Myggsesong - Hva er best mot norsk mygg?

Du har kanskje merka det alt. Myggen har meldt sin ankomst, og nå er det ofte er det kløende myggstikk som avslutter parkdagen, ikke kulda. Heldigvis fins det både trygge og effektive myggmiddel og andre smarte greier du kan bruke for å beskytte deg mot myggen. 

Først: Myggmiddel
Når det kommer til myggmiddel, er det spesielt to vi anbefaler mot norsk mygg.  

Care Plus Natural
Care Plus Natural inneholder sitrongress og ecualyptus, som sammen holder myggen unna i opptil 6 timer. Denne er helt naturlig, og er derfor sikker å bruke på små barn over 3 måneder, og av gravide. Og på alle andre, selvsagt. Denne er i tillegg blant de få myggmidlene som også har dokumentert effekt mot knott. Det kan være greit å vite. 

Lifesystems Expedition Sensitive
Lifesystems Expedition Sensitive inneholder det effektive virkestoffet Saltidin® som er bevist å frastøte, mygg, hestefluer, sandfluer, knott og flått. Det er mildt, lite skadelig for mennesker og miljø, og gjør en fantastisk jobb med å holde myggen unna i opptil 8 timer. Denne kan i tillegg brukes på barn fra to år og oppover, og er derfor et godt alternativ for (nesten) hele familien!

Mens myggmiddel med DEET er populære på utenlandsreiser, spesielt til områder der det er flere grunner enn kløende myggstikk til å passe seg for myggen, så anbefaler vi heller en av disse to til Norge. Myggmidler med giftstoffer er sterke for huden vår, og en god huskeregel er å alltid benytte det mildeste alternativet mulig som fremdeles gir god nok beskyttelse. Da er Natural og Sensitive de beste valgene. Trenger du den aller sterkeste beskyttelsen, finner du myggmidler med DEET her

Så: Andre hjelpemidler mot myggen
Det er ikke bare myggmiddel for huden som er greit å ha for å holde myggen unna. Her er noen andre myggrelaterte favoritter fra Nomaden, som er prøvd, testa og elsket gjennom mange år. 

Myggklær

Nomaden-favoritten Craghoppers lager klær som beskytter både mot sol og mot mygg. Det er funksjonelle klær, som kan brukes til det aller meste, og som holder unna selv den mest insisterende myggen. Klærne merket Nosilife er innarbeidet med insektsmiddel som beskytter mot mygg og insekter hele plaggets levetid. 

Myggsokker
Ankler og legger er spesielt utsatt for insektsbitt, og derfor er Bugsox Traveller fra Care Plus spesielt hendige der det er mye mygg, flått og andre insekter. Disse sokkene er impregnert med Durallin og holder myggen på avstand. I tillegg er sokkene pustende og veldig behagelige på reise!

Klikk vekk kløen

Enda en sånn liten duppeditt man tenker at selvsagt ikke fungerer, men som virkelig gjør det. En magisk innretning, som du kan bruke til å gi små støt til myggstikka dine, så slutter det å klø. Go Travel har også en variant av en slik kløstillende redning her

Myggnett
Av myggnett har vi både impregnerte og ikke-impregnerte. Perfekt til hytta, der det kanskje er både mindre tette vegger og mer mygg, slik det jo ofte er. Vi har også myggnett til hengekøye, hvis du ønsker å få noen behagelige netter i hengekøya i sommer.

Hodenett
Til enkelte tider og i enkelte områder er myggen spesielt tilstedeværende, og da kan det være smart å beskytte hele ansiktet. Vi har hodenett både med og uten hatt som gjør at du kan få plagsom mygg på avstand.