Nomaden - Reisebutikken

Nomadens Trondheim-guide
Storbyreiser

Nomadens Trondheim-guide

I Trondheim ligger vår butikk nummer to - og det er selvsagt det aller viktigste du må sjekke ut i byen. Du finner den i Thomas Angells Gate 19. Etter at du har gjort det, har vi selvsagt masse andre gode tips også - her får du Trondheim-gjengen sine favoritter.

Øyvinds favoritter

Hos Sabrura Sticks & Sushi finner du en rikholdig og god sushibuffét til en rimelig penge. Her kan man spise seg (litt for) mett på maki, nigiri, rekechips og kyllingspyd.Bymarka er turområdet vest for byen. Det ser ikke så stort ut på kartet, men her er det mye å oppdage. Her har jeg vært mange ganger, men finner likevel nye stier og steder hver gang.

 

Foto: Øyvind privat

Studentersamfundet er stedet for å møte nye eller gamle venner og oppdage ny musikk. Det store, røde huset har flere scener der nye og spennende band og artister spiller.

Super Hero Burger lager saftige burgere og smakfulle chips både på dag- og nattestid. Som et krydder i opplevelsen, spilles det utelukkende reggae-musikk i lokalet.På Work-Work kan man sette seg ned med et brettspill og en god øl. Stedet har en avslappet atmosfære og er en slags blanding mellom en bar og en kafé. Her finnes også konsollspill og flerfoldige gamle pinballmaskiner.Salamandernatten er et relativt ukjent, men mektig kunstverk. Det står i et nesten helt mørkt rom og skulpturene åpenbarer seg sakte men sikkert etter et par minutter etter man går inn og øynene venner seg til mørket. Meditativt og unikt. Står i kjelleren til Sparebank1 Midt-Norge (av alle steder). Gratis er det også!Nidelva snor seg gjennom sentrum av Trondheim. Den kanskje fineste måten å se den på, er fra kajakksetet. Nidelva er en snill padleelv, og etter kort tid befinner du deg mitt i postkortet, ved Bryggerekka mellom Bakklandet og Midtbyen.Gråkallbanen er navnet på trikken i byen. Den snor seg opp gjennom Byåsen, gir nydelig utsikt over Trondheim og ender ved Lian, som er en badeplass og et flott utgangspunkt for turer i Bymarka.

Foto: Øyvind Privat

Agnieszkas favoritter

Kafe Soil er den beste kaffesjappa i byen - med ei herlig atmosfære og deilig veganske (og ikke-veganske) søtsaker og kaffe. 

Stammen og Trykkeriet Scene er plassene å dra om du liker impro-teater og andre kule events. 

Habitat, Gode Nabo and Antikvariatet er stedene for deg hvis du ser etter et koslig sted å dele kalde drinker med kjente og kjære. 

Gå langs fjorden til Korsvika og over til Ladekaia - en fin kaffesjappe/restaurant ved fjorden

Hvis du liker falafel, kan jeg anbefale vegetar-tallerkenen på Istanbul Kebab. Du kan også finne fantastisk Etiopisk mat på Mesob, vegansk mat hos Persilleriet og surdeigspizza på Habitat. 

Nomaden Trondheim. Foto: Nicoline Hofgaard

Noras Favoritter

Studentersamfundet er stedet uansett hva du er i humør for. I tillegg til å ha et rikt kulturelt program, kan du gjøre alt fra å ta en rolig kaffe eller spise middag, til å dra på konsert eller danse hele natten. Mellom alle de forskjellige lokalene er det fort gjort å gå seg litt bort, men det er jo bare en ypperlig anledning til å bli kjent med flere og få nye venner!

Frida er en koselig meksikansk restaurant med utrolig god mat! Hit kommer jeg tilbake igjen og igjen. 

To Rom og Kjøkken er en annen restaurant med skikkelig god mat. De har høyt fokus på lokale råvarer, og resultatet er fantastiske 3- eller 5-retters måltid. De arrangerer også bl.a. mat- og vinkurs

Hyggelige steder å ta en øl er bl.a. Trondhjem Mikrobryggeri og Mormors Stue.

Festningsparken er et veldig hyggelig område, hvor man på sommeren kan ligge i gresset, grille, spille frisbee og bare nyte late dager. Hvis man heller vil gå en sentrumsnær tur, er stien langs Nidelva veldig koselig. Her kan man gå fra Ila til Bakklandet (som begge er veldig koselige områder), og nyte synet av Nidelva hele veien.

Andre tips

(Fra Oslo-nomadene)

Prisløs er en nydelig liten vintagebutikk, full av gamle skatter. 

For kaffe-elskeren er Jacobsen og Svart et obligatorisk stopp. Her får du nydelig kaffe i et åpent og lyst lokale. 

Livid Jeans ble starta i Trondheim, og fremdeles ligger deres flaggskip sentralt i Trondheim. Her møtes Japan og Skandinavia og blir til nydelige klær i høy kvalitet. I tillegg har de en nøye kuratert og spennende vintage-seksjon i underetasjen. 

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Få med deg tilbud, nyheter og ting som skjer hos oss.

circle-arrow-up