Spis godt i København

Nye smaker og gode matopplevelser er noe av det beste med å reise, og i København bugner det av interessante og fristende spisesteder. Butikksjef Emma har nylig besøkt byen, og her er noen av hennes favoritter.


Vaest
Vesterbrogade 124

Vaest er egentlig en bar, men absolutt verdt turen for matopplevelsen også. Menyen er full av deilige småretter og alt smaker helt himmelsk! Spesielt gode er brokkolini-retten og sopptoasten. Akkompagnert med en god flaske rødvin, ble dette en klar matvinner på turen vår. Senere på kvelden går stemningen mer i retning av høyere musikk og fokus på drikkevarer, men atmosfæren i lokalet er fortsatt hyggelig og avslappet.


Börger
Istedgate 103

Om du er glad i burgere, er dette stedet å dra. Her finner du ikke hvite duker og sølvbestikk, men en burgersjappe som har spesialisert seg på sine signaturburgere. Burgerne er saftige, smakfulle og akkompagnert med crispy fries er det perfekt etter en lang dag i byens travle gater. Obs: Sjappa stenger kl. 21 og serverer ikke alkohol.


Hanoi Alley - Street Food
Nørrebrogade 63

Bitteliten og intim vietnamesisk restaurant på Nørrebro. For et lite måltid føles det som om du er tilbake i Vietnam. Maten smaker autentisk, og spesielt gode var risnudlene med vårruller. Mad & Kaffe
Sønder Blvd. 68

Perfekt sted for frokost og lunsj! Med en meny der du kan plukke ut småretter av både det salte og søte slaget, er det noe for enhver smak her. Dette er en populær plass, og du er heldig om du får plass ute i sola, men absolutt verdt litt ventetid. Halla Halla
Dronningensgade 42

Smakfulle pitabrød og bowls fylt med valgfrie ingredienser, dressing og tilbehør. Dette er fast food, men oppleves som et friskt pust med et middelhavspreget lokale og innbydende grønnsaksdisk. Ta turen innom på vei til Christiania, eller ta med deg maten ut for en piknik langs Københavns kanaler.  

Nón Lá Coffe​​e
Enghavevej 16a

Hyggelig vietnamesisk kafé med god atmosfære, kaffe og smakfull Bánh mì. En roligere kafé med rom for å ta en velfortjent pust i bakken uten å sitte oppå de andre gjestene. Herfra kan du ta turen videre i Vesterbros hyggelige gater, og spille petanque i Enghaveparken.Ø12 Coffee and Eatery
Øster Farimagsgade 12b

Koselig kafé med fantastisk avocado-toast! Bestill en “Ø12 Plate” og få en tallerken fylt med ulike godsaker eller gå rett for den svære avocado-toasten med eller uten posjert egg. Pannekakene ser også nydelige ut! Etterpå kan du ta turen til Botanisk Have for en flott gåtur. Du finner også en Ø12 like ved Rådhusplassen.