Kongen på taket: Peckham

Shoreditch Londons er det nye Soho. Pecham er det nye Shoreditch. Eller kanskje bare Shoreditch for 10 år siden. Pecham er herlig flerkulturelt, usnobbete og med priser som rettferdiggjør det som London studentenes nye hang-out spot.

Utsikt fra Franks Cafe
 
Kongen av Rooftop bars
Hvem elsker ikke rooftop bars?  En kort tur med tog eller Uber sørover får du et annet perspektiv på London. Peckham er nemlig kongen av rooftop bars!

Franks Cafe: bar og kafe på toppen av en nedlagt parkeringsplass med utsikt over hele byen sett fra "andre siden av elva". Her får du enkel mat og god øl. På vei opp blir du en del av en rosa kunstinstallasjon, og på taket har Bold Tendencies årets kunstverk. Barn og dyr er velkomne. Snobb byen ned på Franks Cafe. Obs! Åpent mai ut september.

I etasjene under har Peckham Levels, et grasrot co-working prosjekt for bydelens kreative, nylig åpnet. Det gode sprer seg også til det gjengse publikum i 5. etasje med en mathub som gir deg det beste London har å by på av meze, vegansk pizza og mer.

På bakkenivå finner du en av byens beste kinodeal: for 5 pund kan du se hvilken film du vil, hele dagen lang.

God stemining med brunsj på Franks

Bellenden Road
Ble det i hippeste laget? Gå videre til Bellenden road, og føl deg som en del av nabolaget. Lave teglhus, rolige gater, en hyggelig uavhengig bokhandler på hjørnet, Review Bookshop (ja, Nomaden elsker å forsvinne mellom hyllene hos rare, små bokhandlere!).

Her finnes kombinert blomster - og vintagebutikk, hyggelig og ekstremt fotogen dagligvare hos The General Store, og det eneste hotellet vi fant i området: The Victoria Inn med 15 rom, bar og hyggelig uteservering. 

Bellenden Road

Blant Londons beste italienske er lille, enkle Artutsi med hjemmelaget pasta til å dø for (bord kan bookes på hjemmesiden). 

The Begging Bowl har tatt opplevelsen av thailandske matmarkeder med til London. Definitivt annerledes enn de vanlige thai-restaurantene du finner i byen, spennende meny og autentiske smaker - godt at maten er ment for å deles (så slipper du stjele av bordvennen). 

Artutsi - Londons beste italienske restaurant?
På vei mot togstasjonen (enkleste vei tilbake mot sentrum) føles London igjen som en kulturell smeltediegel. Og innimellom vakre sari'er, slaktere og karibisk dagligvare ligger hippe barberere, pub'er og kafeer. Yes - London har det fortsatt.