Nomaden - Reisebutikken

Nomaden

Åpningstider

Butikken i Oslo

Vi er tilbake med normale åpningstider, men tar fortsatt situasjonen på største alvor med tiltak i butikken.

Hverdager: 10-18

Lørdager: 10-17

www.nomaden.no er allitd åpen og vi kan også være tilgjengelig i butikk på forespørsel.

Butikken i Trondheim

Vi holder åpent mandag - lørdag. 10-17. Velkommen!

KO_NOMADEN1.jpg#asset:80515

Ivrige gjester på vei til reisekveld en februarkveld. På Nomaden er det heldigvis tropestemning året rundt!

Om oss

Nomaden er spesialistbutikken for reisende og Norges største reisebutikk. Men Nomaden er også noe mer. Gjennom over 26 år som "annerledesbutikk" og førstevalget til norske globetrottere, har det utviklet seg en særegen atmosfære i Nomaden. Hver dag fylles denne atmosfæren av reisedrømmer, eventyrlyst, historier, kunnskap og minner. Og en glede over å dele dette. Fascinasjonen for verden.

Vi er selv reisende. Vi vil helst på tur selv. Og vi vil at du skal få en best mulig opplevelse og ville dra ut igjen. Det mener vi at du gjør gjennom inspirasjon, kunnskap og rett utstyr. Gjennom de små triksene og de små tipsene. Rådene du ikke finner på nett. Tipsene som enda ikke har ødelagt gjemte perler. Men vi vil også at du skal kunne finne det genuine på steder besøkt av alle. Vi vil at nærturen i marka og på fjellet skal bevege deg, roe deg ned og skifte ditt fokus som om du var på en halvårstur alene gjennom ukjent terreng. Vi vil ikke selge deg ting du ikke trenger. Vi vil være din garantist for en bedre tur.

En tur trenger hverken være lang eller kostbar, men den kan det. Den kan være akkurat det du ønsker at den skal være. Turen gjør tiden din til din. Og tiden forsvinner ikke, det du opplever setter spor og blir med videre. Turen endrer deg. Individ for individ og gruppe for gruppe. Gjennom møter og samtaler endres verden – og blir bedre. Og turene - eller besøkene som det jo er - skal vi gjøre på en måte som best mulig skåner og ivaretar kloden vår. For enda er det kun her de fleste av oss kan reise. Og sist; besøkene skal være til minst mulig ulempe - og aller helst forbedre livet - til de menneskene og dyrene som besøkes. Det er Nomaden.

                                                                                              God tur.

Reiseekspertene

Hils på nomadene bak Nomaden. Til sammen har de reist i nesten 90% av verdens land - heldigvis kommer de alltid hjem igjen.

 • Margrethe
  Margrethe Eier og altmuligkvinne

  Margrethe er Nomadens evigblide rivjern. Det vites ikke om det er utdannelsen hennes fra NTNU og Berkeley University eller det faktum at hun har sittet mange år som eneste kvinne i mannsdominerte møterom i byggebransjen, som har fremdyrket hennes ukuelige stå-på vilje. Kanskje er det medfødt. Det vi vet sikkert er at Margrethe holder oversikt og tar i alt som må holdes tak i - fra makro til mikronivå i Nomadens butikkunivers. På fritiden trives hun best skrånende i vannkanten under en stor solhatt, lesende på en god bok til lyden av sultne måker - det være seg på Tjøme eller i Brasil.


 • Kjell Erik
  Kjell Erik Eier og altmuligmann

  Kjell Erik er Nomadenfamilens overhode. Det er lite som går over hodet på Kjell Erik og det er vi takknemlige for. Nomaden er helt avhengige av hans gode hode for å sørge for at systemer fungerer, driften optimaliseres og bedriften utvikles. Hovedgrunnen til at vi er så begeistret for Kjell Erik er at han er en perfekt kombinasjon av businessmann og boms. En dag kommer han på jobb med rufsete hår og skjegg (se bildet) for å rydde lageret, den neste dagen dukker han opp striglet og nybarbert i Zegna-dress og lakksko på vei til et forretningsmøte. Slike gutter det vil gamle Nomaden ha!


 • Andreas
  Andreas Daglig leder

  Andreas er Nomadens geniale gjøgler og go-to-guy for alt over, under og mellom himmel og jord. Hans skuldre bærer hovedansvaret for at Nomaden-toget går på skinner. Det krever sin mann, men vi mener Andreas er mannen for oppgaven siden han oljer skinnene med sin positive attitud, sine grønne teknologiske fingre og generelle fingerspitzengefühl - men kanskje mest av alt på grunn av sin store ansvarsfølelse for å bevare "sjelen" til Nomaden. Med en mastergrad i medievitedskap fra UiO og mange år med suksessfulle radioproduksjoner bak seg, er Andreas en kommunikatør av rang - bortsett fra sent på kvelden under Nomadens sommerfester og julebord.


 • Jeff
  Jeff Butikkmedarbeider, Oslo

  Jeff er nok Nomadens mest bereiste - han er så godt som alltid på reisefot. Hvordan han klarer å kombinere alle sine turer med alle sine skift i butikken er fortsatt uvisst, men det kan ha noe å gjøre med at han detaljplanlegger sine reiser opptil tre år i forveien. De siste årene har han tatt med kameraet på turen og har blitt en særdeles dyktig fotograf med bilder i blant annet magasinet Vagabond. Han er sannsynligvis den i Norge som har besøkt flest UNESCO-steder (nesten 400 UNESCO-mål).

  Jeff har vært i: Andorra, Østerrike, Hviterussland, Belgia, Bosnia og Herzegovina, Bulgaria, Chile, Kroatia, Kypros, Tsjekkia, Danmark, England, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Hellas, Ungarn, Island, Irland, Italia, Latvia, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Monaco, Montenegro, Norge, Polen, Portugal, Romania, Russland, Skottland, Serbia, Slovenia, Spania, Svalbard, Sverige, Sveits, Nederland, Vatikanstaten, Tyrkia, Ukraina, Wales, Afghanistan, Brunei, Georgia, Hong Kong, India, Indonesia, Israel, Japan, Jordan, Kirgisistan, Macau, Malaysia, Maldives, Oman, Pakistan, Palestina, Philippinene, Qatar, Singapore, Sri Lanka, Syria, Thailand, De forente Arabiske Emirater, Uzbekistan, Canada (hjemland), Costa Rica, Cuba, Mexico, USA, Argentina, Brazil, Colombia, Peru, Uruguay, Venezuela, Australia, Egypt, Ethiopia, Kenya, Madagascar, Marokko, Namibia, Sør-Afrika, Swaziland, Tanzania, Zambia, Zimbabwe. 

 • Anette
  Anette Butikkmedarbeider, Oslo

  Anette er vår egen superkvinne. Denne joviale romerrikingen trives best på lasteplanet av en pickup i et tropisk land med et surfebrett under armen, men kan brått også være å finne på en av Lofotens fjelltopper. Hun har blant annet studert tradisjonell akupunktur ved prestisjetunge institusjoner i Kina, noe som gjør henne til en god kollega å ha i nærheten når slitne nomader kommer hjem til butikken etter lange backpackerturer med altfor tung ryggsekk.

  Anette har vært i: Nicaragua, Costa Rica, Honduras, Guatemala, Cuba, Colombia, Brasil, Puerto Rico, Jamaica, USA, Canada, Zambia, Sør-Afrika, Namibia, Zimbabwe, Botswana, Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Tyskland, Nederland, Polen, Litauen, Bulgaria, Frankrike, Italia, Spania, Hellas, Storbritannia, Tyrkia, India, Thailand, Laos, Indonesia, Singapore, Kina, Iran, Vietnam, Japan, de forenske arabiske stater, Hong kong, Australia, New Zealand


 • Julie
  Julie Butikkmedarbeider, Oslo

  Julie er solstrålen man kan møte både i butikken og på varemottaket vårt - som oftest finner man henne løpende et sted imellom. Gjerne med hendene fulle av varme kaffe- og tekopper til oss andre. Hun er Nomadens ekspert på alt som har med surfing, kiting, dykking, yoga, meditasjon, mongolsk strupesang og indiansk visdom å gjøre. Hennes mange spennende backpackerturer i Asia og Latin-Amerika har ikke kurert henne for hennes ukuelige reiselyst. Nå har hun forlatt Norge til fordel for Mexico, er hun skal bygge hostel av resirkulert plast! Typisk Julie... Vi gleder oss til det står klart og vi kan reise på besøk dit!

  Julie har vært i:
  Argentina, Chile, Bolivia, Peru, Panama, Nicaragua, Costa Rica, El Salvador, Honduras, Guatemala, Belize, Cuba, Mexico, USA, Canada, Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Tyskland, Nederland, Østerrike, Belgia, Polen, Frankrike, Kypros, Kroatia, Italia, Portugal, Spania, Montenegro, Bosnia-Hercegovina, Hellas, Malta, Storbritannia, Egypt, Gambia, Senegal, Mauritius, Marokko, Réunion, India, Thailand, Laos, Kambodsja, Filippinene, Malaysia, Indonesia, Singapore, Tyrkia, Jordan, Israel, Sri Lanka

 • Mette Andersen Butikksjef, Oslo

  Nomadens hjerte. Vårt lim og olje. Hun tar jobben som trivselsansvarlig på høyeste alvor, så arbeidsdagene går lekende lett med Mette på jobb. Mette har gjennom over 15 år på Nomaden passet på at kunder får en fantastisk opplevelse i butikken, de rette produktene i bagasjen og gode råd for turen. Hennes strålende no-problem-no-matter-what og kunnskap er med på å gjøre butikken til det den er - det beste stedet å starte reisen.

  Siste Reise: Madeira

 • Julia Butikkmedarbeider, Oslo

  Julia kan alt. Og med det, så mener vi absolutt alt som har med den daglige driften til Nomaden å gjøre. Enten det er å ordne med nettbutikken, gjøre administrativt arbeid, eller hjelpe kunder å finne akkurat det de trenger for å gjøre turen best mulig, så er Julia rette dama for jobben. I tillegg har hun en spesiell evne til å få folk rundt henne til å føle seg bra, og oppmuntrende ord og komplimenter sitter aldri langt inne, noe som gjør det til en fryd å jobbe side om side med Julia. Nomaden hadde rett og slett ikke vært det samme uten henne!

  Julia har vært i: Bosnia-Hercegovina, Danmark, London, Paris, Hellas, Italia, Amsterdam, Polen, Algarvekysten, Romania, Ljubljana, Spania, Svergie, Praha, Istanbul, Berlin, Budapest, Filippinene, HongKong, India, Bali, Laos, Myanmar, Nepal, Bangkok, Chicago, Bolivia, Chile, Colombia, Peru, New Zealand


 • Andreas Nettbutikk og markedsføringsansvarlig

  Andreas jobbet her lenge, før han forsvant en periode. Heldigvis savnet han Nomaden like mye som Nomaden savnet han, og nå er han vår helt egne superhelt på lageret og i nettbutikken. Her tar han seg av alle nettbestillingene deres, så når du endelig får den etterlengtede pakken i posten, er det sannsynligvis takket være Andreas. Han er som regel alltid den første til å komme på jobb, og sørger alltid for rykende fersk kaffe til oss andre når vi kommer!

 • Heide Butikkmedarbeider, Oslo

  Heide er vår lyseste og mest hjertevarme medarbeider. Hun er så glad i dyr og natur at hun heller vil råde deg til å spare myggen enn å kjøpe myggspray. Dette var kanskje en liten overdrivelse, men Heide bryr seg mer om klodens og skapningers beste, enn å beskytte seg selv mot myggen. Så hvis hun anbefaler deg noe, kan du være sikker på at hun virkelig mener det.
  Heide er en reisevant jente som har bodd og jobbet i flere land, og som helst reiser så billig og enkelt som overhodet mulig, Hun har faktisk også arbeidet mellom landene - i luften - som flyvertinne. Hun er i tillegg meget leseglad, og er en av våre mest kunnskapsrike på reiselitteratur.


  Heide har vært i:
  Myanmar, Kambodsja, Laos, Thailand, Vietnam, Australia (her bodde og jobbet hun i et år), England, Skottland, Puerto Rico, Costa Rica, Filippinene, USA (her bodde hun en måned i en bil i LA, og bodde i tillegg et år i Utah), Danmark, Tyskland, Nederland, Italia (der hun blant annet jobbet tre måneder som modell), Spania, Frankrike, Sveits, Liechtenstein, Monaco, Egypt, Hellas.

 • Kjersti Butikkmedarbeider, Oslo

  Kjersti er akkurat den typen person du forventer å møte på bak kassa på Nomaden. Hadde det vært opp til henne selv, hadde hun nok aller helst tilbrakt all sin tid med sekken på ryggen et eller annet sted i Latin-Amerika, der hun flere ganger har både bodd og backpacket. Hun har også reist en del i Sørøst-Asia, og har derfor mye peiling også på den delen av verden. Heldigvis kommer hun alltid tilbake til Norge, og da skaper hun skikkelig laidback og behagelig stemning både for kunder og kollegaer, og har massevis av gode tips på lur. PS: Skal du til Budapest, er Kjersti rette personen å spørre etter! Hold øynene åpne etter en miniguide, den er rett rundt hjørnet! 

  Kjersti har vært i: 
  Brasil, Argentina, Chile, Peru, Bolivia, Colombia, Ecuador, Thailand, Kambodsja, Indonesia, Vietnam, Sverige, Danmark, Frankrike, England, Ungarn, Tyskland, Italia, Spania, Hellas, Island, Egypt, USA 

 • Axel Butikkmedarbeider, Oslo

  Axel er en sånn som gjerne reiser til litt annerledes steder, enten det er til Iran for et bryllup, eller en tur på den Trans-Sibirske jernbanen. Han har alltid minst én tur planlagt i nærmeste fremtid, og klarer på mirakuløst vis å få tid til en hel masse reising mellom jobb og studier, der han alltid tar med seg gode reisetips og erfaringer tilbake til Nomaden. Axel studerer russisk, og forlot oss i en periode for å dra på utveksling til Russland, men nå er han heldigvis tilbake, og er vår selverklærte ekspert på Russland og Nord-Asia (noe som absolutt er berettiget). 

  Axel har vært i:
  Russland, Mongolia, India, Kasakhstan, Malaysia, Kina, Japan, Iran, USA, Marokko, Sverige, Danmark, Finland, Island, England, Irland, Estland, Belgia, Frankrike, Tyskland, Nederland, Sveits, Østerrike, Spania, Italia, Ungarn, Slovakia,  Slovenia, Kroatia, Montenegro, Hellas, Albania, Bosnia-Hercegovina, Kosovo. 

 • Bendik Butikkmedarbeider, Oslo

  Bendik går helst tur utenfor merket sti. Han er Nomadens egen villmarks-ekspert og kan både hogge ved, tenne ild og vise deg hvilke planter du kan spise. Ellers har disse umerkede stiene også ført Bendik til steder langt utenfor Norge, blant annet til Santiago i Chile der han studerte kunst i et år, og til et munkekloster i Sør-Korea der han bosatte seg i noen måneder. Interessefeltet er bredt, og en dag med denne kreative fyren fører gjerne med seg live musikk, meditasjon, eller historiefortelling - gjerne historier fra eventyr i skogen eller fra det store utland.


  Bendik har vært i:

  Colombia, Chile, Bolivia, Ecuador, Peru, Nicaragua, Argentina, Sør-Korea, India, Japan, Estland, Ungarn, Italia, Spania, Nederland, Belgia, England, Skottland, Irland, Frankrike, Tyskland, Sveits, Sverige, Danmark, Finland

 • Ingeborg Butikkmedarbeider, Oslo

  Ingeborg er vår egen lille solstråle fra Volda, som nå studerer utviklingsstudier på UiO i tillegg til diverse frivillige verv. Hun kan utkonkurrere selv Mette når det kommer til å ha oversikt over alt i butikken, og har stålkontroll på nye produkter fra det øyeblikket de kommer på hylla. Med familie i New York har det blitt mange turer over dammen, så hun er din go-to om du skal til The Big Apple! Ingeborg har reist med Tall Ship Races, hvor store og små seilbåter racer om kapp til europeiske havnebyer - les mer om det i hennes miniguide! Med et hjerte som banker ekstra hardt for bærekraft er hun den du skal gå til for tips til å gjøre både hverdag og reise litt mer miljøvennlig. 

  Ingeborg har vært i:
  USA, De forente Arabiske Emirater, Østerrike, Ungarn, Sverige, Finland, Danmark, England, Estland, Litauen, Polen, Portugal, Spania, Frankrike, Italia, Russland

 • Benjamin Butikkmedarbeider, Oslo

  Det var egentlig ganske mye flaks som gjorde at Benjamin ble en del av oss. Han kom innom for å handle, og fant ut litt spontant at her ville han jobbe, og spurte om vi trengte folk. Tilfeldigvis var det ikke mer enn en time siden vi hadde lyst ut ledige stillinger, og godt var det. Benjamin er nemlig full av energi, har alltid en morsom kommentar på lur, og minst én kaffekopp i hver hånd - én til seg selv, og gjerne til oss kollegene også. Spør ham gjerne om sekker, spesielt Millican, så får du all informasjonen du trenger, samt også den menneskelige versjonen av hjerteøye-emojien. 

  Benjamin har vært i: 

  Hawaii, Nepal, Peru, Ungarn, Thailand, Kambodsja, Vietnam, Egypt, Gambia, Senegal, Sverige, Danmark, Østerrike, Frankrike, Italia, Hellas, Kroatia, Tyskland, Spania, Portugal, England


 • Emma Butikkmedarbeider, Oslo

  Den beste måten å kort oppsummere Emma på er varm. Rett og slett. Hun er full av omtanke, både for dyr, mennesker og miljø, og har en egen evne til å spre godt humør, samtidig som hun, som kanskje en av de mest jordnære nomadene, hjelper oss med å holde beina på bakken og slappe litt av. I tillegg er Emma et skikkelig arbeidsjern, og tar hvilken oppgave som helst på strak arm, og gjør alt hun tar i til gull!

  Emma har vært i: 

  Sverige, Danmark, Tyskland, Finland, Polen, Litauen, Nederland, Belgia, Frankrike, Spania, Portugal, Sveits, Østerrike, Italia, Slovenia, Slovakia, Tsjekkia, Kroatia, Hellas, Tyrkia, Vatikanstaten, Tanzania, Kenya, USA, Thailand, Sri Lanka, Japan, Vietnam, Singapore, Indonesia, Filippinene, Malaysia, Hong Kong, England, Ungarn

 • Ingrid Butikkmedarbeider, Oslo

  Ingrid er rett og slett en skikkelig solstråle! Hun jobber deltid, og tar seg tid til å henge på Nomaden ved siden av fysioterapi-studiene! Sa du gull verdt kollega å ha etter litt for mange uker med litt for tung sekk på backpacking? Ingrid er alltid i godt humør, og full og initiativ og ideer til hva vi kan gjøre for at Nomaden skal bli enda bedre, så vi føler oss alltid trygge på at det blir en bra dag på jobb når Ingrid står oppført på vaktlista! 

  Ingrid har vært i:

  Brasil, Bolivia, Peru, Cuba, USA, Svergie, Danmark, Finland, Skottland, England, Frankrike, Belgia, Nederland, Tyskland, Sveits, Italia, Kanari øyene, Tjekkia, Polen, Østerrike, Kroatia, Ungarn, Bulgaria, Slovenia, Tyrkia, Malta, Kapp verde, Tanzania, Nepal, Thailand, Kambodsja, Vietnam, Laos, Singapore, Australia, Fiji   

 • Christoffer Butikkmedarbeider, Oslo

  Christoffer har bodd betydelige deler livet sitt utenfor Norges landegrenser, blant annet vokste han opp på Hawaii, og har bodd i Nederland, Spania, Malta, Australia og Brasil, bare for å nevne noen eksempler. Han jobber egentlig som frilans tekstforfatter og oversetter, men med ønske om litt avbrekk fra hjemmekontortilværelsen søkte han seg til Nomaden som deltids, og det er vi skikkelig glade for. Reise-CVen til Christoffer kan nemlig slå de fleste, og han er en gullgruve av gode råd og erfaringer til... egentlig nesten overalt. 

  Christoffer har vært i: 

  Argentina, Chile, Brasil, Paraguay, Uruguay, Bahamas, Marokko, De forente Arabiske Emirater, Australia, Hong Kong, Sri Lanka, Maldivene, India, Montenegro, Nord-Makedonia, Tyrkia, Kosovo, Albania, Serbia, Bosnia, Kroatia, Hellas, Bulgaria, Romania, Ukraina, Polen, Latvia, Malta, Sveits, Østerrike, Canada, USA, Andorra, Gibraltar, Spania, Portugal, Tsjekkia, Slovakia, Ungarn, Slovenia, Italia, Vatikanstaten, San Marino, Frankrike, UK, Irland, Nederland, Belgia, Luxembourg, Tyskland, Island, Danmark, Sverige. 

 • Vilde Butikkmedarbeider, Oslo

  Vilde er egentlig psykologi-student på fulltid i Bergen, men heldigvis for oss tilbringer hun gjerne feriene sine hjemme i Oslo - og på Nomaden. Når hun ikke befinner seg på andre siden av jorden, selvsagt. Hun har nemlig en ukuelig reiselyst som stadig tar henne med på eventyr til alle verdens kriker og kroker. Det gjør henne til en tvers gjennom reiseekspert, full av gode tips og råd til både kunder og kollegaer. 


  Vilde har vært i:

  Cuba, Brasil, Uruguay, Paraguay, Peru, Argentina, Bolivia, Colombia, Marokko, New Zealand, India, Myanmar, Frankrike, Sverige, Danmark, Spania, Italia, Litauen, England, Hellas, Ungarn, Tyskland, Tyrkia, Polen,Tsjekkia. 

 • Øyvind Butikkmedarbeider, Trondheim

  Øyvind er en reiseglad student som driver med musikk og spiller i band når han ikke er på tur. Han er glad i geografi-nerding, elsker å reise til nye land og tester gjerne ut nye typer aktiviteter og fremkomstmidler på reisene. Dette kan være alt fra å sykle Norge på langs, jobbe som fisker på Grønland eller gå Nordvestpassasjen på ski i Canada. Øyvind har en forkjærlighet for det østlige Asia, spesielt Japan og Taiwan, men er også veldig glad i hjemlige strøk, inkludert den norske fjellheimen.


  Øyvind har vært i:
  Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland, Storbritannia, Irland, Frankrike, Nederland, Belgia, Luxembourg, Tyskland, Sveits, Østerrike, Liechtenstein, Tsjekkia, Slovakia, Polen, Estland, Latvia, Litauen, Hviterussland, Ukraina, Spania, Monaco, Italia, Kroatia, Bosnia-Hercegovina, Hellas, Malta, USA, Canada, Tunisia, Japan, Sør-Korea, Kina, Taiwan, Hong Kong, Vietnam, Thailand, Myanmar, Malaysia, Indonesia og Singapore

 • Nicoline Butikkmedarbeider, Trondheim

  Nicoline har tre store lidenskaper i livet: reise, mat og musikk. Etter en master i musikk og noen år i festival sa hun fra seg jobben for å drive med reise på heltid. I tillegg til å jobbe på Nomaden tar hun en master i business, og på fritiden spiller hun folkemusikk og reiser mest mulig både i inn- og utland. Hun er en allround-reiser, og har erfaring med alt fra camping, glamping, roadtrip med bil og motorsykkel, sykkeltur, safari, charter og selvsagt backpacking. Noen av reisefavorittene er self-drive safari i Botswana og uteliv i Ramallah. Nicoline elsker å prate med folk, så kom gjerne innom for å dele reiseopplevelser og få inspirasjon til din neste reise! 


  Nicoline har vært i: Sverige, Danmark, Finland, Storbritannia, Nederland, Belgia, Frankrike, Monaco, Spania, Portugal, Italia, Vatikanstaten, Polen, Slovenia, Kroatia, Ungarn, Hellas, Tyrkia, Israel, Palestina, Egypt, Kenya, Tanzania, Sør-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Namibia, USA, Costa Rica, Cuba, Australia, Indonesia, Kambodsja, Thailand, Vietnam, Kina, Tibet, Nepal, India

 • Agnieszka Butikkmedarbeider, Trondheim

  Agnieszka er sosiolog, og er sugen på å lære så mye hun kan om folk og deres kultur, natur, mat og historie. Hun er født og oppvokst i Polen, og etter å ha bodd i Spania og England fant hun plassen sin i Trondheim. Det skal godt gjøres å finne noen som forteller om Trondheim med mer entusiasme enn Agnieszka! Når hun legger ut på reise velger hun backpacking og togreiser, og hun elsker teltturer på fjellet og å treffe folk gjennom Couchsurfing.

  Agnieszka har vært i: Østerrike, Belgia, Tsjekkia, Egypt, Estland, Filippinene, Finland, Frankrike, Ungarn, Tyskland, Hellas, Island, Italia, Laos, Latvia, Liechtenstein, Litauen, Malaysia, Myanmar, Nederland, Polen, Portugal, Slovakia, Spania, Sverige, Sveits, Thailand, Tyrkia, UK og Vietnam

 • Nora Butikkmedarbeider, Trondheim

  Nora er en student som bruker så mye tid hun kan på å reise. Når hun ikke er ute på tur, planlegger hun neste. På blokka står blant annet togtur gjennom Portugal, bussing på Balkan, og kanskje en liten juleferietur til Vietnam. Ved siden av studiene liker hun å sy, og synes noe av det morsomste å ha med seg hjem fra reiser er stoff som både sier noe om landet hun har vært i, og som hjemme kan bli til fine klær. 

  Nora har vært i: Sverige, Danmark, Tyskland, Polen, Belgia, Storbritannia, Irland, Frankrike, Spania, Italia, Vatikanstaten, Hellas, Montenegro, Serbia, Slovakia, Tsjekkia, Ungarn, Østerrike, USA, Argentina, Uruguay, Brasil og Iran

Reisens arnested

Mang en tur har startet mellom de sagnomsuste veggene i Uranienborgveien 4 i Oslo. Ikke alle turene har manifestert seg fysisk, for sjappa vår er også for drømmerne. Med 90% av verden dekket og over 1200 årlige reisedøgn fordelt på våre kunnskapsrike og erfarne nomader skal du ikke se bort fra at vi har plukket opp et ninjatriks eller to på veien, og kanskje har en av oss vært akkurat der du tenker å dra. Kom innom og spør!

I over 26 år har Nomaden holdt til i lokalene sine bak slottet i Oslo. Bokhandel, kartutsalg, utstyrsmekka, drømmeverksted, inspirasjonssenter, reiseduppedittgodtepose, dromedarutsalg og tidstyv for ubehjelpelige dagdrømmere. Nomaden har blitt kalt så mangt, men for å oppleve dette udefinerbare må man egentlig selv ta turen innom i Uranienborgveien 4. 

Om det er brødrene Dahl som trenger å bekles eller tante Pose som er på gaveshopping i Oslo, så skal du ikke se bort fra at du finner det du trenger her. Med over 10 000 unike artikler for salg - så kan vi nesten garantere at du finner gaven til umuligusen som har alt fra før. Vi skal ihvertfall gjøre vårt beste for å bistå i jakten! 


"Nomaden er en av Norges viktigste kulturinstitusjoner"  - Jens A. Riisnæs, NRK's reiseguru

Butikk_U4_3.jpg#asset:75306:oasenArticle

Til oss skal det være lov å komme for få seg en god kopp kaffe og en god reiseprat med erfarne og interesserte medreisende. Kom innom for en kaffe og våre gode råd for hvordan du kan gjøre turen sikrere, mer behagelig og ikke minst mer interessant for store og små. I beit for reisemål? Etter en halvtime her vil det for de fleste ikke være et problem.


Butikk_U4_Stoler_julekalender.JPG#asset:

"For langt opphold på Nomaden kan medføre reisesyke og sommerfugler i magen. Inntas med moderasjon!" - Mediesky globetrotter

Nord-Europas største kartutvalg finner du i våre lokaler. Nomaden er kartspesialisten som lagerfører de fleste kart for Norge, og svært mange for resten av verden også. Har vi ikke kartet du trenger, så bestiller vi det til deg!

Butikk_U4_Kartrom.jpg#asset:75308:oasenC


Kom innom og gi en snurr på Norges største globus!

IMG_2085.JPG#asset:79584

Vi vet vet hvor irriterende - og potensielt farlig - det kan være når ting ikke fungerer på tur. Konsekvensene blir fort langt større enn hjemme. Ute i verden kan ting kan være vanskeligere, om ikke umulig, å skaffe til veie. Det er synd å bruke tid å krefter på slike unødvendigheter, særlig fordi det nettopp på tur er hvor tiden og kreftene er aller mest dyrebare. Vi tester derfor produktene våre møysommelig slik at du skal være trygg på at du og dine drar på tur med best mulig forutsetninger.

Nomaden er mer enn bare en butikk. Det er et sted der reisende kan samles for å diskutere, drømme og dele. Derfor inviterer Nomaden ofte til (gratis) reisekvelder der ulike foredragsholdere snakker om alskens temaer knyttet til reising. Hvert år har vi tusener av besøkende som får med seg interressante reiseforedrag. Kanskje også du vil holde et?

Kontakt oss

Trondheim

Epost: Trondheim@nomaden.no

Telefon: 40 43 49 11

Thomas Angellsgate 19

7011 Trondheim

Oslo

Epost: nettbutikken@nomaden.no

Telefon: 23 13 14 15    

Norges reisemekka finner du rett bak slottet. Her er vi!

Uranienborgveien 4

0258 Oslo

Nomaden_Butikk_kart_web.png#asset:75316

Åpningstider i Oslo

Hverdager: 10 - 18

Lørdager:   10 - 17


Åpningstider i Trondheim

Alle dager: 10 - 18

Prisgaranti

Som backpackere skjønner Nomaden veldig godt at innkjøpsbudsjettet må være så lavt som mulig for at du skal få oppleve mest mulig på turen. Vi har derfor Backpackergaranti på alle varer vi har for salg i butikk og nettbutikk. For at sammenlikningen skal være fair så gjelder følgende regler for garantien.

Sjekk dette før du tar kontakt på chatten vår (på nettsiden, ikke Facebook eller andre steder):

 • Prisgarantien gjelder kun for varer fra norske butikker som omfattes av norske regler for moms, toll, garanti og forbrukerrettigheter. Obs, det finnes etter hvert en del nettsider som er på norsk og fremstår som norske, men som har kontor, lager og som reelt sett selger fra det store utland.
 • Varen må være tilgjengelig og være på lager hos den som det sammenlignes mot.
 • Pris må dokumenteres med en link som viser at varen er tilgjengelig.
 • Pris gjelder produkt inkludert frakt hos den som det sammenlignes mot.
 • Garantien gjelder ikke tilbud som krever medlemskap av noen form, men må være tilgjengelig for alle uten ekstra innsats eller kostnad, dette inkluderer køtilbud, tilbud med begrenset antall, bundlede produktpakker o.l.
 • Garantien gjelder kun for privatpersoner og er begrenset til 1 stk av varen.
 • Før du handler må du kontakte butikkekspederingen gjennom chatten slik at vi får sjekket dokumentasjon. Kjøp gjennomført uten forhåndsgodkjenning vil ikke utløse prisgarantien.

God tur!

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Få med deg tilbud, nyheter og ting som skjer hos oss.

circle-arrow-up