Nomaden - Reisebutikken

Nomadens miniguide: Backpacking i India
Reisetips

Nomadens miniguide: Backpacking i India

TEKST / BILDE Julia Stenstadvold

Drømmer du om lukten av krydder, fargerike klær og hus, rop om chai-te, kuer midt i gata, og chilli som svir på tunga? I denne miniguiden tipser vi deg om Indias gyldne backpacker rute: Mumbai - Goa - Hampi. Denne ruten egner seg godt for deg som er ung og vil oppleve India for første gang. Nederst i artikkelen finner du tips som er gode å ha med seg uansett hvor i det magiske landet du har tenkt deg.

MUMBAI

Severdigheter:

Gateway of India, Chhatrapati Shivaji togstasjon, Taj Mahal Hotel, Hele Mahatma Gandhi Road och Elephant Caves. Det er fint å gå rundt i Mumbai uten å ha et bestemt mål også, da det skjer noe over alt hele tiden. 

Fab India:

Indisk kleskjede som selger tradisjonelle indiske klær og klær moderne snitt med indiske detaljer. Klærne de selger er dyre til å være India, men har god kvalitet og er laget av bra materiale. Og sammenligner du prisene med butikkene vi har her hjemme er det billig. Alle kvinner som jobber for Fab India for ordentlig løn og har gode arbeidsforhold. Fab India finnes i flere av de store byene i India. Butikken ligger et stenkast fra togstasjonen i Mumbai, adressen: 137 Mahatma Gandhi Road.

Chor bazaar:

Et marked som selger nesten alt: elektronikk, klær, antikviteter, møbler, smykker etc. Hver butikk har spesialisert seg på en ting, for eksempel selger en butikk bare bildekk, en annen bare klokker og en tredje bare stoler. Dette markedet skiller seg ut fra andre markeder i India, og selv om man kanskje ikke finner noe man vil kjøpe er det spennende å gå rundt bare for å se. Taxi hit skal koste cirka 300 rupies fra Colaba. De fleste taxisjåfører vil nok si at det skal koste 1000 så her må det litt pruting til. 


Chor bazaar

​Spise​:

Dosa:

Noe du må smake mens du er i Mumbai er Dosa. Det kommer egentlig fra sør India, men er vanlig i Mumbai også. Det er en slags pannekake som man kan dyppe i forskjellige sauser. Eggdosa er å anbefale. 

Øl eller kaffe på Leopolds kafé: 

Sør i Colaba finner du Leopolds kafé. Det er kanskje Indias mest kjente kafé, den er omtalt i en rekke filmer og bøker. Blandt annet Shantaram. Det er et hyggelig sted å avslutte dagen med et par øl og kanskje møte andre som er ute å reiser. Det ligger i gangavstand bak Taj Mahal Hotel.

Eggdosa

Toget fra mumbai til goa

Mitt beste tips er å ta nattåget fra Mumbai slik at du sparer en dag på reisen din. Pass på at du velgere Sleeper Class eller First Class Sleeper. Er du sliten etter mange inntrykk i Mumbai og ønsker å reise så komfortabelt så mulig tar du First Class, higer du bare etter flere inntrykk så kan du ta Sleeper Class. Men booker du Sleeper Class pass på å ha med teppe og sokker, da det kan bli ganske kaldt på toget om natten. Billettene kan kjøpes på togstasjonen i Mumbai, det kan ta litt tid og er det billigste alternativet (men kun 30 kr billigere). Det letteste er å booke på et reisebyrå, de ligger på hvert gatehjørne omtrent. Spør i resepsjonen der du bor hvor den nærmeste er. Når du booker billetter bør du spørre om å få sengene høyest opp i vognen, de er mer private og du slipper at noen kommer og setter seg ved siden av deg. Fra stasjonen i Goa kan man ta en rickshaw til Palolem, eller dit du har tenkt deg i Goa. 

Togstasjonen i Goa

Goa

I goa er det vanskelig å vite hvor man skal dra, jeg personlig liker Palolem best og kommer derfor til å fortelle mer om Palolem. Arambol kan man dra til hvis man vil paraglide, Anjuna er for deg som vil dra på ravefester hver dag, Agonda er nok det roligste og har en del yoga kurs. Palolem har en blanding av alt, og stranden er veldig vakker her. Man får kombinasjonen av fest og avslappning. Festene er alltid et stykke unna bungalowene så det er ikke masse bråk om kvelden hvis du ikke vil være med på fest. 

Stranda i Palolem

Bo i en bungalow på stranden:

Priser for bungalow med balkong som ikke ligger rett ved vannet skal ikke være noe særlig dyrere enn 600-800 rupies. Bungalow med balkong mot havet skal ligge på 1000- 1600 rupies. Viktig å ikke booke på forhånd hvis du vil få det til denne prisen, de fleste bungalowene ligger ikke ute på nett. Så de få som ligger ute tar ofte mye høyere priser. Gå rundt på stranden og forhør deg på pris og se hvordan det ser ut. Tilby kanskje 500 rupies til å starte med, de prøver å lure deg og begynner ofte på 3000. Et knep er å si at du har vært i India mange ganger og vet hvordan det funker og det de tilbyr er alt for høyt. 

Bungalower i Palolem

Spise

Ikke så viktig hvor du går eller hva du bestiller, alt er utrolig godt. Men du kan prøve Aloo Gobi eller Chana Dal, det finnes på de fleste restauranter. Til frokost anbefaler jeg Little World, det ligger på bakgaten i Palolem. Det kan være litt vanskelig å finne, men verdt strevet da det kanskje er verdens beste frokost. De har en kjempe koselig uteservering. De har faktisk god kaffe, fantastisk toast, yogurt med frukt, chai-te, pannekaker og mange flere godsaker. 

Little Worlds uteservering

Hampi

Hvordan komme seg til Hampi:

Ta nattbussen så sparer du en dag, reisebyråer finnes over alt i Palolem. Om du orker kan du gå til flere for å få den beste prisen. På nattbussen får man senger som man sover helt ok på. Prøv å få seng lengst frem da humper det mindre. Reiser dere to book sånn at dere får samme seng, reiser du alene book to sengeplasser ved siden av hverandre likevel så slipper du å sove ved siden av noen andre. 

Bo: 

Gjør som du gjorde i Goa, gå rundt å se på de forskjellige stedene du kan bo før du bestemmer deg. Diskuter deg frem til pris på samme måte. Hampi er ikke så stort, men noen koselige hosteller ligger på andre siden av elven. Så det kan være verdt å sjekke ut.

Gjøre:

Lei sykkel og sykle rundt mellom alle de mektige tempelene for deg selv. Ta med vann og et kart over alle templene. Det får du tak i over alt. Super herlig aktivitet. Man får lov til å gå inn i de fleste templene. Dra opp til en høyde en dag for å se på utsikten, perfekt å gjøre enten når det er soloppgang eller solnedgang. Mitt beste tips er å ta en rickshaw til Monkey Temple, det ligger på toppen av en høyde med god utsikt. Drar du dit må du være litt obs på apene. De stjeler Coca cola eller verdisaker, så ikke legg fra deg noe. 

Hampi

Generelle Tips

På leting etter ett sted å bo.

Hva må jeg ha med meg i ryggsekken?

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Få med deg tilbud, nyheter og ting som skjer hos oss.

circle-arrow-up