Galicia - et annerledes Spania

Provinsen i Nord-Spania
Et annerledes Spania, som er frodig, vilt og vakkert! Med kanskje verdens beste kjøkken for sjømat. I Nord-Spanias Lofoten ligger ikke bilistene på hornet og skjellplukkerne har det ikke travelt. I enhver liten by finnes fantastisk restauranter med dagsfersk sjømat, og muligheten til å spise nyplukkede skjell til du ikke orker å si knivskjell mer. Det er ekte ferie-idyll det.

Ettersom provinsen leder med antall regndager i året har den fortsatt få turister sammenlignet med landet forøvrig, men for soltørste nordmenn varmer den galisiske solen godt likevel. 

Galicia kommer ikke med sol-garanti, men kan friste med ganske spennende vær likevel. Foto: Margrethe Ollendorff.
 
Praia des Cathedrales
Elva ved Ribadeo danner skillet til Galicia. Og for en start! Hvite strender, ville klipper og brusende hav. Og en 2 mils flott kyststi bygget mellom byene Ribadeo og Foz som gir deg god tid til å inhalere både landskap og sjøsprøyt. Blir du sulten underveis er dette aldri noe problem. Selv i lille søvnige Rinlo som klamrer seg fast i sjøsprøyten finnes flere restauranter med den beste sjømaten du har spist - såfremt du nettopp har startet Galiciaeventyret.


Søvnige Rinlo. Foto: Margrethe Ollendorff.
 
Et godt tips: Selve Katedralstranden i Galicia er hyppig besøkt av vandrere, så for ensomt strandliv, bading, surf, kitesurfing, padling eller sandslottbygging er nabostrendene bedre. Der får du både de vakre klippeformasjonenene og bølgene mer eller mindre for deg selv. Ta med kort våtdrakt og hiv deg i kast med bølgene!
 
Mitt beste tips: Fisterra betyr verdens ende og den lille fargerike byen er en destinasjon i seg selv. Spis på Tira Do Cordel og sleng deg ned på stranden etterpå.

Verdens ende - Fisterra. Foto: Margrethe Ollendorff