Nomaden - Reisebutikken

Londonguide - Hippe Shoreditch
Inspirasjon

Londonguide - Hippe Shoreditch

TEKST / BILDE Margrethe

Dette er på ingen måte en fullstendig London guide. Den sier ingenting om Oxford street eller Piccadilly Circus. Dette handler bare om Londons up and coming områder - de stedene du burde vært i dag.

Nomadic Gardens

Nomadic Gardens

"For en fin trapp!", sa jeg og overbeviste reisefølget om å gå opp trappa. Fra trappa fortsatte en bro over togskinnene, dekortert i gatekunst. Derfra hørte vi musikk. Reisefølget fulgte lyden som seg hør og bør, og med ett befant vi oss i en oase mellom togskinner: Nomadic Gardens! Et kollektiv av kunstnere, musikere og kolonihagedyrkere. Hipsterne i Shoreditch har inntatt hagen!

Dyrking av mat og musikk i Shoreditch

Shoreditch

Hippe Londonnere og tilreisende har de siste årene emmigrert fra Soho, og trukket østover i byen. Shoreditch har blitt en landingsstripe for designere, kreative og byens hippe.  

Boxpark: Langs kanalen ligger gamle containere som har blitt forvandlet til små butikker og improviserte scener hvor det gjerne synges det første innen britisk pop og vises det siste innen peoplewatching. Eller som grunnleggeren omtaler containerene: verdens første pop-up kjøpesenter. 

I Redchurch street ligger britiske designbutikker side-om-side (hva med det siste innen britisk skjegg-pleie?)

Gatekunst på gamle teglvegger i Chance steet gir det perfekte insta-øyeblikket.

Nedover Brick Lane blir leieprisene litt billigere og konseptene mer kreative. Søndagsmarkedet er et mekka for vintageskatter og løs stemning.

Instagramvennlige Chance Street

Bruch it up!

I Shoreditch tar de søndagsbrunch'en på alvor!

Trenger du en rolig start på dagen serverer Ace hotels restaurant Hoi Polloi frokost og brunch akkompagnert av klassisk strykeorkester. Åh, jeg kunne spist "avocado on cornbread" hver dag. For behagelig? Mer hallelujastemning får du hos Red Rooster som starter dagen med gospelkor i ekte Harlemstil.

Breakfast Club i Rufus Street serverer seriøs frokost hele dagen, bestill bord eller møt opp og tål 20 minutters venting (blir du for sulten av å vente har Old Street Records Cafe på hjørnet også en decent frokost)

Om du trenger litt mer luft under armene er både frokost og lunsjen på takterrassen til The Curtain Hotel, forøvrig også et digg overnattingssted, god og kan avsluttes med et bad med selskap av en gigantisk badeflamengo i svømmebassenget.

Takterrassen på The Curtain byr på god mat og en flamengo.

Tid for lunsj

I Boundary Street kan du nyte erkebritisk lunsj på Albion og tapas Bombay-style på indiske Dishoom. Beste indiske tapas jeg har hatt! 

Bak en mystisk fasade i Rivington Street finner du Portside Parlour med drinkmeny som rommer intet mindre enn 60 ulike typer rom,

Tapas Bombay-style på Dishoom

Middag og cocktails

Lenger opp i Hackney, nærmere bestemt i Hoxton Street finner du lille CUB restaurant. Det er like mye et bærekraftsprosjekt som en restaurant. Bak prosjektet står en berømt cocktailbartender, tidligere kokk hos Noma, og en gruppe engasjerte zero-waste kokker. Maten lages etter "no waste"-prinsipp og ingredienser som gjerne er avfall i andres øyne får spille hovedrollen. Det er ikke en vegetarrestaurant (selv om du lett får alle rettene vegetar om du ønsker), men det er plantene som er superstjernene i kveldens måltid og animalske produkter har bare korte gjesteopptredener, eksempelvis i form av kraft. CUB har smaksmeny med tilhørende drinkmeny (kan fåes alkoholfri) eller à la carte. Mye for pengene, og kanskje akkurat her du bør tilbringe kvelden akkurat nå. Hvis du ikke har fått nok tar cocktailbaren i kjelleren seg av deg videre.

En annen liten sak med cocktails og bærekraftig produsert og tilberedt mat er lille Scout. I kjelleren arrangerer kokkene eventer i matlaboratioriet sitt, her er det plass til maks 10 personer, så sjekk på facebook om de har noe når du er der og book i forkant. Scout fungerer forøvrig også utmerket som ren cocktail bar.

Sees snart igjen Shoreditch!

Og hvor drar jeg videre?

Du har sikkert fattet greia: Shoreditch er det nye Soho. Men finnes det andre steder i byen som burde oppleves akkurat nå? 

Jepp, en togtur fra sentrum eller en Ubertur sørover tar deg til studentenes nye hang-out spot. Les vår guide til kongen av roof-top bars: Peckham.

Hvor drar jeg videre?

Vel, du kan jo det. Men om du ikke er dreven Londontraver eller kanskje ønsker tips til noe nytt eller større innsikt uten å bruke turen klisteret til en mobilskjerm, så finner du Londoninspirasjon her.

Sikkerhet og dagstursekk

Shoreditch er forholdsvis trygt så lenge du tar noen enkle forhåndsregler. Her er sikkerhetsløsninger som har tatt forhåndsreglene for deg.

Ja, vi elsker håndbagasje!

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Få med deg tilbud, nyheter og ting som skjer hos oss.

circle-arrow-up