Bokbad og whiskysmaking: Myken

Tid: 27. februar kl. 18:30
Sted: Nomaden, Uranienborgveien 4
Billettpris: 375,-
Aldersgrense: 20 år
Meld deg på arrangementet her

Torsdag 27. februar kl 18.30 får Nomaden besøk av forfatterne Julie Luneborg og Kerstin Marthinsen, som nylig har utgitt boken «ØYA Myken Maten Menneskene». Sammen med whiskyblender Trude Tokle skal de fortelle om «annerledeslivet» på en tilsynelatende øde øy langt til havs i Nord-Norge – og selvfølgelig skal vi også smake på whisky som blir til på Myken.

Myken er en helt spesiell øy. 32 kilometer fra nærmeste fastlandsnabo ligger Myken ytterst ute i havet på Helgelandskysten. Der er det knapt 13 mennesker som klamrer seg fast vinterstid. Om sommeren er øya fylt med sommergjester og besøkende, men hele året er det whiskydestilleriet som holder øya flytende.

Julie Luneborg er tidligere sjefredaktør i reisemagasinet Vagabond – og byttet ut hele verden med en bitteliten øy langt ute i havet i Nord-Norge. Kerstin Marthinsen fant på underlig vis «hjem» til øya etter et liv i Oslo med bakgrunn som HR-sjef i flere store selskaper. Trude Tokle ble værfast på øya mens familien var på seilferie på vei til Lofoten – og snudde opp ned på livet ved å realisere en ellevill idé om å lage whisky langt ute i havet.

Hva er det som har fått disse tre kvinnene til å flytte til en «øde øy»? Dette får du vite mer om i løpet av en inspirerende kveld på Nomaden, torsdag 27. februar. En kveld fylt med reiseinpirasjon, gode historier og whiskysmaking. 

Arrangementet koster kroner 375,- og krever forhåndspåmelding her. Prisen inkluderer fem ulike smaksprøver av whisky fra Myken. Arrangementet har 20 års aldersgrense.



Om boken:

Boken ØYA Myken Maten Menneskene er en kokebok om livet på en liten øy, og gir oss et levende innblikk i øyas matkultur, fra tiden da kvinnene sto ved kjøkkenbenken og mannfolka var på havet – til i dag når profesjonelle kokker leker seg med ferske råvarer rett fra matfatet. Boka er fylt med matoppskrifter og stemningsfulle bilder av øya til alle årstider – og gode historier om livet på Myken.
Les mer om boken her