Myggsesong - Hva er best mot norsk mygg?

Du har kanskje merka det alt. Myggen har meldt sin ankomst, og nå er det ofte er det kløende myggstikk som avslutter parkdagen, ikke kulda. Heldigvis fins det både trygge og effektive myggmiddel og andre smarte greier du kan bruke for å beskytte deg mot myggen. 

Først: Myggmiddel

Når det kommer til myggmiddel, er det spesielt to vi anbefaler. 

Care Plus Natural
Care Plus Natural inneholder sitrongress og ecualyptus, som sammen holder myggen unna. Denne er helt naturlig, og er derfor sikker å bruke på små barn over 3 måneder, og av gravide. Og på alle andre, selvsagt. Denne er i tillegg den mest effektive mot knott. Det kan være greit å vite. 

Care Plus Sensitive
Care Plus Sensitive er en bestselger og en testvinner. Den inneholder det effektive virkestoffet Icaridin, som er mildt, lite skadelig for mennesker og miljø, og som gjør en fantastisk jobb med å holde myggen unna. Denne kan i tillegg brukes på barn fra to år og oppover, og er derfor et godt alternativ for (nesten) hele familien!

Mens myggmiddel med DEET er populære på utenlandsreiser, spesielt til områder der det er flere grunner enn kløende myggstikk til å passe seg for myggen, så anbefaler vi heller et av disse to til Norge. En god huskeregel er å alltid benytte det mildeste alternativet mulig som fremdeles gir god nok beskyttelse. Da er Natural og Sensitive beste valga. 

Så: Andre fine greier

Det er ikke bare myggmiddel for huden som er greit å ha for å holde myggen unna. Her er noen andre myggrelaterte favoritter fra Nomaden, som er prøvd, testa og elska gjennom mange år. 

Myggklær

Nomaden-favoritten Craghoppers lager klær som beskytter både mot sol og mot mygg. Det er funksjonelle klær, som kan brukes til det aller meste, og som holder unna selv den mest insisterende myggen. 

Myggjager fra Thermacell

Kompakte produkter som gir myggfri sone på 20 kvadratmeter. Det høres for godt ut til å være sant, men det er det ikke. Supert på telttur, på camping, i parken, eller over alt ellers der myggen er ekstra innpåsliten. 

Klikk vekk kløen
Enda en sånn liten duppeditt man tenker at selvsagt ikke fungerer, men som virkelig gjør det. En magisk innretning, som du kan bruke til å gi små støt til myggstikka dine, så slutter det å klø. 

Myggnett
Av myggnett har vi både impregnerte og ikke-impregnerte. Perfekt til hytta, der det kanskje er både mindre tette vegger og mer mygg, slik det jo ofte er. Vi har også myggnett til hengekøye, hvis du føler deg inspirert av hengekøyebølga som fortsatt går.