Nomaden - Reisebutikken

Grunnpakka
Pakkelister

Grunnpakka

Hva er det egentlig nødvendig å ta med seg på tur? Her er noen av våre beste forslag!

REISESEKK

Hva slags tur du skal på bør være utgangspunktet for hvilken sekk du velger.  Vi i Nomaden mener det er et par hensyn du alltid bør legge til grunn for ditt valg av reisesekk:

1. Sekken bør kunne åpnes helt, slik at du enkelt får tilgang til innholdet i sekken.

2. Sekken bør ha et godt bæresystem som ideelt sett kan pakkes vekk (f.eks når du sender sekken på fly).

3. Låsbare glidelåser.

4. Gode kompresjonsmuligheter og smarte lommer.

5. Enten integrert dagstursekk eller mulighet for å feste en dagstursekk. 

6. Vannavstøtende stoff.

Angående størrelse er det opp til hver enkelt å velge hvor mye man vil ha plass til, men vi anbefaler mellom 50 og 85 liter ettersom det kan bli en tung byrde å bære på mer. Ikke minst er det ønskelig å holde seg under kilogrensen dersom du reiser med fly. En gylden regel er å pakke alt du tror du trenger og så fjerne halvparten. Multifunksjonelle klær og utstyr kan være en god idé for å minimere plass. Det er mye man kan skaffe til veie underveis på reisen og det skader ikke å ha litt ekstra plass til å fylle på med suvenirer.

Nomaden velger hvilke sekker vi selger basert på våre ansattes egne erfaringer. Vi var tidlig ute i Norge med å promotere Osprey sine fantastiske sekkeprodukter, noe vi fortsatt anbefaler til de fleste turer. Vi selger nå også BACH Backpacks, et merke vi har blitt veldig begeistret for - ikke nødvendigvis fordi de er de mest stilige eller kule, men fordi de er supersolide og funkjsonelle sekker du kan stole på. BACH Overland 80 er en klassisk reisesekk som har vært en favoritt i reisesekkenes verden i over 30 år!

Sjekk ut vår reisesekkguide for mer info om hvordan du velger sekk.

Trillebagasje

Noen ganger er det kjekt med et par hjul. Disse gjør at sekken blir litt tyngre, men til gjengjeld blir den lettere å ha med seg i mange sammenhenger. Trillesekkene våre har gode, solide hjul samtidig som bæresystemene er av høyeste kvalitet. Noen trillesekker kommer med en ekstra dagstursekk, noen uten. Skal du ikke bære langt om gangen, kan det være vel verd å vurdere en trillesekk! 

Dagstursekk / Håndbagasje

Lakenpose

Det kan være en velsignelse å sove i eget sengetøy. Lakenpose er noe av det lureste du pakker. Det er luksus å kunne benyttesitt eget sengetøy når loppene danser i hotellets laken eller når du skal sove på en lang transportetappe. Silkelakenposer varmer i kulda, men er svalende i varmen.

Bomullsposer er et rimeligere alternativ som også kan brukes i varme temperaturer. 

Pengebelte

Hold verdisakene trygge med pengebelter med eller uten RFID-blokkering. 

Verdensadapter

Er du mye på reisefot eller skal du til mange land på neste reise? Da kan det være lurt å droppe alle adapterne og heller investere i en verdensadapter!

 • Wirelås

  Lås fast bagasjen, verdisaker, den hengslete hotellromdøren, garderobeskapet på hostellet, for å nevne noe. Disse kan både brukes som vanlig hengelås og som wirelås! 

  Multiverktøy

  På reise oppstår mange situasjoner der man behøver verktøy. Kanskje bare en korketrekker, kniv eller saks, men det kan også være kjekt med fil, sag, skutrekker, knipetang og pinsett... Vi har lommekniver og multiverktøy i alle klasser.

  Førstehjelpssett

  Det eneste du bør pakke som du forhåpentligvis ikke får bruk for! 

 • Hodelykt

  Mørke finner man overalt på kloden og noen steder er det langt mellom lyskildene. 

  Toalettmappe

  Kjekke ting å ha i bagasjen

  MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

  Få med deg tilbud, nyheter og ting som skjer hos oss.

  circle-arrow-up