Nomaden - Reisebutikken

Roadtrip gjennom Sør-Utah og Arizona, USA
Inspirasjon

Roadtrip gjennom Sør-Utah og Arizona, USA

TEKST / BILDE Mathilde Skjelbred

Roadtrip i USA forbindes ofte med vestkysten og California. Ønsker man å utforske mer av landet er det en haug med andre muligheter. En personlig favoritt er rundtur i Sør-Utah og Arizona.

Roadtrip for den aktive

Dette er en fantastisk tur som passer de fleste. Turen byr på den ene spektakulære naturperlen etter den andre som imponerer selv en storbytrotter. Turen gjør seg godt fra bilsetet, men vi anbefaler å sette av litt tid til å ta beina fatt og utforske naturen. Det er god variasjon på lengde og vanskelighetsgrad av turene. Ønsker man andre aktiviteter er det mange alternativer som klatring, stisykling, landeveissykkel, kajakkpadling, rappellering og rideturer.

Dit og rundt

Når det kommer til transport går det mange fly direkte til Las Vegas og det er muligheter for å få tak i billetter til en god pris. Et annet alternativ er å føy til Denver og fly ut av Las Vegas. For å komme seg rundt anbefales leiebil. For overnatting er det mange hoteller/moteller langs veien. Det er også mulighet for camping i flere av nasjonalparkene, både med telt og bobil. Hvis man ønsker er det flere selskaper som leier ut campingbiler.

Det er flere veier å kjøre og mange steder å besøke. Hvordan man kombinerer disse stedene kommer an på hva man ønsker å se. Ved planleggingen kan man enten benytte Google maps eller roadtrippers.com. Her er en liste med anbefalinger til steder å besøke

Arches national park

​Arches national park

- sjekk de buene!

En park med naturlig formede buer i rødlig sandstein. Sett av tid til å gå turer for å komme til de fineste buene. Den mest berømte er "Delicate arch." Det er god informasjon om hvor lang turene er og stiene er godt merket. Utenfor parken ligger "Corona arch" som også fortjener et besøk. Nærmeste by er Moab som har både campingplasser og hoteller. Her er det også mange turselskaper hvis man ønsker å leie sykler eller gjøre guidede turer med off-road biler, klatring eller lignende.

Monument valley

- på tur med Forrest Gump

En av de mer kjente veistrekningen i USA og brukt i filmer som blant annet Forrest Gump. På nordsiden finner man dette kjente strekket og det er flere plasser man kan stoppe for å ta et bilde. Ellers er det bare å sette på ei godlåt og cruise igjennom. Soloppgang gir best lys for det perfekte instagrambildet.

La musikken gjalle gjennom Monument Valley.

Horseshoe-bend, Arizona

- dykk inn i Windows skjermbilder

Horseshoe-bend, Arizona er kanskje best kjent som en av Windows sine bakgrunnsbilder. Perfekt stopp for en liten strekk på beina. Page er nærmeste by og tilbyr overnatting.

Antelope canyon, Arizona

- fjellformasjoners dronning

Også motiv benyttet som Windows sitt bakgrunnsbilde. To muligheter, lower og upper canyon. Begge krever guide. Lower antelope er for de litt mer eventyrlystne og krever at man klatrer ned 40m via stige. Fantastiske motiver så ta med kamera. Turen tar 1 time. Lurt å reservere tur på forhånd. Kan gjøres bl.a på lowerantelope.com.

Antelope Canyon byr på fantastiske fjellformasjoner.

Bryce Canyon

- den utsiken!

Bryce Canyon national park har en utrolig utsikt og fortjener tid til å utforskes. Ta bussen opp til toppen og gå ned langs kanten av canyonen. Har man tid anbefales også en liten rundtur ned i dalene. Bryce er nærmeste by og har hoteller og guidede turer hvis ønskelig.

Bryce Canyon. PS: Ingen redigering eller filter - fargene er akkurat så flotte.

Zion National Park

- Iron Lion Zion

Zion National Park har mange fine turmuligheter og bør dermed sette av noen dager her. Stor variasjon på turene. Alt fra spennende og bratte stier med 1000m heng til flate stier langs elven med god tilgjengelighet. Alle stier er godt merket. Mest kjente tur er "The narrows" hvor man store deler av turen vasser i en elv nederst i en bratt og trang dal. Kan gjøres som dagstur eller med overnatting.

Zion National Park har turmulighet for alle.

Andre steder dukan stoppe hvis tiden tillater:

I'm on the rock.

Fått smaken på roadtrip nå?

Flere guider til road trip'en.

God tur!

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Få med deg tilbud, nyheter og ting som skjer hos oss.

circle-arrow-up