Nomaden - Reisebutikken

Kunsten å reise (kun) med håndbagasje
Reisetips

Kunsten å reise (kun) med håndbagasje

TEKST / BILDE Paul Patrick Børhaug

Kan man virkelig kun reise med håndbagasje på lengre turer?

Ja, hvis du pakker smart. Ikke bare er det praktisk, tryggere og lettere - du vil også spare tid og penger!

Første regel er å sjekke flyselskapets krav til håndbagasje-dimensjoner. Dette kan du gjøre på selskapets hjemmeside eller på seatguru.com (som forøvrig er en super side å kjenne til før du bestiller flybillett og velger sete). Hva slags håndbagasje-dimensjoner som er tillatt varierer fra flyselskap til flyselskap, men generelt er det rundt 56cm x 45 cm x 25 cm. Sørg for at du har en sekk/koffert som passer til målene eller som kan komprimeres til å passe målene. Vi har en rekke ulike sekker som er tilpasset håndbagasje-mål. Noen av disse er vist nedenfor:

Bagasje tilpasset håndbagasje-mål

Hva skal du ha med deg?

Neste steg er å velge hvilken produkter du skal ha med deg. Vær også oppmerksom på at du kun kan ha med 100ml. beholdere med flytende væske. Disse må i tillegg legges i en gjennomsiktig pose som ikke inneholder mer enn 1 liter totalt. Medisiner kan du ta med i håndbagasjen, men sørg for å ha brev fra legen om du har store kvantum. Og husk – ingen kniver med knivblad på over 6 cm. Nedenfor er noen lure produkter som gjør at toalettsakene tar minimalt med plass.

Plassbesparende toalettsaker

Bruk multifunksjonelt utstyr

Unngå å pakke for mange ”bare i tilfelle”-ting. I en globalisert verden kan mye kjøpes lokalt, og dermed støtter du også lokaløkonomien. For eksempel: ta med én bok, og bytt den underveis. Ta med ett godt par sko som kan brukes på restaurant så vel som på skogstur – må du ta med to par, bruk det største paret på reisen. 

Multifunksjonelt tøy og utstyr er nøkkelen til minimal bagasje. Ta derfor med bukser som kan omgjøres til shorts, lette jakker som beskytter mot vind og en regnskur, ullgensenere/fleece-jakker som kan brukes som pute, multi-purpose såpe til vask av hår, kropp, klær og mat, ta med en lett regnponcho og et lite reisehåndkle som tørker raskt. Pakk klærne i pakkeposer og spar opptil 80% plass!

Sjekk også ut www.stuffyourrucksack.com for å se om det finnes et lokalt veldedig formål du kan donere noe utstyr til før hjemreisen.

Multifunksjonelt utstyr

Spar plass ved å legge sammen smart

Å pakke plagg på den klassiske måten – det vil si å pakke plaggene individuelt og folde de til firkanter - er faktisk den minst plassbesparende pakkemetoden. Forsøk i Nomadens favoritt-pakketeknikk: ”bundle-wrap”. Denne teknikken er både den mest plassbesparende og den mest rynkefrie måten å pakke.

Lag et kors av plaggene – skjorter eller jakker som ligger motsatt vei av hverandre og to bukser som ligger motsatt vei av hverandre utgjør korset. Alle plaggene skal overlappe på midten. Fyll deretter på med skjorter, bukser og T-skjorter oppå hverandre ( i den rekkefølgen). Pakk så sokker inn i undertøy til du kan lage en firkantet pakke som er ganske kompakt og stiv. Dette er kjernen. Legg den i midten av tøy-korset og fold deretter plaggene enkeltvis rundt kjernen. Flat ut eventuelle rynker som oppstår underveis. Til slutt vil du har en kompakt firkant av klær.

Se instruksjoner fra onebag.com nedenfor:

Smarte pakkesystemer

Hold orden i reisegarderoben

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Få med deg tilbud, nyheter og ting som skjer hos oss.

circle-arrow-up