Reiseekspertene

Nomaden er spesialistbutikken for reisende og Norges største reisebutikk. Men Nomaden er også noe mer. Gjennom 30 år som "annerledesbutikk" og førstevalget til norske globetrottere, har det utviklet seg en særegen atmosfære i Nomaden. Hver dag fylles denne atmosfæren av reisedrømmer, eventyrlyst, historier, kunnskap og minner. Og en glede over å dele dette. Fascinasjonen for verden.

Vi er selv reisende. Vi vil helst på tur selv. Og vi vil at du skal få en best mulig opplevelse og ville dra ut igjen. Det mener vi at du gjør gjennom inspirasjon, kunnskap og rett utstyr. Gjennom de små triksene og de små tipsene. Rådene du ikke finner på nett. Tipsene som enda ikke har ødelagt gjemte perler. Men vi vil også at du skal kunne finne det genuine på steder besøkt av alle. Vi vil at nærturen i marka og på fjellet skal bevege deg, roe deg ned og skifte ditt fokus som om du var på en halvårstur alene gjennom ukjent terreng. Vi vil ikke selge deg ting du ikke trenger. Vi vil være din garantist for en bedre tur.

En tur trenger hverken være lang eller kostbar, men den kan det. Den kan være akkurat det du ønsker at den skal være. Turen gjør tiden din til din. Og tiden forsvinner ikke, det du opplever setter spor og blir med videre. Turen endrer deg. Individ for individ og gruppe for gruppe. Gjennom møter og samtaler endres verden – og blir bedre. Og turene - eller besøkene som det jo er - skal vi gjøre på en måte som best mulig skåner og ivaretar kloden vår. For enda er det kun her de fleste av oss kan reise. Og sist; besøkene skal være til minst mulig ulempe - og aller helst forbedre livet - til de menneskene og dyrene som besøkes. Det er Nomaden.

Hils på nomadene bak Nomaden. Til sammen har de reist i nesten 90% av verdens land - heldigvis kommer de alltid hjem igjen.

Mette, Daglig leder
Nomadens hjerte. Vårt lim og olje. Hun tar jobben som trivselsansvarlig på høyeste alvor, så arbeidsdagene går lekende lett med Mette på jobb. Mette har gjennom over 15 år på Nomaden passet på at kunder får en fantastisk opplevelse i butikken, de rette produktene i bagasjen og gode råd for turen. Hennes strålende no-problem-no-matter-what og kunnskap er med på å gjøre butikken til det den er - det beste stedet å starte reisen. 

Emma, Butikksjef og nettekspeditør
Den beste måten å kort oppsummere Emma på er varm. Rett og slett. Hun er full av omtanke, både for dyr, mennesker og miljø, og har en egen evne til å spre godt humør, samtidig som hun, som kanskje en av de mest jordnære nomadene, hjelper oss med å holde beina på bakken og slappe litt av. I tillegg er Emma et skikkelig arbeidsjern, og tar hvilken oppgave som helst på strak arm, og gjør alt hun tar i til gull! Blant svevende nomader som helst vil være over alt hele tiden er Emmas sans for orden er sentral i at alt går på skinner bak kulissene. 

Emma har vært i: Sverige, Danmark, Tyskland, Finland, Polen, Litauen, Nederland, Belgia, Frankrike, Spania, Portugal, Sveits, Østerrike, Italia, Slovenia, Slovakia, Tsjekkia, Kroatia, Hellas, Tyrkia, Vatikanstaten, Tanzania, Kenya, USA, Thailand, Sri Lanka, Japan, Vietnam, Singapore, Indonesia, Filippinene, Malaysia, Hong Kong, England, Ungarn, Uganda, Rwanda, India, Mauritius, Latvia, Oman

Jeff

Jeff, Butikkmedarbeider
Jeff er nok Nomadens mest bereiste - han er så godt som alltid på reisefot. Hvordan han klarer å kombinere alle sine turer med alle sine skift i butikken er fortsatt uvisst, men det kan ha noe å gjøre med at han detaljplanlegger sine reiser opptil tre år i forveien. De siste årene har han tatt med kameraet på turen og har blitt en særdeles dyktig fotograf med bilder i blant annet magasinet Vagabond. Han er sannsynligvis den i Norge som har besøkt flest UNESCO-steder (nesten 400 UNESCO-mål).

Jeff har vært i: Andorra, Østerrike, Hviterussland, Belgia, Bosnia og Herzegovina, Bulgaria, Chile, Kroatia, Kypros, Tsjekkia, Danmark, England, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Hellas, Ungarn, Island, Irland, Italia, Latvia, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Mauritius, Monaco, Montenegro, Norge, Polen, Portugal, Romania, Russland, Skottland, Serbia, Slovenia, Spania, Svalbard, Sverige, Sveits, Nederland, Vatikanstaten, Tyrkia, Ukraina, Wales, Afghanistan, Brunei, Georgia, Hong Kong, India, Indonesia, Israel, Japan, Jordan, Kirgisistan, Macau, Malaysia, Maldives, Oman, Pakistan, Palestina, Panama, Philippinene, Qatar, Singapore, Sri Lanka, Syria, Thailand, De forente Arabiske Emirater, Uzbekistan, Canada (hjemland), Costa Rica, Cuba, Mexico, USA, Argentina, Brazil, Colombia, Peru, Uruguay, Venezuela, Australia, Egypt, Ethiopia, Kenya, Madagascar, Marokko, Namibia, Sør-Afrika, Swaziland, Tanzania, Zambia, Zimbabwe, Kambodsja, Malta, Libanon, Uganda

 

Kjersti, Butikkmedarbeider
Kjersti er akkurat den typen person du forventer å møte på bak kassa på Nomaden. Hadde det vært opp til henne selv, hadde hun nok aller helst tilbrakt all sin tid med sekken på ryggen et eller annet sted i Latin-Amerika, der hun flere ganger har både bodd og backpacket. Hun har også reist en del i Sørøst-Asia, og har derfor mye peiling også på den delen av verden. Heldigvis kommer hun alltid tilbake til Norge, og da skaper hun skikkelig laidback og behagelig stemning både for kunder og kollegaer, og har massevis av gode tips på lur. 

Kjersti har vært i: Argentina, Belgia, Bolivia, Brasil, Chile, Colombia, Danmark, Ecuador, Egypt, England, Frankrike, Hellas, Indonesia, Island, Italia, Kambodsja, Latvia, Mosambik, Nederland, Peru, Portugal, Spania, Sri Lanka, Sveits, Sverige, Sør- Afrika, Thailand, Tyskland, Ungarn, USA, Vatikanstaten, Vietnam, Østerrike

Ingrid, Butikkmedarbeider
Ingrid er rett og slett en skikkelig solstråle! Hun jobber deltid, og tar seg tid til å henge på Nomaden ved siden av fysioterapi-jobben! Sa du gull verdt kollega å ha etter litt for mange uker med litt for tung sekk på backpacking? Ingrid er alltid i godt humør, og full og initiativ og ideer til hva vi kan gjøre for at Nomaden skal bli enda bedre, så vi føler oss alltid trygge på at det blir en bra dag på jobb når Ingrid står oppført på vaktlista! 

Ingrid har vært i: Brasil, Bolivia, Peru, Cuba, USA, Sverige, Danmark, Finland, Skottland, England, Frankrike, Belgia, Nederland, Tyskland, Sveits, Italia, Tsjekkia, Polen, Østerrike, Kroatia, Ungarn, Bulgaria, Slovenia, Tyrkia, Malta, Kapp verde, Tanzania, Nepal, Thailand, Kambodsja, Vietnam, Laos, Singapore, Australia, Fiji, Costa Rica, India, Latvia, Oman

Grazyna, Butikkmedarbeider
Grazyna elsker å være på tur! Hun er spesielt glad i vandreturer, og legger gjerne reisene sine til områder med fine turstier - enten det er i Norge eller utenlands. De siste årene har hun blant annet besteget Spanias høyeste fjell, vandret den kjente Rota Vicentina og tilbrakt utallige netter utendørs i Norge. Dette i tillegg til å ha besøkt spennende reisemål som Iran, Etiopia, Japan, Israel og Uganda. Grazyna har alltid noen kule prosjekter og planer på lur, og har blant annet bodd fire måneder utendørs i skogen og laget sin egen tegneserie. Når hun ikke er ute på eventyr, er Grazynas spesialitet å hjelpe Nomadens kunder med reiselitteratur og vandreguider. 

Grazyna har vært i:  Israel, Tyrkia, Iran, Japan, Tanzania, Uganda, Etiopia, Spania, Portugal, Sverige, Danmark, Polen, Tyskland, Nederland, Tsjekia, Hellas, Kypros, Italia, Bulgaria, Irland, Storbritannia, India

Bjørn, Butikkmedarbeider
Det tikker inn en feed på telefonen til Bjørn; En unik måke har blitt observert i nærheten av Horten. Når arbeidsdagen er over setter han seg i bilen og setter kursen mot Horten for å få et glimt av fuglen. Bjørn er blant Nomadens største friluftsentusiaster og desidert ivrigste fuglekikker, lidenskaper som har tatt ham gjennom alle Norges fylker, fra ytterst på Lista til dypeste Pasvik. Med sin originale stil, rolige personlighet, forkjærligheten for fauna og flora, nysgjerrighet ovenfor verden og ydmykhet ovenfor mennesket er han en kollega vi er stolte over å ha med oss på laget. I tillegg til å utforske norsk natur har Bjørn tilbrakt en god del tid i både statene og Asia, i tillegg til å ha bodd på Island.

Bjørn har vært i: England, Skottland, Sverige, Danmark, Finland, Island, Polen, Tyskland, Nederland, Spania, Frankrike, Italia, Sveits, Hellas, Tyrkia De forente arabiske emirater, Maldivene, Sri Lanka, Malaysia, Singapore, Thailand, Kambodsja, Vietnam, Canada, USA (Washington, Idaho, Montana, Nord-Dakota, Minnesota, Sør-Dakota, Iowa, Nebraska, Wisconsin, New York, New Jersey, Pennsylvania, Delaware, Maryland, Florida, Alaska)

Bendik, Butikkmedarbeider
Ja-mennesket Bendik finner du som regel bak kassa med et lurt glimt i øyet og en vittig kommentar lett tilgjengelig, alltid klar til å hjelpe. Hjelpe kunder, selvsagt, men også oss kollegaene. Når han ikke er på Nomaden, og han ikke sitter på Øvre Blindern og studerer russisk, jakter han gjerne naturopplevelser og god mat (og øl) i et eller annet nytt og spennende land. Spesielt høyt på favoritt-lista er Safari- og dykketurer, men noen dager på stranda er som regel heller ikke feil.

Bendik har vært i: Danmark, England, Frankrike, Italia, Kroatia, Nederland, Skottland, Spania, Sverige, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn, Laos, Malaysia, Myanmar, Thailand, Mexico, USA, Kenya, Malawi, Sør-Afrika, Tanzania, Zambia, Portugal, Latvia, Finland, Estland, Andorra, Polen

Adrian, Butikkmedarbeider
Det Adrian ønsker å oppleve, får han som regel realisert. Å ta ting på sparket, endre planene spontant, og dra dit veien fører han er ingen problem. Å haike gjennom Norge, kjøpe en seglbåt med en kompis for å bo i den et år (uten å kunne å seile fra før), backpacke gjennom det afrikanske kontinent aleine på budsjett, eller faste sammen med folk han møter i Saudi-Arabia under Ramadan. Ingen opplevelser eller reisemål er for sære, og alle kommer med gode historier, og enda tips til hvordan man kommer seg ut av merkelige kniper. 

Adrian har vært i: Albania, Armenia, Bosnia-Hercegovina, Bulgaria, Danmark, England, Frankrike, Hellas, Italia, Kosovo, Kroatia, Makedonia, Montenegro, Moldova, Nederland, Polen, Portugal, Romania, Serbia, Skottland, Spania, Sveits, Sverige, Tsjekkia, Tyrkia, Tyskland, Ungarn, Østerrike, De forente Arabiske Emirater, Georgia, Jordan, Kasakhstan, Kirgisistan, Kuwait, Oman, Saudi-Arabia, Thailand, Usbekistan, Barbados, Belize, Costa Rica, El Salvador, Grenada, Guatemala, Honduras, Mexico, Nicaragua, Panama, Saint Vincent og Grenadinene, Tajikistan,Trinidad og Tobago, Argentina, Bolivia, Brasil, Chile, Colombia, Ecuador, Paraguay, Peru, Botswana, Kenya, Somalia, Tanzania, Uganda, Zambia, Zimbabwe

Vebjørn, Butikkmedarbeider
Vebjørn har vært i: 
Danmark, England, Frankrike, Hellas, Italia, Kroatia, Kypros, Latvia, Malta, Nederland, Portugal, Spania, Skottland, Sverige, Argentina, Brasil, Canada, Costa Rica, Colombia, Nicaragua, Panama, Mexico, USA, De Arabiske Emirater, Kina, Malaysia, Maldivene, Singapore, Sri Lanka, Thailand, Egypt, Marokko, Tunisia, Australia, Cook Islands, Sveits

Aurora, Butikkmedarbeider
Aurora har vært i: Sverige, Danmark, Tyskland, Nederland, Frankrike, Tsjekkia, Italia, Vatikanstaten, England, Skottland, Hellas, Kypros, Monaco, Belgia, Spania, Cuba, Mexico, Costa Rica, Panama, Colombia, Peru, Argentina, Brasil, India, USA

Ada, Butikkmedarbeider

Aviva, Butikkmedarbeider

Solveig, Butikkmedarbeider