Nomaden - Reisebutikken

Norgesferien
Inspirasjon

Norgesferien

En el-bil, en 2 måneder baby, telt i bagasjen og hett rutetips fra nomadekollegaer: Road-trip i Norge, her kommer vi!

Les om hva og hvordan du pakker til bilferien her:

Road-Trip: dette pakker du

På vei vest

Vågåmo første stopp

Utgangspunktet var Oslo, retningen var Sunnmøre, tidsskjemaet et par uker. Det var alt. 

Oslo ble fort tilbakelagt, og vakre gårdsbruk gjennom Gudbrandsdalen var første til fryde øyet. Etter litt middag og lading holdt batteriene helt til Vågåmo, og på Nordigard Blessom tok de telefonen og hadde plass. I Gudbrandsdalen har flere gamle gårder startet med overnatting og servering i de gamle, verneverdige gårdsbygningene. Overnatting i himmelsenger på stabbur og loft, mat med eldgamletradisjoner og høy kvalitet er enhver norgestur verdig. På http://gardshotell.kulturgardar.no ligger kontaktinfo g beskrivelse til 5 ulike gårder som tilbyr overnatting. 

Nordigard Blessom hadde nydelig restaurerte bygninger med flotte rom og eget bad (ikke de mest lydisolerte), peisstue og nydelig frokost ,ed heimlaga spesialiteter. Middag serverte de ikke, men det gjorde pizzabakeren nedi bygda. De har også et felleskjøkken hvor du kan kokkelere selv. 

Elbilvennlig: 5
Svært behjelpelig med å lade på vanlig stømuttak fra garasjen
Babyvennlig: 4
Enkelt og romslig for opphold. Ideelt for småbarn, med tun de kan leke på og masse tumleplass. Svært lytt mellom etasjer og fra rommet ut til oppholdsrom (om du ikke vil plage andre eller har med noen som sover lett). Felles frokost med masse digg som passer alle aldre.

På vei videre vest ble stopp hos bakeren i Lom prioritert før fjellene skulle bli brattere. Planen var å kjøre Riksvei 15 staka vegen mot Geiranger, og så snirkle oss langs RV63 Geirangerfjorden og bli i Geiranger noen dager, før vi skulle videre til Valldal. Men informasjonen om status på veien mot Trollstigen var åpenbart feil da en enslig mann med skuffe stod og måket på harde livet for å åpne. Før juni bør man både sjekke veistatus og være åpne for en plan B.

Stryn og Loen

Loen Skylift tar deg rett inn i restauranten med sinnsyk utsikt, nydelig mat og treg service (men vi forstår godt at man kan bli distrahert når det er så fin utsikt å se på). Fra platået brer det ser utover med turmuligheter.

Er ikke kabelbane din versjon av halsbrekkende så går du via ferrata opp fra xxx og tar liften ned. Det legges stadig bedre tilrette for stisykling. Adrenalinsøkende sjeler kan ta snarveien ned igjen  - platået nedenfor liften er godt utgangspunkt for paragliding. 

Valldal

Og Juvet....

Valldal. Ja, jeg innrømmer et. Den offisielle planen var å finne en teltplass i Valldal, nær elva og gratis seng. Men å tilfeligvis befinne seg så nært Juvet landskapshotell, kulissene for ExMachina og diverse magasinartikler fylt med nyfrelst arkitekturhyllest ble for vanskelig. Dessverre var kun fuglehuset, en enklere utgave av landskapsrommene ledig, men vi slo til.
Selve fuglehuset var skuffende når forventingene var justert etter landskapshyttene som ligger lavt i terrenget med egen magiske private utsikt ned mot elva, og dermed er rigget for zen-opplevelser i fleng.  De 2 fuglehusene ligger bak hovedhuset litt oppi skogen, men et blikktak som tar opp deler av utsikten. Resten av Juvet var fantastisk. I hovedhuset serveres felles middag rundt langbord på kvelden. Ved elva ligger en badeanstalt med badstu, sauna, solsenger og dusjer - like trolsk i designet som landskapshotellet for øvrig. 

Valldal aktivitetspark har klatreløyper i trær og stolper - både tilpasset små barn, familieruter og krevende ruter for voksne. Det er kiosk på stedet og griller til disposisjon. 

Vi ble ellers tipset om at Valldal byr på det meste av aktiviteter og naturopplevelser. Om du ønsker forrur i fjellet, klatringm grottevandring eller rappelering, juving i Grudbradsjuvet, kajakk eller rafting.

Elbilvennlig: 5
Mulig å lade fra vanlig stikk, svært behjelpelige med dette
Babyvennlig: 4
Felles middag i våningshuset med mye lokal og digg mat. Litt lang babycallavstand, og kanskje ikke helt innenfor å ta med småen i samtalene om arkitektur og storpolitikk. Usikker på tilgang til barneseg eller stol.Lurt å ha med mat til de små som kanskje legger seg litt før.

Vakre Norrangsdalen

Og Hotell Union Øye

Neste stopp ble heller ikke med telt. Denne gangen første kraftige regnskyll oss i ly hos Hotell Union Øye. Og for en lykke! Det herskapelige fjordhotellet har huset fjellfolk, kongelige og kunstnere. i .

Alle rommene er unike, gjennomført til fingerspissene, med navn etter ulike fordums fornemme gjester (helst av typen keisere, dronninger og forfatter). Interiøret er gjennomført og overdådig, med antikviteter og køyesenger. Hotellet har generlt romslig med plass i stuene, så her er det enkelt å finne seg en krok å nyte stillheten eller en øl foran peisen. 

Personalet er uvanlig imøtekommende og hjelpsomme. Maten og vinen er nydelig. Og de har hurtigladere for elbil. Da jeg falt ned i himmelsengen kjentes det som et lureste jeg har gjort. 

Du kommer deg best dit med Ferge til Stranda. De har alle type rom, fra køyesenger til suite. 

Med nærmere besiktigelse av området oppdaget vi at det var mange muligheter for gode teltplasser nær vann og vei,

Kan også bo på: Villa Norangdal. Et annerledes, lite familiedrevet hotell fra slutten av 18-århundre.

El-bil vennlig: 6  
Hurtigladere tilgjengelig på stedet

Babyvennlig: 5 
Store rom, og de serverer gjerne middagen på rommet. Dog noe lytt mellom rommene.

Ting å ta seg til i Norangsdalen

Den trange, vakre og ville dalen byr på mange fine naturopplevelser: 

Ting du kan gjøre:

1. Det ligger jo ved foten til Slogen - behøver vi si mer?

2. Gå tur i områdene ved Urke.

3. Store og lille rundtur i nærområdet.

4. Bælja: Ca 20 min i bil til parkering på Fivelstadhaugen. 1100 høydemeter så er du på toppen av Blæja (1420moh), ca 4 timer t/r bilen.

5. Kortere fotturer

    - Flott tur på beina til Saksa: https://fjellglede.blogspot.no/2016/06/saksa.html 

    - Urasetra: https://kulturminneatlas.avinet.no/object/dbarticle_preview.aspx?id=1012 

    - Fagredalen: https://www.fjellfant.com/index.php/toppfjell/barn-pa-tur/864-fagredalen-fra-norangsdalen 

6. Biltur til Hellesylt med ferge t/r Geiranger

7. Det er også mulighet til å leie kajakker på hotellet

8. Stopp innom Lygnstøylvatnet på veien og stå og glo ned i vannet litt. Vannet ble dannet av et ras i 1908. Hvis du ser nøye etter kan du fortsatt se rester av den gamle veien, stermurer og grinda.

Eller så kan du bare nyte en rolig morgen med frokost og lunsj på hotellet, kanskje en øl ved peisen?

Lyngstøylvatnet - se nøye nøye etter
Millican med på tur

Se alle Millican sekker her 

Telting i Molladalen

Endelig telting. Etter en fergetur til Standal ligger turer i vakre Molladalen i løypa. Dalen er omkranset av bratte og spisse fjell. Området føles mektig. Dalen er en yndet destinasjomn for klatring og toppturer, men gir mektige naturopplevelser ved vanlige foturer også. et er flere vann som det er fint å telte ved og fiske iDu kjører inn i Barstaddalen og går fra Barstadsætra. Det er merket rute langs Molladalselva og videre litt bratt opp til StoreVatnet.. 

Care Plus pop-up nett

Ålesund baby!

Ålesund er en vakker, deilig by. Ferge fra Festøya til Solavågen 

Hva kan man gjøre i Ålesund?

Enkel gåtur opp Godøyfjellet for fantastisk utsikt, ribtur på vannet med 62 grader nord, surfing på Alnes, bo i en suite i et fyr i byen eller bare byliv!

Elbilvennlig: 3
Sunnmøre er ikke den letteste plassen å få ladet andre batterier enn de mentale.

Ålesund: du er så fin!

Atlanterhavsvegen

På vei fra (eller til) Ålesund er turen innom Trollstigen et must - også for oss som er på ferie i heimlandet! Videre er kystveien riktignok tregere, men utvilsomt verdt det. Ei rorbu i Bud er perfekt for overnatting eller lunsj langs veien. På ei lita øy utfor Kårvåg kan du spise på Håholmen Havstuer helt uti havgapet med en kort båttransport ut. Videre er veien som slynger seg langs kysten er verdt noen ekstra timer på hjul. På selve atlanterhavsveien er overnattingsstedene og spisestedene færre og mer turistifiserte.¨

Flere av stedene burde bookes i forkant, ettersom det er få tilgjengelige sengeplasser. 

Vi stoppet og spiste, gikk turer og tok natten på et vær utenfor Kristiansund. 

Frei, utenfor Kristiansund

Trondheim

Kom innom oss i Thomas Angells gate så gir vi deg tipsene til hvordan bruke byen rett.

Trondheim: vi ælska dæ!

Les også våre beste tips miljøvennlige produkter på turen.

Slogen!

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Få med deg tilbud, nyheter og ting som skjer hos oss.

circle-arrow-up