Oslosommer: Ut til øyene

Det beste med Oslo er jo kanskje hvor lett tilgjengelig marka er. Og fjorden. En essensiell del av sommeren for mange Oslo-folk, er øyene. Gressholmen, Hovedøya, Langøyene. Der er det som regel litt mindre folk enn på Sørenga, og i tillegg så får man den fine fergeturen. 

For alle med ruter-billett er det både fort gjort og veldig enkelt å komme seg til øyene innerst i Oslo-fjorden. Fra rådhuskaia går fergene hyppig, og da er det bare å hoppe på og nyte bølgene den korte strekka ut. 

Siden vi på Nomaden tross alt er eksperter på pakkelister, har vi satt sammen den ultimate pakkelista for en hel, lat sommerdag vekk fra trikkestøy og travle handlegater. 

Alt du trenger for en lat holme-dag. Eller piknik, for den saks skyld. 

Piknikteppe
Piknikteppene fra the Tartan Blanket Company er laga i resirkulert ull, og har vanntett underlag. Perfekt til middagsluren når håndkleet er klissvått og klamt etter all badinga. Det vanntette underlaget gjør undersiden lett å holde rent, og ellers så er de bare dødsfine. 

Foto: The Tartan Blanket Company

Reisehåndkle i lin
Dette er de aller beste håndklærne, enkelt og greit. De veier lite, og tar liten plass, samtidig som de er mer enn store nok. De ser skikkelig fine ut, er slitesterke, og er naturlig antibakterielle (det betyr mindre ekkel lukt i våtbaggen etter badinga)! En ekte favoritt, rett og slett. 

Over til maten... 
Hydro Flask er din beste venn. Drikka som skal holdes kald kan du ha over på drikkeflaskene som holder kaldt i 24 timer. Skal du ha med varm drikke, holder den på varmen i 12 timer. For maten har vi flere alternativer. Mat-termosene er perfekt til ting som pastasalat, smoothie, eller iskrem. Matboksene holder grillmaten i riktig temperatur, og alt kan du samle oppi bærenettene med kjølefunksjon (som jo er helt genialt!!).
Apropos grillmat og grill, så er BarbEco favoritten. Den er liten og lett, men har like omtrent like stor grillflate som en vanlig engangsgrill - bare masse mer miljøvennlig. Med får du kjøpt grillbriketter av kokos, som blir varme og klare til grilling på bare et par-tre minutter! I tillegg følger det med varmesikkert underlag, som gjør at bakken ikke blir svidd. 
Emaljekoppene våre er et godt alternativ til de variantene som knuser. Og så er de jo skikkelig søte i tillegg. Perfekt til både varm og kald drikke på tur. 
Vi har store planer om å leve i flipflops fra Sleepers i sommer. I tillegg til at flipflops er superpraktiske sommersko, og at Sleepers kommer i skikkelig fine farger, så er de laget i miljøvennlig naturgummi og er etisk produserte på Sri Lanka. 

 Foto: Anna Kozhemyakina / Sleeper

Vær sol-smart!
Som de sier i Australia: Slip, Slop, Slap. Slip on klesplagg som dekker for sola når den steker som verst. Slop on litt solkrem - SeventyOne Percent er vår favoritt! Slap on en hatt - For eksempel de nydelige stråhattene fra Tilley, som har innebygd solfaktor 50+, eller bare en god caps. Vi har masse flotte modeller, både fra Patagonia og Fjällräven

Husk at det er myggsesong!
Husk å pakke myggmiddel. Hvis ikke kommer du til å angre. Vi elsker Care Plus til beskyttelse mot mygg både i Norge og i utlandet.