Nomaden - Reisebutikken

Topp 5 reisemål i 2018
Inspirasjon

Topp 5 reisemål i 2018

Hvor går turen i 2018? Ønsker du varme, lange strender og eksotisk natur, eller kanskje topptur og puddersnø i kombinasjon med et spennende byliv. Vi har samlet våre nomaders topp reisedestinasjoner for 2018.

Spektaktulær natur og spennende byliv i Georgia

Ønsker du frodig natur og høye fjelltopper, små landsbyer, i tillegg til en spennende hovedstad? 
Georgia er reisemålet for en fjellvandrer, vinelsker, ski-entusiast og den de som er interessert i et spennende historisk land.

Tips til turen:
1.Spis god mat og dra på jazzbar i hovedstaden Tbilisi, der gamlebyen kryr av liv. 
2.Flott vandretur på fire dager, fra Mestia til Ushguli. Bo hjemme hos lokale og få servert georgisk mat og "Chacha".
3.Besøk skianlegget i Gudauri.
4.Unn deg en tur til "Rooms Hotel" i Kazbegi. Nyt utsikten av mektige Kaukasus

Strand og bad på Gozo

Den nest største øya i den maltesiske øygruppe har mye i tilby, i tillegg til varme sommerdager utover høsten. Her på øya kan det virke som om livet går litt langsommere, med sine dype daler i vakker natur, idylliske fjellandsbyer og templer. 

Gozo har likeså gammel historie som hovedøya Malta. Innbygget i tusenvis av år, er det bevis på historisk innvandring og regjering. Fønikerne, romerne, araberne, sicilianerne, fransk og britisk blant flere. De mystiske Ggantija-templer er med sine 5000 år verdens eldste frittstående bygningsverk, og har vunnet plass på UNESCO’s Verdensarvesliste.

Enten om du er en eventyrer, liker deg best på strand, er interessert i mat og historie eller rett og slett begge deler, da er Gozo det perfekte reisemål for deg. 

Tips til turen:
1.Snorkling i Gozos "fjorder"
2.Tur til fots og i kajakk
3.Besøk til hestegård for noen timers rideturVill, arktisk natur på Svalbard

Mellom Nordkapp og Nordpolen ligger Svalbard, mulig verdens mest eksotiske destinasjon. I denne øygruppen lever det flere isbjørner enn mennesker, verdens nordligste tilgjengelige destinasjon. Denne vidunderlige skjærgården er et land med dramatiske snøkledde topper og isbreer, store isfelt, et elementært sted hvor den tilsynelatende endeløse arktiske natten og det evigvarende sollyset på sommeren bærer en dypere form for magi. 

Tips til turen:
1.Besøk verdens eneste innefrosne hotellskip i Tempelfjorden.
2.Hundespann-kjøring med ivrige Alaska Huskys.
3.Hvalsafari og Isbjørnsafari. 
4.Fottur til Trollsteinen 

Sri Lanka - Noe for enhver

Uendelige strender, tidløse ruiner, innbydende folk, rullende surfe, billige priser, artige togreiser, berømt te og smakfull mat gjør Sri Lanka uimotståelig. Få steder har så mange Unesco World Heritage Sites pakket inn i et lite område. Øyas kulturhistorie daterer over 2000 år tilbake. Legendariske templer kan skryte av vakre detaljer, selv om de ligger i grotter eller på fremtredende topper.

Tips til turen:
1.Dra til byen Polonnaruwa. Lei en sykkel og tråkk rundt blandt historiske monumenter og templer.
2..Besøk et "turtle hatchery" langs sørkysten. Flere aktører gir deg mulighet til å se baby skillpadder klekke ut av skalle sitt.
3.Lei ett surfebrett for en billig penge, dra ned til sørkysten og nyt den avslappede atmosfæren. Om du er nybegynner eller dreven på brettet, så er strendene rundt Weligama og Mirissa å anbefale. Her finnes det også flere surfeskoler.
4.Opplev blåhval på noen få meters avstand i Trincomalee. Snakk med noen små aktører som holder til på stranden, og få med deg soloppgangen på vei ut på havet. 
5.Besøk byen Nuwara Eliya. Med sin engelske stil og dette et sted vært å besøke på turen. Dra innom Glenloch Tea Factory på veien. Se hvordan hele produksjonen av te foregår, fra høsting av blader til ferdig produkt.


Ta pudderferien i Japan

Japan er virkelig tidløs, et sted hvor gamle tradisjoner smeltes sammen med det moderne liv som om det var den mest naturlige tingen i verden. Ønsker du en ferie med byliv, nydelig natur, ski på beina og gammel historisk kultur, er dette landet det perfekte reisemål. Japan er en smal, lang vulkansk øy-nasjon i Stillehavet. Over to tredjedeler av landet er fjell, med boblende varme kilder. 

Om vinteren er det skikjøring i verdensklasse som gjelder. Det er hundrevis av skianlegg i Japan, på nord-øya Hokkaido og hovedøya Honshu. Ski sesongen starter vanligvis i  Niseko skianlegg i Hokkaido er trolig den mest berømte blant internasjonale skikjørere og boarders. For de som elsker pudder, er Niseko et topp sted. Her ser det ut til å være konstant nysnø, og det dype pudderet fremstår fristende. 

I Hakuba, på hovedøya, har du løyper for alle nivåer. Om du vil holde deg i lange, preppa skibakker, finnes det flere skianlegg i dalen. Som en deilig avslutning etter en lang dag i bakken, tar man et bad i en glovarm kulp. Også kalt "onsen". Dette er godt for kropp og sjel samt en tradisjon blant japanerne. 

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Få med deg tilbud, nyheter og ting som skjer hos oss.

circle-arrow-up