Filson - Kvalitet i over 120 år!

Filson startet med å lage robuste klær og utstyr til de som skulle ut i røff natur og trengte beskyttelse. De spesialiserer fortsatt 120 år senere på slitesterke varer du kan stole på. Kunden skal forvente å ha et Filson produkt som en følgesvenn i mange år. Man kan se deres filosofi i designet, valg av materiale, og gjennomtenkte løsninger.

C.C. Filson ble født i 1850 og arvet sin fars kjærlighet til livet utendørs. Etter å ha jobbet som jernbanedirektør slo han seg ned i den lille byen Seattle i Washington på 1890-tallet. Filsons timing kunne ikke vært bedre. I 1897 startet The Great Klondike Gold Rush og tusenvis av jegere som jaktet etter lykke stampet inn i Seattle før de dro videre nordover. Filsons gode arbeidsmoral og flere års erfaring lønte seg, han fikk rykte for sin ærlighet og var klar for å satse på berømmelse.

Dette sa han i Filsons katalog i 1914: 

"To our customers: if a man is going North, he should come to us for his outfit, because we have obtained our ideas of what is best to wear in that country from the experience of the man from the North -- not merely one -- but hundreds of them. Our materials are the very best obtainable, for we know that the best is none too good and that quality is of vital importance. You can depend absolutely upon our goods both as to material and workmanship."

 

Det var til disse tøffe forholdene at Filson designet sine varer. Han eide sin egen mølle og produserte klær og tepper i ull, strikkede varer, støvler, sko, mokasiner, og soveposer spesielt designet for det tøffe nord. Filson holdt en tett dialog med sine kunder og forbedret varer for å møte sine kunders spesifikke behov. Kundene var avhengig av ham, da klær ikke var et spørsmål om valg, men om overlevelse. Gold Rush bleknet, men Filson fortsatte å lytte til sine kunder, og kunder som skulle ut i naturen fortsatte å komme til Filson for robuste klær. Med sin erfaring startet han å lage klær til menn som jobbet i tømmerindustrien. 

Filson fortsatte å lage varer fra de beste materialene han kunne få tak i, og garanti på at kundene kunne få det de hadde behov for. Hadde han ikke den varen kunden behøvde, fikk han den laget spesielt etter kundens behov. Filsons navn ble synonymt med pålitelighet, tilfredshet, og gode verdier. På 1960-tallet hadde Filson rykte på seg for å være den beste skredderen for utendørs-klær rundt hele verden. Filsons klær ble da bestilt med post fra steder så langt bort som Grønland.

 

 

"The goods we quote must not be confounded with the cheap and vastly inferior grade with which the market is over-run. Such goods are not only useless for the purpose for which they are intended, but the person wearing them would be better off without them."

-- Clinton C. Filson, 1914 catalog


I løpet av årene som har gått har Filsons filsofi ikke forandret seg: Make sure it's the absolute best. Clinton Filson brukte mye tid på å snakke med kundene og gjøre små justeringer på design og spesifikasjoner. Så det er ikke så overraskende at det som fungerte så godt da fortsatt gjør det i dag, 120 år senere. Komfort, beskyttelse og slitesterke produkter går aldri av moten. 

Hos Nomaden anbefales Filson på det varmeste. De fleste reiser svært variert, lange og korte reiser, lokale og globale turer, med jobben eller ferie med familien. Filson er svært slitesterke, og kommer til å bli din robuste følgesvenn i mange år fremover.Sjekk ut alle produktene vi har inne akkurat nå.

Vi tar inn et begrenset utvalg som vil variere etter sesong, men vi kan bestille det meste som finnes i katalogen. Ta kontakt om du har spørsmål!