Nomaden - Reisebutikken

Øyhopping i Kykladene
Inspirasjon

Øyhopping i Kykladene

​Ønsker du å oppleve de pittoreske øyene i Middelhavet? Om du reiser med kjæresten, venner, barn eller alene - øyhopping i Hellas går aldri av moten.

Hvitkalkede små hus, nydelige strender, fiskerlandsbyer og varme mennesker.
Alle finner seg sin egen favoritt blandt de mange øyene. Skulle man bli rastløs, er det bare å ta en ferge videre til neste øy. Kykladene er en øygruppe i Hellas bestående av 36 små og store øyer sørøst for fastlandet. I Kykladene ligger blant annet vulkanøya Santorini, festfylte Naxos og fasjonable Mykonos. 

Hvordan komme seg rundt

For å komme seg ut til øyene, tar du ferge fra enten Pireus eller Rafina. Fra flyplassen i Athen går det direkte busser som ikke tar lengre enn en liten time, avhengig av hvilken havn du skal til. Utvalget av fergeselskaper som går ut til Kykladene er mange. Man kan velge mellom vanlige ferger eller hurtigbåt. De vanlige fergene kan være store som danskebåten og tar noe lenger tid en de mindre hurtigbåtene. Det er smart å kapre en solrik eller skyggefull utsiktsplass på dekk tidlig. Da det kan bli fort fullt. Spesielt i høysesongen da det er mer turister som reiser. 

Får en oversikt over fergeselskaper og avgangstider:
http://www.directferries.com 
https://www.letsferry.gr 
https://greeceferries.com

Når man ankommer fergekaia på en ny øy, er det som regel både buss og taxi som tar deg videre dit du skal. En av våre nomader la opp reiseruten sin slik: 

Ferge fra Rafina til Mykonos, videre til Milos og Sifnos, deretter ferge tilbake til fastlandet og havnen Pireus. Avslutter reisen med et par dagers byliv i Athen. 

Solnedgang i Mykonos

Fasjonable og romantiske Mykonos

Med sine smale bakgater, romantiske restauranter og sitt sofistikerte natteliv, er Mykonos absolut verdt et besøk om du er på loffen i Kykladene. Her får du alt for enhver, men til noe stive priser. Selv om det er fullt mulig å finne billigere steder å bo og spise, så regn med å bruke noen ekstra kroner på denne øyen. Byen kryr av små butikker av alle slag. Alt fra eksklusive smykker til snertne badeshortser. Det er flere små strender rundt selve bykjernen. Vil du ha litt mer plass mellom solsengene, ta turen til Paradise Beach, Super Paradise eller Elia. Mykonos er en nydelig perle og perfekt for 2-3 dager. Se til å få meg deg det sofistikerte nattelivet i løpet av oppholdet. 

Utsikt over Plaka, Milos

Milos

Vulkanske Milos er en geologisk mangfoldig øy. Finurlige steinformasjoner, varme kilder og mer enn 70 strender, gjør øya til et spennende reisemål for både turister og lokale grekere. Med ferge kommer man til Milos havn. Her er det masse restauranter, butikker og en nydelig kirke noen bakgater opp fra havnen. Ta en dagstur til vakre Plaka og gå opp til den høystliggende kirken for en flott utsikt over byen og mer av Milos. En busstur til idylliske Pollonia er også verdt et besøk. Med små strender og et koselig sentrum med mye sjømat og avslappet stemning. 

Utsikt over Kamares, Sifnos

Sifnos

Velkommen til en frodig og grønn øy med langgrunne strender og god atmosfære. Ankommer man med ferge, går man i land i den sjarmerende fiskerlandsbyen Kamares. Her er det deilig å nyte late dager på stranden med noe forfriskende i glasset. Ønsker man mer byliv med shopping og nattliv, går det ofte busser til byen Apollonia. Leier man scooter eller bil, er dette en kjempe fin måte å se mer av øyen på, da man har mye mer frihet til å stoppe hvor enn man vil. 

 • Stort og mykt håndkle som tar lite plass i sekken.
 • Hold dokumenter og pass, nettbrett og andre verdisaker tørt på turen.
 • Smart ved hådbagasje. Her får du oversikt over alt du har med.
 • Unn deg litt ekstra komfort på fergeturene med denne myke nakkeputen.
 • Til planlegging før og underveis på reisen. Her finner du gode råd og tips til, blant annet, hva man bør få med seg på de forskjellige øyene.
 • Detaljert og lettleselig kart over Kykladene.
 • MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

  Få med deg tilbud, nyheter og ting som skjer hos oss.

  circle-arrow-up