Nomaden - Reisebutikken

Nomaden

Åpningstider


Butikken i Oslo
Hverdager: 10 - 18 
Lørdager:   10 - 17

Åpningstider i Julen: 

Søndagsåpent: 10.desember og 17.desember: 14 - 18

Romjulen: 

27 - 29.desember: 10 - 18

30.desember: 10 - 17

Butikken i Trondheim
Mandag - Lørdag: 10 - 18

Åpningstider i Julen: 

Søndagsåpent: 10.desember og 17.desember 14 - 19

Romjulen:

27 - 30.desember: 10 - 18


KO_NOMADEN1.jpg#asset:80515

Ivrige gjester på vei til reisekveld en februarkveld. På Nomaden er det heldigvis tropestemning året rundt!

Om oss

Nomaden er spesialistbutikken for reisende og Norges største reisebutikk. Men Nomaden er også noe mer. Gjennom snart 25 år som "annerledesbutikk" og førstevalget til norske globetrottere, har det utviklet seg en særegen atmosfære i Nomaden. Hver dag fylles denne atmosfæren av reisedrømmer, eventyrlyst, historier, kunnskap og minner. Og en glede over å dele dette. Fascinasjonen for verden.

Vi er selv reisende. Vi vil helst på tur selv. Og vi vil at du skal få en best mulig opplevelse og ville dra ut igjen. Det mener vi at du gjør gjennom inspirasjon, kunnskap og rett utstyr. Gjennom de små triksene og de små tipsene. Rådene du ikke finner på nett. Tipsene som enda ikke har ødelagt gjemte perler. Men vi vil også at du skal kunne finne det genuine på steder besøkt av alle. Vi vil at nærturen i marka og på fjellet skal bevege deg, roe deg ned og skifte ditt fokus som om du var på en halvårstur alene gjennom ukjent terreng. Vi vil ikke selge deg ting du ikke trenger. Vi vil være din garantist for en bedre tur.

En tur trenger hverken være lang eller kostbar, men den kan det. Den kan være akkurat det du ønsker at den skal være. Turen gjør tiden din til din. Og tiden forsvinner ikke, det du opplever setter spor og blir med videre. Turen endrer deg. Individ for individ og gruppe for gruppe. Gjennom møter og samtaler endres verden – og blir bedre. Og turene - eller besøkene som det jo er - skal vi gjøre på en måte som best mulig skåner og ivaretar kloden vår. For enda er det kun her de fleste av oss kan reise. Og sist; besøkene skal være til minst mulig ulempe - og aller helst forbedre livet - til de menneskene og dyrene som besøkes. Det er Nomaden.

                                                                                              God tur.

Reiseekspertene

Hils på nomadene bak Nomaden. Tilsammen har de reist i nesten 90% av verdens land - heldigvis kommer de alltid hjem igjen.

 • Margrethe
  Margrethe Eier og altmuligkvinne

  Margrethe er Nomadens evigblide rivjern. Det vites ikke om det er utdannelsen hennes fra NTNU og Berkeley University eller det faktum at hun har sittet mange år som eneste kvinne i mannsdominerte møterom i byggebransjen, som har fremdyrket hennes ukuelige stå-på vilje. Kanskje er det medfødt. Det vi vet sikkert er at Margrethe holder oversikt og tar i alt som må holdes tak i - fra makro til mikronivå i Nomadens butikkunivers. På fritiden trives hun best skrånende i vannkanten under en stor solhatt, lesende på en god bok til lyden av sultne måker - det være seg på Tjøme eller i Brasil.

  Siste reise: Økoturisme-ferie på Dominica i Karibien

 • Kjell Erik
  Kjell Erik Eier og altmuligmann

  Kjell Erik er Nomadenfamilens overhode. Det er lite som går over hodet på Kjell Erik og det er vi takknemlige for. Nomaden er helt avhengige av hans gode hode for å sørge for at systemer fungerer, driften optimaliseres og bedriften utvikles. Hovedgrunnen til at vi er så begeistret for Kjell-Eezy er at han er en perfekt kombinasjon av businessmann og boms. En dag kommer han på jobb med rufsete hår og skjegg (se bildet) for å rydde lageret, den neste dagen dukker han opp striglet og nybarbert i Zegna-dress og lakksko på vei til et forretningsmøte. Slike gutter det vil gamle Nomaden ha!

  Siste reise: Sykkelferie i Italia - Pastafaride

 • Andreas
  Andreas Daglig leder

  Andreas er Nomadens geniale gjøgler og go-to-guy for alt over, under og mellom himmel og jord. Hans skuldre bærer hovedansvaret for at Nomaden-toget går på skinner. Det krever sin mann, men vi mener Andreas er mannen for oppgaven siden han oljer skinnene med sin positive attityd, sine grønne teknologiske fingre og generelle fingerspitzengefühl - men kanskje mest av alt på grunn av hans store ansvarsfølelse for å bevare "sjelen" til Nomaden. Med en mastergrad i medievitedskap fra UiO og mange år med suksessfulle radioproduksjoner bak seg, er Andreas en kommunikatør av rang - bortsett fra sent på kvelden under Nomadens sommerfester og julebord.

  Siste Reise: Nerdetur til Japan

 • Raymond Haase
  Raymond Haase Butikksjef

  Raymond er butikkens klippe og Nomadens ansikt utad. Med lang fartstid i bedriften har Raymonds stødige hånd blitt en uvurderlig del av butikkdriften. Hans overblikk, gemyttlighet og kunnskap er med på å gjøre butikken til det den er - et hyggelig sted å starte reisen. Raymond setter kunden i høysetet og er et vell av kunnskap om historie og geografi, og ikke minst alt som omhandler det praktiske ved reising. Etter å ha jobbet med reising og besvart kunders spørsmål i snart 20 år begynner han å bli varm i trøya i rollen som en av Norges ledende reiseeksperter.

  Siste reise: Gozo

 • Ole
  Ole Innkjøpssjef

  Ole er Nomadens utstyrsfrik og orakel når det gjelder alt som har med utstyr og tilpasning av utstyr å gjøre. Gjennom tidligere jobber i flere av Norges ledende utstyrsbedrifter har Ole tilegnet seg detaljert kunnskap om de fleste varemerker innen sports- og friluftsutstyr. Ole er også en talentfull kunstner, dedikert Jack Russel Terrier-eier, street-skater og han er lykkeligst når han ruller rundt ved soloppgang i New York (hvor han har vært 19 ganger). 

  Siste reise: Øst Europa

 • Jeff
  Jeff Butikkmedarbeider

  Jeff er nok Nomadens mest bereiste - han er så godt som alltid på reisefot. Hvordan han klarer å kombinere alle sine turer med alle sine skift i butikken er fortsatt uvisst, men det kan ha noe å gjøre med at han detaljplanlegger sine reiser opptil tre år i forveien. De siste årene har han tatt med kameraet på turen og har blitt en særdeles dyktig fotograf. Han er sannsynligvis den i Norge som har besøkt flest UNESCO-steder (nesten 400 UNESCO-mål).

  Siste reise: Borneo, Bali, Lombok, Komodo og Java

 • Anette
  Anette Butikkmedarbeider

  Anette er vår egen superkvinne. Denne joviale romerrikingen trives best på lasteplanet av en pickup i et tropisk land med et surfebrett under armen, men kan brått også være å finne på en av Lofotens fjelltopper. Hun har blant annet studert tradisjonell akupunktur ved prestisjetunge institusjoner i Kina, noe som gjør henne til en god kollega å i nærheten når slitne nomader kommer tilbake til butikken etter lange backpackerturer med altfor tung ryggsekk.

  Siste reise: Kina og Karpathos

 • Julie
  Julie Butikkmedarbeider

  Julie er solstrålen man kan møte i butikken og på varemottaket vårt - som oftest finner man henne løpende et sted imellom. Gjerne med hendene fulle av varme kaffe- og tekopper til oss andre. Hun er Nomadens ekspert på alt som har med surfing, kiting, dykking, yoga, meditasjon, mongolsk strupesang og indiansk visdom å gjøre. Hennes mange spennende backpackerturer i Asia og Latin-Amerika har ikke kurert henne for hennes ukuelige reiselyst. I øyeblikket er hun på Road Trip i Meksiko for å sikte ut mulighetene for å bygge et hostell av resirkulert søppel. Typisk Julie...

  Siste reise: Mexico

 • Eli Smedsrud
  Eli Smedsrud Butikkmedarbeider

  Eli er jusstudenten som trives like godt på Besseggen som i Bangladesh. Hun har alltid mange jern i ilden på fritiden og på jobb har hun full oversikt over butikken. Hun er en gluping, en bokorm og en kløpper på å finne den perfekte boken til kunder som er usikre på hva de vil lese. Med sin brede reiseerfaring er hun også et oppkom av gode tips til ting å se og gjøre langs veien - uansett om du skal til Norge, Nebraska eller Namibia. Men ikke begynn å snakk med henne om Mozambique - da stopper hun ikke.

  Siste reise: Madeira

 • Jenny
  Jenny Butikkmedarbeider

  Jenny er butikkens gledesspreder og ordensoverholder. Med et lurt smil som alltid sitter løst og sin syd-svenske sjarm er Jenny en medarbeider som verdsettes høyt av kunder såvel som ansatte. Hun har reist på kryss og tvers av Europa og er svært opptatt av å finne de beste lokale stedene. Jenny har studert 18 språk og elsker å reise til steder der hun får praktisert språkferdighetene hennes. 

  Siste Reise: Malagá

 • Karoline
  Karoline Nett- og Butikkmedarbeider

  Karoline er en friskus som trives best i høye fjellkjeder eller på 30 meters dyp. Derfor reiser hun helst til land der man både kan bestige topper og dykke etter skatter på havbunnen. Karoline er typen som legger guideboken til side og anstrenger seg for å komme seg utenfor turisttråkka. Derfor er hun også god å rådføre seg med dersom man trenger gode tips til ting å finne på utenfor allfarvei. I Nomaden sjonglerer hun oppgaver på nett og i butikk med stødige hender. 

  Siste Reise: Georgia

 • Mette Pauline
  Mette Pauline Butikkmedarbeider

  Mette Pauline er en verdensvant globetrotter, utdannet lege, stifter og leder av den norske avdelingen for organisasjonen WWOOF, og i øyeblikket driver hun en gård i Montana, USA. Likevel tar hun seg tid til å jobbe i Nomaden mellom slagene. Hvordan jenta klarer å multitaske alle delene av livet sitt har vært et mysterium for folk rundt henne i mange år. Forklaringen kan ligge i at hun drar på lange reiser med jevne mellomrom. Riktignok reiser hun ikke helt som oss andre. Når Mette er på ferie jobber hun frivillig på gårder, i vaksinasjonsprogrammer eller bygger miljøvennlige hus i fattige strøk av Øst-Europa.

  Siste Reise: I øyeblikket er Mette bonde og hestehvisker i Montana, USA.

 • Mette Produktsjef og fulltidsmamma

  Nomadens hjerte. Vårt lim og olje. Hun tar jobben som trivselsansvarlig på høyeste alvor, så arbeidsdagene går lekende lett med Mette på jobb. Heldigvis er hun snart tilbake! Du er savnet.

  Siste Reise: Madeira

 • Christine Nettnomade og restautantdriver

  Christine forsøkte etter syv år å forlate oss - selvsagt til det store utland. Men hun valgte feil sted og gjennom Nomadens nettverk i Corleone fikk vi sporet henne til et kjøkken på en restaurant i Siracusa. De færreste har så mange stempler i passet som Christine og hun konkurrerer med Jeff om å være Nomadens mest bereiste. Christine bistår på nett når hun ikke lever drømmen i de sicilianske brosteinsgatene. 

  Siste reise: Jotunheimen

 • Julia Mottaksansvarlig og butikkmedarbeider
 • Andreas Mottaksansvarlig og butikkmedarbeider
 • Heide Butikkmedarbeider

Reisens arnested

Mang en tur har startet mellom de sagnomsuste veggene i Uranienborgveien 4 i Oslo. Ikke alle turene har manifestert seg fysisk, for sjappa vår er også for drømmerne. Med 90% av verden dekket og over 1200 årlige reisedøgn fordelt på våre kunnskapsrike og erfarne nomader skal du ikke se bort fra at vi har plukket opp et ninjatriks eller to på veien, og kanskje har en av oss vært akkurat der du tenker å dra. Kom innom og spør!

I snart 25 år har Nomaden holdt til i lokalene sine bak slottet i Oslo. Bokhandel, kartutsalg, utstyrsmekka, drømmeverksted, inspirasjonssenter, reiseduppedittgodtepose, dromedarutsalg og tidstyv for ubehjelpelige dagdrømmere. Nomaden har blitt kalt så mangt, men for å oppleve dette udefinerbare må man egentlig selv ta turen innom i Uranienborgveien 4. 

Om det er brødrene Dahl som trenger å bekles eller tante Pose som er på gaveshopping i Oslo, så skal du ikke se bort fra at du finner det du trenger her. Med over 10 000 unike artikler for salg - så kan vi nesten garantere at du finner gaven til umuligusen som har alt fra før. Vi skal ihvertfall gjøre vårt beste for å bistå i jakten! 


"Nomaden er en av Norges viktigste kulturinstitusjoner"  - Jens A. Riisnæs, NRK's reiseguru

Butikk_U4_3.jpg#asset:75306:oasenArticle

Til oss skal det være lov å komme for få seg en god kopp kaffe og en god reiseprat med erfarne og interesserte medreisende. Kaffen tar vi selvsagt ikke betalt for, ei heller våre gode råd for hvordan du kan gjøre turen sikrere, mer behagelig og ikke minst mer interessant for store og små. I beit for reisemål? Etter en halvtime her vil det for de fleste ikke være et problem.


Butikk_U4_Stoler_julekalender.JPG#asset:

"For langt opphold på Nomaden kan medføre reisesyke og sommerfugler i magen. Inntas med moderasjon!" - Mediesky globetrotter

Nord-Europas største kartutvalg finner du i våre lokaler. Nomaden er kartspesialisten som lagerfører de fleste kart for Norge, og svært mange for resten av verden også. Har vi ikke kartet du trenger, så bestiller vi det til deg!

Butikk_U4_Kartrom.jpg#asset:75308:oasenC


Kom innom og gi en snurr på Norges største globus!

IMG_2085.JPG#asset:79584

Vi vet vet hvor irriterende - og potensielt farlig - det kan være når ting ikke fungerer på tur. Konsekvensene blir fort langt større enn hjemme. Ute i verden kan ting kan være vanskeligere, om ikke umulig, å skaffe til veie. Det er synd å bruke tid å krefter på slike unødvendigheter, særlig fordi det nettopp på tur er hvor tiden og kreftene er aller mest dyrebare. Vi tester derfor produktene våre møysommelig slik at du skal være trygg på at du og dine drar på tur med best mulig forutsetninger.

Nomaden er mer enn bare en butikk. Det er et sted der reisende kan samles for å diskutere, drømme og dele. Derfor inviterer Nomaden ofte til (gratis) reisekvelder der ulike foredragsholdere snakker om alskens temaer knyttet til reising. Hvert år har vi tusener av besøkende som får med seg interressante reiseforedrag. Kanskje også du vil holde et?

Kontakt oss

Trondheim

Epost: Trondheim@nomaden.no

Telefon: 40 43 49 11

Thomas Angellsgate 19

7011 Trondheim

Oslo

Epost: nettbutikken@nomaden.no

Telefon: 23 13 14 15    

Norges reisemekka finner du rett bak slottet. Her er vi!

Uranienborgveien 4

0258 Oslo

Nomaden_Butikk_kart_web.png#asset:75316

Åpningstider i Oslo

Hverdager: 10 - 18

Lørdager:   10 - 17


Åpningstider i Trondheim

Alle dager: 10 - 18

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Få med deg tilbud, nyheter og ting som skjer hos oss.

circle-arrow-up