Reiseekspertene

Hils på nomadene bak Nomaden. Til sammen har de reist i nesten 90% av verdens land - heldigvis kommer de alltid hjem igjen.

      Margrethe

  • Margrethe, Eier og altmuligkvinne 
  • Margrethe er Nomadens evigblide rivjern. Det vites ikke om det er utdannelsen hennes fra NTNU og Berkeley University eller det faktum at hun har sittet mange år som eneste kvinne i mannsdominerte møterom i byggebransjen, som har fremdyrket hennes ukuelige stå-på vilje. Kanskje er det medfødt. Det vi vet sikkert er at Margrethe holder oversikt og tar i alt som må holdes tak i - fra makro til mikronivå i Nomadens butikkunivers. På fritiden trives hun best skrånende i vannkanten under en stor solhatt, lesende på en god bok til lyden av sultne måker - det være seg på Tjøme eller i Brasil. 
  • Kjell Erik
   Kjell Erik, Eier og altmuligmann

   Kjell Erik er Nomadenfamilens overhode. Det er lite som går over hodet på Kjell Erik og det er vi takknemlige for. Nomaden er helt avhengige av hans gode hode for å sørge for at systemer fungerer, driften optimaliseres og bedriften utvikles. Hovedgrunnen til at vi er så begeistret for Kjell Erik er at han er en perfekt kombinasjon av businessmann og boms. En dag kommer han på jobb med rufsete hår og skjegg (se bildet) for å rydde lageret, den neste dagen dukker han opp striglet og nybarbert i Zegna-dress og lakksko på vei til et forretningsmøte. Slike gutter det vil gamle Nomaden ha!

    

 • Mette, Daglig leder, Oslo

  Nomadens hjerte. Vårt lim og olje. Hun tar jobben som trivselsansvarlig på høyeste alvor, så arbeidsdagene går lekende lett med Mette på jobb. Mette har gjennom over 15 år på Nomaden passet på at kunder får en fantastisk opplevelse i butikken, de rette produktene i bagasjen og gode råd for turen. Hennes strålende no-problem-no-matter-what og kunnskap er med på å gjøre butikken til det den er - det beste stedet å starte reisen.


   

 • Jeff
  Jeff, Butikkmedarbeider, Oslo

  Jeff er nok Nomadens mest bereiste - han er så godt som alltid på reisefot. Hvordan han klarer å kombinere alle sine turer med alle sine skift i butikken er fortsatt uvisst, men det kan ha noe å gjøre med at han detaljplanlegger sine reiser opptil tre år i forveien. De siste årene har han tatt med kameraet på turen og har blitt en særdeles dyktig fotograf med bilder i blant annet magasinet Vagabond. Han er sannsynligvis den i Norge som har besøkt flest UNESCO-steder (nesten 400 UNESCO-mål).

  Jeff har vært i: Andorra, Østerrike, Hviterussland, Belgia, Bosnia og Herzegovina, Bulgaria, Chile, Kroatia, Kypros, Tsjekkia, Danmark, England, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Hellas, Ungarn, Island, Irland, Italia, Latvia, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Monaco, Montenegro, Norge, Polen, Portugal, Romania, Russland, Skottland, Serbia, Slovenia, Spania, Svalbard, Sverige, Sveits, Nederland, Vatikanstaten, Tyrkia, Ukraina, Wales, Afghanistan, Brunei, Georgia, Hong Kong, India, Indonesia, Israel, Japan, Jordan, Kirgisistan, Macau, Malaysia, Maldives, Oman, Pakistan, Palestina, Philippinene, Qatar, Singapore, Sri Lanka, Syria, Thailand, De forente Arabiske Emirater, Uzbekistan, Canada (hjemland), Costa Rica, Cuba, Mexico, USA, Argentina, Brazil, Colombia, Peru, Uruguay, Venezuela, Australia, Egypt, Ethiopia, Kenya, Madagascar, Marokko, Namibia, Sør-Afrika, Swaziland, Tanzania, Zambia, Zimbabwe.  

   

  Julia, Markeds- og alt mulig kvinne, Oslo

  Julia kan alt. Og med det, så mener vi absolutt alt som har med den daglige driften til Nomaden å gjøre. Enten det er å ordne med nettbutikken, gjøre administrativt arbeid, eller hjelpe kunder å finne akkurat det de trenger for å gjøre turen best mulig, så er Julia rette dama for jobben. I tillegg har hun en spesiell evne til å få folk rundt henne til å føle seg bra, og oppmuntrende ord og komplimenter sitter aldri langt inne, noe som gjør det til en fryd å jobbe side om side med Julia. Nomaden hadde rett og slett ikke vært det samme uten henne!

  Julia har vært i: Bosnia-Hercegovina, Danmark, London, Paris, Hellas, Italia, Amsterdam, Polen, Algarvekysten, Romania, Ljubljana, Spania, Svergie, Praha, Istanbul, Berlin, Budapest, Filippinene, HongKong, India, Bali, Laos, Myanmar, Nepal, Bangkok, Chicago, Bolivia, Chile, Colombia, Peru, New Zealand

   

  Emma, Assisterende Butikksjef og nettekspeditør, Oslo

  Den beste måten å kort oppsummere Emma på er varm. Rett og slett. Hun er full av omtanke, både for dyr, mennesker og miljø, og har en egen evne til å spre godt humør, samtidig som hun, som kanskje en av de mest jordnære nomadene, hjelper oss med å holde beina på bakken og slappe litt av. I tillegg er Emma et skikkelig arbeidsjern, og tar hvilken oppgave som helst på strak arm, og gjør alt hun tar i til gull!

  Emma har vært i: 

  Sverige, Danmark, Tyskland, Finland, Polen, Litauen, Nederland, Belgia, Frankrike, Spania, Portugal, Sveits, Østerrike, Italia, Slovenia, Slovakia, Tsjekkia, Kroatia, Hellas, Tyrkia, Vatikanstaten, Tanzania, Kenya, USA, Thailand, Sri Lanka, Japan, Vietnam, Singapore, Indonesia, Filippinene, Malaysia, Hong Kong, England, Ungarn

  Julie

 • Julie, Butikkmedarbeider, Oslo

  Julie er solstrålen man kan møte både i butikken og på varemottaket vårt - som oftest finner man henne løpende et sted imellom. Gjerne med hendene fulle av varme kaffe- og tekopper til oss andre. Hun er Nomadens ekspert på alt som har med surfing, kiting, dykking, yoga, meditasjon, mongolsk strupesang og indiansk visdom å gjøre. Hennes mange spennende backpackerturer i Asia og Latin-Amerika har ikke kurert henne for hennes ukuelige reiselyst. Det siste prosjektet hennes er at hun skal bygge hostel av resirkulert plast! Typisk Julie... Vi gleder oss til det står klart og vi kan reise på besøk dit!

  Julie har vært i:
  Argentina, Chile, Bolivia, Peru, Panama, Nicaragua, Costa Rica, El Salvador, Honduras, Guatemala, Belize, Cuba, Mexico, USA, Canada, Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Tyskland, Nederland, Østerrike, Belgia, Polen, Frankrike, Kypros, Kroatia, Italia, Portugal, Spania, Montenegro, Bosnia-Hercegovina, Hellas, Malta, Storbritannia, Egypt, Gambia, Senegal, Mauritius, Marokko, Réunion, India, Thailand, Laos, Kambodsja, Filippinene, Malaysia, Indonesia, Singapore, Tyrkia, Jordan, Israel, Sri Lanka

   

 • Kjersti, Butikkmedarbeider, Oslo

  Kjersti er akkurat den typen person du forventer å møte på bak kassa på Nomaden. Hadde det vært opp til henne selv, hadde hun nok aller helst tilbrakt all sin tid med sekken på ryggen et eller annet sted i Latin-Amerika, der hun flere ganger har både bodd og backpacket. Hun har også reist en del i Sørøst-Asia, og har derfor mye peiling også på den delen av verden. Heldigvis kommer hun alltid tilbake til Norge, og da skaper hun skikkelig laidback og behagelig stemning både for kunder og kollegaer, og har massevis av gode tips på lur. 

  Kjersti har vært i: 
  Brasil, Argentina, Chile, Peru, Bolivia, Colombia, Ecuador, Thailand, Kambodsja, Indonesia, Vietnam, Sverige, Danmark, Frankrike, England, Ungarn, Tyskland, Italia, Spania, Hellas, Island, Egypt, USA 

   

 • Axel, Butikkmedarbeider, Oslo

  Axel er en sånn som gjerne reiser til litt annerledes steder, enten det er til Iran for et bryllup, eller en tur på den Trans-Sibirske jernbanen. Han har alltid minst én tur planlagt i nærmeste fremtid, og klarer på mirakuløst vis å få tid til en hel masse reising mellom jobb og studier, der han alltid tar med seg gode reisetips og erfaringer tilbake til Nomaden. Axel studerer russisk, og forlot oss i en periode for å dra på utveksling til Russland, men nå er han heldigvis tilbake, og er vår selverklærte ekspert på Russland og Nord-Asia (noe som absolutt er berettiget). 

  Axel har vært i:
  Russland, Mongolia, India, Kasakhstan, Malaysia, Kina, Japan, Iran, USA, Marokko, Sverige, Danmark, Finland, Island, England, Irland, Estland, Belgia, Frankrike, Tyskland, Nederland, Sveits, Østerrike, Spania, Italia, Ungarn, Slovakia,  Slovenia, Kroatia, Montenegro, Hellas, Albania, Bosnia-Hercegovina, Kosovo. 

 • Bendik, Butikkmedarbeider, Oslo

  Bendik går helst tur utenfor merket sti. Han er Nomadens egen villmarks-ekspert og kan både hogge ved, tenne ild og vise deg hvilke planter du kan spise. Ellers har disse umerkede stiene også ført Bendik til steder langt utenfor Norge, blant annet til Santiago i Chile der han studerte kunst i et år, og til et munkekloster i Sør-Korea der han bosatte seg i noen måneder. Interessefeltet er bredt, og en dag med denne kreative fyren fører gjerne med seg live musikk, meditasjon, eller historiefortelling - gjerne historier fra eventyr i skogen eller fra det store utland.

   Bendik har vært i:

  Colombia, Chile, Bolivia, Ecuador, Peru, Nicaragua, Argentina, Sør-Korea, India, Japan, Estland, Ungarn, Italia, Spania, Nederland, Belgia, England, Skottland, Irland, Frankrike, Tyskland, Sveits, Sverige, Danmark, Finland

   

 • Ingeborg, Butikkmedarbeider og SoMe-ansvarlig, Oslo

  Ingeborg er vår egen lille solstråle fra Volda, som nå studerer utviklingsstudier på UiO i tillegg til diverse frivillige verv. Hun kan utkonkurrere selv Mette når det kommer til å ha oversikt over alt i butikken, og har stålkontroll på nye produkter fra det øyeblikket de kommer på hylla. Med familie i New York har det blitt mange turer over dammen, så hun er din go-to om du skal til The Big Apple! Ingeborg har reist med Tall Ship Races, hvor store og små seilbåter racer om kapp til europeiske havnebyer - les mer om det i hennes miniguide! Med et hjerte som banker ekstra hardt for bærekraft er hun den du skal gå til for tips til å gjøre både hverdag og reise litt mer miljøvennlig. 

  Ingeborg har vært i:
  USA, De forente Arabiske Emirater, Østerrike, Ungarn, Sverige, Finland, Danmark, England, Estland, Litauen, Polen, Portugal, Spania, Frankrike, Italia, Russland

   

 • Benjamin, Butikkmedarbeider, Oslo

  Det var egentlig ganske mye flaks som gjorde at Benjamin ble en del av oss. Han kom innom for å handle, og fant ut litt spontant at her ville han jobbe, og spurte om vi trengte folk. Tilfeldigvis var det ikke mer enn en time siden vi hadde lyst ut ledige stillinger, og godt var det. Benjamin er nemlig full av energi, har alltid en morsom kommentar på lur, og minst én kaffekopp i hver hånd - én til seg selv, og gjerne til oss kollegene også. Spør ham gjerne om sekker, spesielt Millican, så får du all informasjonen du trenger, samt også den menneskelige versjonen av hjerteøye-emojien. 

  Benjamin har vært i: 

  Hawaii, Nepal, Peru, Ungarn, Thailand, Kambodsja, Vietnam, Egypt, Gambia, Senegal, Sverige, Danmark, Østerrike, Frankrike, Italia, Hellas, Kroatia, Tyskland, Spania, Portugal, England

   

 • Ingrid, Butikkmedarbeider, Oslo

  Ingrid er rett og slett en skikkelig solstråle! Hun jobber deltid, og tar seg tid til å henge på Nomaden ved siden av fysioterapi-studiene! Sa du gull verdt kollega å ha etter litt for mange uker med litt for tung sekk på backpacking? Ingrid er alltid i godt humør, og full og initiativ og ideer til hva vi kan gjøre for at Nomaden skal bli enda bedre, så vi føler oss alltid trygge på at det blir en bra dag på jobb når Ingrid står oppført på vaktlista! 

  Ingrid har vært i:

  Brasil, Bolivia, Peru, Cuba, USA, Svergie, Danmark, Finland, Skottland, England, Frankrike, Belgia, Nederland, Tyskland, Sveits, Italia, Kanari øyene, Tjekkia, Polen, Østerrike, Kroatia, Ungarn, Bulgaria, Slovenia, Tyrkia, Malta, Kapp verde, Tanzania, Nepal, Thailand, Kambodsja, Vietnam, Laos, Singapore, Australia, Fiji   

  Trondheim

 • Øyvind, Butikkmedarbeider, Trondheim

  Øyvind er en reiseglad student som driver med musikk og spiller i band når han ikke er på tur. Han er glad i geografi-nerding, elsker å reise til nye land og tester gjerne ut nye typer aktiviteter og fremkomstmidler på reisene. Dette kan være alt fra å sykle Norge på langs, jobbe som fisker på Grønland eller gå Nordvestpassasjen på ski i Canada. Øyvind har en forkjærlighet for det østlige Asia, spesielt Japan og Taiwan, men er også veldig glad i hjemlige strøk, inkludert den norske fjellheimen.

  Øyvind har vært i:
  Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland, Storbritannia, Irland, Frankrike, Nederland, Belgia, Luxembourg, Tyskland, Sveits, Østerrike, Liechtenstein, Tsjekkia, Slovakia, Polen, Estland, Latvia, Litauen, Hviterussland, Ukraina, Spania, Monaco, Italia, Kroatia, Bosnia-Hercegovina, Hellas, Malta, USA, Canada, Tunisia, Japan, Sør-Korea, Kina, Taiwan, Hong Kong, Vietnam, Thailand, Myanmar, Malaysia, Indonesia og Singapore

   

 • Agnieszka, Butikkmedarbeider, Trondheim

  Agnieszka er sosiolog, og er sugen på å lære så mye hun kan om folk og deres kultur, natur, mat og historie. Hun er født og oppvokst i Polen, og etter å ha bodd i Spania og England fant hun plassen sin i Trondheim. Det skal godt gjøres å finne noen som forteller om Trondheim med mer entusiasme enn Agnieszka! Når hun legger ut på reise velger hun backpacking og togreiser, og hun elsker teltturer på fjellet og å treffe folk gjennom Couchsurfing.

  Agnieszka har vært i: Østerrike, Belgia, Tsjekkia, Egypt, Estland, Filippinene, Finland, Frankrike, Ungarn, Tyskland, Hellas, Island, Italia, Laos, Latvia, Liechtenstein, Litauen, Malaysia, Myanmar, Nederland, Polen, Portugal, Slovakia, Spania, Sverige, Sveits, Thailand, Tyrkia, UK og Vietnam

   

 • Nora, Butikkmedarbeider, Trondheim

  Nora er en student som bruker så mye tid hun kan på å reise. Når hun ikke er ute på tur, planlegger hun neste. På blokka står blant annet togtur gjennom Portugal, bussing på Balkan, og kanskje en liten juleferietur til Vietnam. Ved siden av studiene liker hun å sy, og synes noe av det morsomste å ha med seg hjem fra reiser er stoff som både sier noe om landet hun har vært i, og som hjemme kan bli til fine klær. 

  Nora har vært i: Sverige, Danmark, Tyskland, Polen, Belgia, Storbritannia, Irland, Frankrike, Spania, Italia, Vatikanstaten, Hellas, Montenegro, Serbia, Slovakia, Tsjekkia, Ungarn, Østerrike, USA, Argentina, Uruguay, Brasil og Iran