Våre beste høstferie-tips: Små og store turer i Norge

Det blir en litt annerledes høstferie i år. Drømmer om storbyferie, nye land og kanskje noen siste strand-dager er midlertidig lagt på hylla. Når de vanlige planene må utgå, kan det være vanskelig å komme på noe som er like gøy - eller bedre. Derfor har vi samlet noen av våre aller beste høstferie-tips i vårt kjære hjemland her.

DET NÆRE

Vi reiseglade har en tendens til å være litt rastløse. Se på en fridag eller syv som en mulighet til å komme seg bort. Det gjør at vi ofte kan glemme det å bli kjent i vår egen by, eller i vår egen landsdel. Vi har skrevet våre egne mini-guider om våre egne byer - Oslo og Trondheim. Kanskje blir du inspirert til en skikkelig kortreist høstferie?

 

DET FREMDELES GANSKE NÆRE

Man trenger ikke reise veldig langt for å få et lite eventyr. Verken i hverdagen - eller i de korte feriene. 

Her kan du lese alle våre beste tips til det kortreiste hverdagseventyret!

HENGEKØYETUR!

2020 kan kalles mye forskjellig, men vi vil påstå at året i år også kan få tilnavnet hengekøyens år. "Hele" Norge fikk øynene opp for den fantastiske måten å overnatte ute på. At det går mot høst er ingen grunn til at hengekøya skal måtte pakkes bort. Husk ullundertøy, et godt liggeunderlag og en varm sovepose, så er det minst like fint å sove ute nå som i sommer. En bonus er jo faktisk at det nå blir skikkelig mørkt om natta, og at stjernehimmelen er tilbake. 

Her har vi laget den komplette pakkelista til hengekøyeturen. 

Foto: Ingeborg Sævik Heltne

DET LITT LENGER UNNA

Hva med å dra på en roadtrip?

Hva med å dra på en roadtrip? Vil du gjøre det skikkelig budsjettvennlig kan du pakke med dyna og stormkjøkkenet, og rett og slett sove i bagasjerommet - eller i et telt, dersom du allerede har det. Er du ute etter litt mer komfort kryr det av fine hoteller langsmed norske veier! 

Her finner du vår ultimate roadtrip-pakkeliste, og her tar to nomader deg med på sin roadtrip til Vestlandet med en elbil og en liten baby. 

Foto: Emma Therese Gjems Neskvern

DET FJERNE

Norge er tross alt et ganske langstrakt land

Vi har allerede noen miniguider på ulike deler av fine Norge. 

Her deler Ingeborg sine favoritter fra hjemme på Sunnmøre. 

Runde Fyr

Og her tar Ingrid dere med til sine hjemtrakter - den magiske og spektakulære Helgelandskysten.

DRA TIL FJELLS!

Den norske fjellheimen frister med magiske høstfarger, kanskje noe tidlig snøfall, og spektakulære utsider. 

Jotunheimen, Dovre og Rondane er klare favoritter, men DNT-hytter og høye fjell og oppmerkede stier og veier finner du over hele landet - så du trenger ikke nødvendigvis reise så veldig langt. 

EN KORT TUR UT AV OSLOGRYTA OG TIL FJELLS!

Tempelsæter - Høgevarde

Du trenger ikke kjøre lengre enn to timer fra Oslo for å finne en fantastisk fjelltur! Gå for eksempel fra Tempelsæter til Høgevarde og nyt høstfargene! 

Foto: Najet Rydeng

NULL METER OVER HAVET

Kajakk er en fantastisk måte å bevege seg rundt på. Gli langs kysten i bedagelig tempo, så har du god tid til å beundre omgivelsene. Vi kan love deilig stillhet og herlige naturmøter. 

Her har du vår komplette pakkeliste til kajakkturen.