Oslosommer: Ut til øyene

Det beste med Oslo er jo kanskje hvor lett tilgjengelig marka er. Og fjorden. En essensiell del av sommeren for mange Oslo-folk, er øyene. Gressholmen, Hovedøya, Langøyene. Der er det som regel litt mindre folk enn på Sørenga, og i tillegg så får man den fine fergeturen. 

For alle med ruter-billett er det både fort gjort og veldig enkelt å komme seg til øyene innerst i Oslo-fjorden. Fra rådhuskaia går fergene hyppig, og da er det bare å hoppe på og nyte bølgene den korte strekka ut. 

Siden vi på Nomaden tross alt er eksperter på pakkelister, har vi satt sammen den ultimate pakkelista for en hel, lat sommerdag vekk fra trikkestøy og travle handlegater. 

Alt du trenger for en lat holme-dag. Eller piknik, for den saks skyld. 

Piknikteppe
Piknikteppene fra the Tartan Blanket Company er laga i resirkulert ull, og har vanntett underlag. Perfekt til middagsluren når håndkleet er klissvått og klamt etter all badinga. Det vanntette underlaget gjør undersiden lett å holde rent, og ellers så er de bare dødsfine. 

Foto: The Tartan Blanket Company

Reisehåndkle i lin
Dette er de aller beste håndklærne, enkelt og greit. De veier lite, og tar liten plass, samtidig som de er mer enn store nok. De ser skikkelig fine ut, er slitesterke, og er naturlig antibakterielle (det betyr mindre ekkel lukt i våtbaggen etter badinga)! En ekte favoritt, rett og slett. 

 
Hydro Flask er din beste venn. Drikka som skal holdes kald kan du ha over på drikkeflaskene som holder kaldt i 24 timer. Skal du ha med varm drikke, holder den på varmen i 12 timer. 
Emaljekoppene våre er et godt alternativ til de variantene som knuser. Og så er de jo skikkelig søte i tillegg. Perfekt til både varm og kald drikke på tur. 
Vi har store planer om å leve i flipflops fra Sleepers i sommer. I tillegg til at flipflops er superpraktiske sommersko, og at Sleepers kommer i skikkelig fine farger, så er de laget i miljøvennlig naturgummi og er etisk produserte på Sri Lanka. 

 Foto: Anna Kozhemyakina / Sleeper

Vær sol-smart!
Som de sier i Australia: Slip, Slop, Slap. Slip on klesplagg som dekker for sola når den steker som verst. Slop on litt solkrem - CarePlus er vår favoritt! Slap on en hatt - For eksempel de nydelige hattene fra Tilley, som har innebygd solfaktor 50+, eller bare en god caps. Vi har masse flotte modeller, fra blant annet Patagonia og Filson. 

Husk at det er myggsesong!
Husk å pakke myggmiddel. Hvis ikke kommer du til å angre. Vi elsker Care Plus til beskyttelse mot mygg både i Norge og i utlandet.