? Eller bare drømmer du om å legge ut på togferie?
Da kan denne kveldens arrangement være noe for deg.
Sigrid Elsrud driver Togbloggen.no og har utgitt boken Ferie med tog - Reiseglede langs skinnene, en bok som er full av praktiske tips og inspirerende turforslag.
Hør henne i samtale med Finn Totland, redaksjonssjef i Cappelen Damm.
De to vil blant annet snakke om konkrete og spennende tips til enkle togferier og gode reiseruter, bra nettsider og gode reisebyrå, nyttige råd for alt fra bagasje til togbilletter i Europa og hvordan du kan bli kjent med verktøy og tjenester som kan hjelpe på reisen.
Kristian S. Aas blir også med i deler av samtalen. Han er administrator i Facebook-gruppa Togferie, og har vært fagkonsulent for boken til Sigrid Elsrud.
"For den som først har begynt å reise med tog på ferie- og fritidsreiser, er det vanskelig å slutte.
Friheten det gir å reise uten å måtte feste setebeltene. Den gode feriefølelsen om bord til å slappe av og gjøre som vi vil. Landskapet utenfor togvinduet.
Stedene vi kommer til. Jernbanelinjene vi kan velge mellom. Den enkle, ukompliserte gleden over å reise fra hjertet av en by til hjertet av en annen."
Alt dette er noe av det entusiastene deler, skriver Sigrid Elsrud i boken.