Nomaden - Reisebutikken

Myggmiddel - hva skal jeg velge?
Reisetips

Myggmiddel - hva skal jeg velge?

TEKST / BILDE Kjell Erik O Lien

De beste rådene og myggmidlene for ulike typer reiser og aldersgrupper. Mygg og andre insekter som biter eller stikker kan legge en demper på enhver opplevelse. Hos Nomaden er det myggsesong hele året siden store deler av kloden har dette som et mer eller mindre kontinuerlig problem. Vi har derfor både gode råd, og de beste produktene. Det som fungerer i tropene fungerer også her hjemme

Praktiske brukertips!

- Hvis du bruker solkrem og myggmiddel samtidig, bruk myggmiddelet etter du brukt solkrem. For best effekt skal du vente ca 30 minutter etter at solkremen er påført.

- Hvis du bader eller er ute i kraftig nedbør, påfør myggmidlet på nytt for sikre en fortsatt god beskyttelse.

- Oppbevar alltid ditt myggnett i en plastikkpose når du ikke bruker det for å bevare impregneringen bedre. 

- Utslitt myggnett? Lever alltid tilbake impregnert myggnetting til gjenbruksstasjon eller kom innom en av butikkene våre så resirkulerer vi det for deg.

Myggmidler med DEET

Fakta om DEET

DEET er den vanligste ingrediensen i myggmidler verden over. Gjentatte ganger har forskning vist at det er det desidert mest effektive middelet mot mygg og en rekke andre insekter. Statens Forurensningstilsyn tillot tidligere ikke salg av midler med høyere DEET-innhold enn 20%. 

Fra og med 2015 gjaldt nye regler hvor myggmidler med høyere DEET-innhold kan selges etter godkjenning. Nomaden var først ute i Norge med myggmidler som inneholder 40 og 50% DEET. 

Mange insekter bruker luktesansen for å finne mennesker og dyr, og forskning har vist at DEETs effektivitet skyldes at stoffet forvirrer insekters luktesans og gjør mennesker med påført DEET «usynlige» for myggen.

DEET myggmidler bør brukes i kombinasjon med en mildere variant.

  • Dette er maksimum tillatte DEET-nivå i Norge. 18 års aldersgrense. Brukes kun der hvor det finnes malaria, dengue, zika, gulfeber eller andre sykdommer som smittes via mygg. Skal ikke brukes i ansikt. Finnes som myggspray. Fungerer mot flått, mygg og knott.
  • Vår bestselger når myggen virkelig er plagsom, eller du skal i områder hvor det kan finnes malaria, dengue, zika, gulfeber eller andre sykdommer som smittes via mygg. 13 års aldersgrense. Finnes som myggspray. Fungerer mot flått, mygg og knott.
  • Vår bestselger når myggen virkelig er plagsom eller du skal i områder hvor det kan finnes malaria, dengue, zika, gulfeber eller andre sykdommer som smittes via mygg. 13 års aldersgrense. Finnes som myggspray. Fungerer mot flått, mygg og knott. 100 ml.

Myggmiddel best i test

DEET er det kraftigste kjemikaliet mot mygg og insekter og skal ikke brukes i ansiktet. De mest solgte myggmidlene våre finner du derfor videre ned i artikkelen.

Care Plus Sensitive ble Best i Test i Villmarksliv. Les om testvinneren her: http://www.klikk.no/helse/velv...Dette testvinnende myggmidlet lukter godt (helt sant!), kan brukes av barn og fungerer mot alle myggarter. Og den kan brukes på sensitive hudområder uten å irritere.

  • Kan brukes på barn 2 år og oppover. Finnes som myggspray (12,5% Piperidine) og som roll-on (20% Piperidine). Bør være med på alle turer. Fungerer mot flått, mygg og knott.
  • Myggmiddel Best i Test (Villmarksliv) og vårt mest solgte allroundprodukt. Noe sterkere enn sprayen. Kan brukes på barn fra 2 år og oppover. Dette er det grunnleggende produktet som også bør være med til steder som har sykdomspotensiale siden dette kan påføres i ansiktet og kan benyttes når man er utenfor de verste myggsonene. Bør være med på alle turer. Fungerer mot flått, mygg og knott.

Myggmiddel til baby

Baby og barn skal ikke utsettes for myggmidler med DEET. Derfor har Care Plus laget et eget myggmiddel som kan brukes på små barn over 3 måneder. Passer også perfekt til til de med sensitiv hud. Myggmidlet er godkjent både av Miljødirektoratet og i EU. Myggmidlet er også velegnet for beskyttelse mot flått - og insektbitt hos gravide og ammende. 

Her har du beskyttelse mot mygg, flått, lopper og sandfluer og har dokumentert effekt i opptil 6 timer. Dette gjelder også sykdomsbærende myggarter som anopheles, aedes og culex (bærer sykdommene malaria, dengue - og gulfeber, chikungunya, vestnilfeber og zika).

Og gjett hva? Natural funker mot knott! Den sørens knotten...

Se alt fra CARE PLUS her!

Myggnetting

Det er overraskende hvor mange overnattingssteder som er av god kvalitet og gjerne høy pris som mangler myggbeskyttelse når man er ute og reiser. Nomadene har alltid med seg myggnett. Den åpenbare grunnen er at man ikke blir stukket når man sover, den andre er at man slipper å høre på mygg og insekter som summer i øret og som også kan ødelegge nattesøvnen. Myggnettene er også testet med stort hell i Norge når myggen er plagsom.

Finne i ulike størrelser (enkel og dobbelseng). Og med ulikt antall opphengspunkter. Ett opphengsfeste er best hvis man reiser mye rundt, mens de rektangulære boksene er bedre om man skal være lengre på et sted da disse festes med minimum 4 snorer noe som løfter nettet høyere opp og gir mer komfort og plass i senga. Gaffateip kan være redningen for å festet myggnettet til tak eller vegg.

Se alle myggnett her.

Klær med insektsbeskyttelse

En fin måte å redusere faren for å bli stukket, samtidig som man holder kjemikalieforbruket så lavt som mulig, er å bruke klær med myggbeskyttelse som som holder mygg og flått unna. På Nomaden finner du et rikt sortiment med klær fra Craghoppers som gjør nettopp dette. Klærne fra Craghoppers har enten innvevd permitrin som holder mygg og annet unna eller er vevd på en slik måte at myggen ikke får stukket gjennom. Den vevde permitrinen går ikke av når du vasker plagget i motsetning til impregnering man påfører klær. Skal du steder med mye mygg eller hvor insektene kan gi sykdommer som zika, malaria, dengue, gulfeber også videre så anbefaler vi deg alltid å ha med plagg av denne typen.

Her er et lite utvalg av Craghoppers:

Barneklær med myggbeskyttelse

Nomaden har også klær til barn med myggbeskyttelse.

Se alle klær fra Craghoppers her

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Få med deg tilbud, nyheter og ting som skjer hos oss.

circle-arrow-up