Nomaden - Reisebutikken

Pakkeliste: Norske høst-eventyr
Pakkelister

Pakkeliste: Norske høst-eventyr

TEKST / BILDE Tekst: Ingeborg Sævik Heltne / Foto: Najet Rydeng

Sommeren er over, og det er høst. Vi kan ikke lenger tviholde på tanken om at vi kan få litt mer sommer. Bittelitt til, liksom. Bladene gulner og dagene blir stadig kortere. Heldigvis er høsten en helt magisk årstid - med de fineste fargene og den friskeste lufta.

Inspirasjonen

En fin tur starter gjerne med litt inspirasjon. Her er noen av våre favoritter

"Høsten er årets kanskje mest undervurderte årstid. Sjelden er lufta så frisk, fargene så spektakulære og naturen så øredøvende stille. Det er tid for en skogstur i ordets aller pureste forstand."  - Marius Nergård Pettersen, Oslos Nære Villmark

ULL!

Det (kanskje) viktigste først

Ull er det ultimate materialet for norsk høstvær. Det varmer når det er kaldt, men det holder deg også kjølig når sola plutselig stikker frem og får deg til å svette. Det holder på kvalitetene selv når det er vått (les - når det plutselig begynner å regne selv om værvarselet sa opplett hele dagen). Bruk det i lag på lag - fra innerst og utover. Husk ullundertøy - truser og boksere i ull gjør mye større forskjell enn du kanskje skulle trodd!

Lag på lag på lag

Noen favoritter til lagene utenpå ulla

Myke fleecejakker, lette dunjakker, isolerende vester, et vindtett lag, og verdens tykkeste og deiligste kordfløyelsjakke. 

Så slipper du å fryse. 

Lys opp leiren

Fra sommerkvelder som aldri blir natt, til mørket som legger seg før middagen er ferdig. Lys opp leiren med gode solcellelamper eller en praktisk hodelykt. 

Dagstursekken

En lett, men funksjonell dagstursekk er din beste venn i ferien. Pakker du smart holder den også fint til en overnatting også! 

Osprey Tempest er en sporty favoritt, med godt bæresystem, samt smarte, funksjonelle løsninger for å få med alt som trengs. 

Millican har nærmest blitt en del av Nomaden-uniformen. Det britiske merket lager vanntette, og minimalistiske ryggsekker i resirkulerte materialer. Like fine på sykkelen på vei til jobb som i skogen. 

Sandqvist er et helt nytt merke på Nomaden, og som vi allerede har forelsket oss helt i. Svenskene bak Sandqvist kombinerer design, funksjonalitet og bærekraft på en fantastisk måte, og resultatet er nydelige sekker som gjør jobben. 

Gode sko

Gode tursko gjør virkelig den store forskjellen. Vi har lagt vår elsk på italienske AKU. 

Det du håper du ikke får bruk for

Noen ting får plass i bagasjen, selv om man egentlig håper man ikke får bruk for det. Førstehjelps-kit er kanskje det aller viktigste av disse tingene. Men - vi på Nomaden har en ting til som alltid blir med - gaffateip. Eller gorillateip. Det er overraskende mye som kan midlertidig fikses med gaffateip. 

Uten mat og drikke

Duger helten ikke

Litt klisje, men sant. Heldigvis trenger ikke maten være kjedelig selv om du mangler tilgang til ekte kjøkken!


Kart

Enten turen blir til nærområdet eller til lenger unna, er et godt kart alltid greit å ha!

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Få med deg tilbud, nyheter og ting som skjer hos oss.

circle-arrow-up