Smak verden - i Oslo!

Noe av det gøyeste med å reise er maten. Heldigvis er det også noe av det enklere å oppleve også i Norge, selv om selve måltidsopplevelsen blir noe annerledes. Vi har en rekke kokebøker med mat fra ulike deler av verden i sjappa, men Oslo er også full av restaurant-perler som kan friste med god mat fra alle verdens kriker og kroker. Det er ikke det samme, men det er noe! 

Kokebøker!
Her finner du vårt utvalg kokebøker fulle av internasjonale smaker, slik at du kan ta med matopplevelsene rett hjem til stua! 

Når du skal ut å spise..
Er det en ting Oslo er bra på, så er det gode restauranter. Det nærmest kryr av steder du kan ta turen for gode spiseopplevelser! 

Hele verden: 
Oslo Street Food, inne på Torggata Bar, finner du food trucks med fristende mat fra alle verdens kriker og kroker. Fra tacos, vårruller og poke bowls, til britisk fish and (salt og eddik)-chips og krydra indisk, så finner alle noe de liker her. Det samme gjelder Vippa, der du i tillegg kan nyte deilig sjøutsikt. 

Hele verden finner du også hos vår nabo Centropa på Deichman. De leverer god, og ekte mat, med en internasjonal vinkling. Til lunsj kan man velge ett eller land på menyen. En god unnskyldning for å ta turen hit flere ganger er nettopp å finne ut hvilket land som er favoritten. 


Foto: @oslo_streetfood, Instagram

Europa: 
Inne i teaterpassasjen finner du Scarpetta Pastabar. Her får du deilige italienske retter. Menyen kan friste med alt fra de klassiske pasta- og risottofavorittene, til mer spennende varianter. 

Jungel Pizza tilbyr kanskje byens beste takeaway-pizza, og er en stor favoritt.

Mellom- og Sør-Amerika: 
Ved Jakobs Kirke finner du Freddy Fuego. Her får du kjøpt nydelig gode burritos, perfekt på farta. 

På sommeren er det deilig å sitte på uteserveringen til Mucho Mas og observere stemningen på løkka. Maten er ok, drinkene er bra, og gata yrer av liv. 

I Mathallen på Vulkan finner du Breddos Tacos. Det er skikkelig bra tacos, enkelt og greit. Spesielt hvis du er glad i sterk mat. 
Foto: @breddososlo, instagram 

Midt-Østen: 
Mela får du mye mat for pengene. Spesielt anbefales det å gå for Mezah. Da får du et stort utvalg småretter, laga spesielt for å dele med de du spiser med, slik at det blir et virkelig sosialt måltid. 

I Markveien finner du Ben Reddik. Her står libanesisk mat på menyen, i et veldig veldig trivelig lokale. Maten er laga med rene, ofte økologiske, og gjerne lokale ingredienser, som er fulle av god smak. 

Foto: @benreddikoslo, instagram.

På løkka finner du også Zarathustra Meyhane, en vakker restaurant i moderne lokaler, som serverer persisk Meze. Her kombineres lange mat-tradisjoner, med sesongbaserte råvarer. 

For mat på farten er King Falafel en favoritt. Jamal, mannen bak King Falafel, lager maten fra en 74 år gammel familieoppskrift arvet av familien i Aleppo, Syria. Her får du mye mat for pengene, og veldig god falafel. Kjøp fra sjappa i Brugata eller food-trucken på Youngstorget. 

Asia: 
Szechuan Chengdu
i Trondheimsveien er et type sted du kommer tilbake til, og der de som jobber der gjerne kjenner deg igjen etter hvert også. De som jobber der er strenge, men på en varm og hyggelig måte. Litt som hjemme, på en måte. Og maten, den er top notch hver gang. 

Det nepalske kjøkken kan kanskje ikke sies å være det mest kjente for nordmenn, men Kathmandu kan skryte på seg å være Oslos eneste restaurant ned autentisk nepalesisk mat. 

Roti Shop serverer mat fra Sri Lanka, og får strålende anmeldelser. For eksempel er den rangert høyt av alle restauranter i Oslo på TripAdvisor, med 5/5 stjerner, uten at prisene blir skumle av den grunn.

Foto: @rotishoposlo / instagram

Like ved St. Olavs plass finner du Izakaya. Her kan du la deg friste av et bredt utvalg japanske småretter, og deilig Sake. Lokalet er lite, sjarmerende og litt vanskelig å få øye på fra gata. En ekte perle. 

Theka kan varmt anbefales for deg som er glad i indisk mat. Med nydelig plassering rett ved Olaf Ryes plass er det garantert kul og avslappa stemning.  

Nam Fah på Vulkan lager thai-mat av høy, høy kvalitet. Skikkelig digg, rett og slett.  

Foto: @namfahtairestaurant, instagram

Er du i humør for koreansk mat, er Gagnam stedet å gå. Restautrantkritiker i Aftenposten sa det fint - "Gagnam byr på Nam-Nam". Hyggelige priser, hyggelig service og god mat er en god oppskrift på en bra middag.