58 produkter
Active Vannrenseflaske 0,75L
Ordinær pris 499,00 krActive fra Water-to-Go er en praktisk BPA-fri vannflaske med et unikt 3-i-1 vannrensefilter. Filteret fungerer umiddelbart for å beskytte mot bakterier, parasitter og mikroplast, samt reduserer kjemikalier som klor og forbedrer vannsmaken. Flasken ar et klikklokk med integrert drikketut og beskyttende deksel. Den passer perfekt til en sunn livsstil på farten, og er spesielt designet for å passe i drikkeholderen på sykler.
Filteret er et ideelt for fotturer, camping, internasjonale reiser og nødsituasjoner. Det lar deg ta alt vann som ikke er salt fra en bekk, elv eller vask, og filtrere det umiddelbart. Når filteret er aktivert og flasken er full, er du klar til å drikke, og du trenger ikke å fjerne lokket og filtrere før du er klar til å fylle flasken igjen.
Filteret fjerner:
De tre teknologiene som brukes i et Water-to-Go-filter er:
Hvordan aktivere filteret?
* Ved Replacement Filters anbefales det at man gjør dette i 25 minutter.
Around the World in 80 Food Trucks
Ordinær pris 229,00 kr"Hey, what would you like today?"Lonely Planet has taken to the streets to bring you 80 fast, fresh and mouthwatering recipes from the most exciting chefs on four wheels. From sea bass ceviche and Lebanese msakhan to old-fashioned American peach cake, discover how to cook some of the world's most crowd-pleasing dishes, meet the chefs and hear the stories behind their passion projects. Run by passionate foodies, food trucks have nailed the delicate balance of merging the methods and flavours inspired by personal travels and experiences with family recipes, immigrant influences and local ingredients - all the while celebrating sustainable and seasonal local produce.
Starting up and running a food truck is a vehicle for expression and experimentation, a way to serve food that's both personal to the cooks and popular with the crowd. After all, food trucks park where the people are - no booking or dress code required. Inside Around the World in 80 Food Trucks, you'll find out how to recreate chicken and waffles from Nashville; Indian sliders from Melbourne; paneer poutine from Berlin; spicy lamb samosas from Killary, mollete of roasted pork from Gijon; San Francisco langoustine rolls; and burgers, shrimp and breakfast sandwiches from Cape Town, Bogota and beyond.
Features food trucks from:Barcelona; Seville; London; Montreal; Tijuana; Austin; Los Angeles; Vancouver; Alexandria; Nashville; New York City; Portland; San Francisco; The Gold Coast; Melbourne; Bogota; & Lima.
ISBN: 9781788681315
Publisert år: 2019
Sider nr: 175
De 101 mest stilte spørsmålene om vin og svarene på dem
Ordinær pris 349,00 kr Salgspris 299,00 kr Spar 14%Et lynkurs i vin basert på alt det rare, interessante, morsomme, vriene og vidunderlige nordmenn lurer på om de edle dråpene.
Hvor mye sukker er det i hvitvin? Får man hodepine av tannin? Hvorfor smaker vinen min kork? Hva slags vin passer til påskelam, pannekaker, skrei, sjokolade …? Og er det sant at naturvin er sunt? Etter tre år som rådgiver ved Vinmonopolets kundesenter vet Sara Døscher hva nordmenn lurer på når det kommer til vin. Lett eller vanskelig, kort eller langt: Hvert eneste spørsmål fortjener et faglig godt begrunnet svar – enten det gjelder vin til bryllupsmenyen eller hvordan bygge en vinkjeller. Eller spørsmål av den mer originale sorten: «Jeg har skutt no’ fugl i hagan, hva slags rødvin passer til kråke?»
I denne boken får du de 100 mest stilte spørsmålene om vin – og svarene på dem. Du får oversikt over det grunnleggende – det du egentlig trenger å vite om vin. Du får kunnskap om druer, vintyper, smaking og lagring, og innblikk i klassiske stiler og områder, men også i de nyeste og mest trendy vinene. Her er enkle svar på hvilken vin du bør velge til maten din, og hjelp til hvordan du finner din egen personlige vinsmak. Dette er også boken som sikrer deg 100 gode vinkjøp: Hvert svar inkluderer nemlig helt konkrete vintips.
De kulinariske fylkene: Oslo, Akershus og Norge Øst
Ordinær pris 399,00 krDette er en bok som sprer glede, inspirasjon og nysgjerrighet til både mat- og turglade mennesker. Den inneholder matoppskrifter til fest eller hverdag. Samtidig viser den frem Oslofjorden og dens vakre omgivelser i form av foto og tekster.
Eat France
Ordinær pris 219,00 krFor alle som er glad i å utforske mat og drikke kulturen i Frankrike, er denne boken helt perfekt. Den introduserer regionene i Frankrike og spesialitetene deres, med historie og lokal kultur. Den forklarer rettene du finner på de regionale menyene, hvordan du bestiller og spiser dem, og andre viktige ord og uttrykk for å navigere i den franske matkulturen.
Eat Italy
Ordinær pris 219,00 krWhether it's ordering a cappuccino after 11am, using a spoon to twirl your pasta or asking for parmesan on a fish dish, we'll tell you exactly what not to do to avoid looking like an ignorant tourist. Brush up on restaurant etiquette, local customs and what ingredients to expect in Lonely Planet's Eat Italy.
To help you feel prepared for the Italian food scene we'll cover how, when and where to eat, etiquette dos and don'ts, and what classic regional specialties are a must try. You'll find the best places to eat in every region as well as what to order when you're there and how to eat it. If you are looking for an authentic and immersive foodie experience but don't know where to start, Eat Italy is your answer.
Eat Japan
Ordinær pris 219,00 krWhether it's rubbing your chopsticks together, handing money to a sushi chef or setting your foot directly on the floor when removing your shoes, we'll tell you exactly what not to do to avoid looking like an ignorant tourist. Brush up on restaurant etiquette, local customs and what ingredients to expect in Lonely Planet's Eat Japan.
To help you feel prepared for the Japanese food scene we'll cover how, when and where to eat, etiquette dos and don'ts, and what classic regional specialties are a must try. You'll find the best places to eat in every region as well as what to order when you're there and how to eat it. If you are looking for an authentic and immersive foodie experience but don't know where to start, Eat Japan is your answer.
Eat Vietnam
Ordinær pris 219,00 krThe complete companion to Vietnamese culinary culture
Whether it's sticking your chopsticks in your rice between bites, choking on fish bones or drinking the tea from your finger bowl, we'll tell you exactly what not to do to avoid looking like an ignorant tourist. Brush up on restaurant etiquette, local customs and what ingredients to expect in Lonely Planet's Eat Vietnam.
To help you feel prepared for the Vietnamese food scene we'll cover how, when and where to eat, etiquette dos and don'ts, and what classic regional specialties are a must try. You'll find the best places to eat in every region as well as what to order when you're there and how to eat it. If you are looking for an authentic and immersive foodie experience but don't know where to start, Eat Vietnam is your answer.
Ekstedt
Ordinær pris 499,00 krThrough his bold flavours at the eponymous Michelin-starred restaurant, Niklas Ekstedt ignites our primal fire-side instincts. His abandonment of modern technology may be a little difficult to replicate in your own kitchen, but his spirit will convince you to get back to basics where you can.
The restaurant, Ekstedt, is at the very heart and centre of the book, providing the foundation for Niklas' stories of seasonal, and regional, traditional Swedish cooking. Dishes from the restaurant, and in the pages of this sumptuous book, include braised lamb shoulder with seaweed butter and wild garlic capers, juniper-smoked pike and perch, ember-baked leeks with charcoal cream, pine-smoked mussels, and wood-oven baked almond cake.
Stunning photography from David Loftus brings Niklas' recipes and the Nordic seasons to life.
Et meir ute
Ordinær pris 449,00 krTurkokeboka ET MEIR UTE inneheld alt du treng å vita for å løfta turmaten eit hakk.
Det er du som legg lista: Riv med deg noko frå butikken, på veg opp på fjellet eller ut på sjøen. Eller, gjer klart noko heime og lag luksusmat ute.
Dei fleste er vortne meir opptekne av å vera miljøvenlege, og å kasta mindre mat. I boka finn du inspirasjon til korleis du kan eta opp matrestane på tur og hausta frå naturen. Lure triks med gode smakar, og mat for liten og stor.
Sigrid Henjum (f. 1983) er ei patriotisk sognajenta, som har reist verda rundt. Matlaginga har ho plukka opp gjennom jobb som kokk på hotell og luksuslodge. Ho har guida på ski både i Nordvestpassasjen og over Grønlandsisen, og på hesteryggen i Mongolia. Godt plassert i kajakken, har ho padla rundt Sør-Georgia og Nordaustlandet (Svalbard). Lista er lang. Livet er i endring – Sigrid har no landa på eit småbruk med familie, dyr og grønsaker i Sogndal.
Turane er kortare og nærmare enn før. Ho har lært mykje, og fått ny erfaring sidan førre bok, ET UTE, som kom ut i 2016. Boka vart ein suksess, med over 6000 selde eksemplar – til no. ET MEIR UTE gir deg over 100 nye oppskrifter og tips til god turmat.
Free the Tipple : Kickass Cocktails Inspired by Iconic Women
Ordinær pris 249,00 krSixty of the world's coolest and most influential women are the inspiration for this refreshing and fun collection of drink recipes that are sure to bring extra zest to your cocktail shaker. Free the Tipple pays tribute to a brilliant range of diverse women from the 20th century to today who have made waves in entertainment, the arts, politics, fashion, literature, sports, and science, including Frida Kahlo, Rihanna, Serena Williams, Virginia Woolf, Yoko Ono, Zaha Hadid, Marlene Dietrich, Zadie Smith, and more. Each double-page spread features a recipe crafted to reflect its namesake's personality, style, legacy, or what she liked to drink herself.
This ranges from The Gloria Steinem, which uses a complex liquor with a radical twist, to The Beyonce, made, of course, with lemonade. The cocktails are simple to make, kitchen-tested, and incorporate easy-to- find ingredients. Snappy, informative biographies, illustrated with newly-commissioned portraits, offer revealing insights into the women's lives.
This highly original guide to delicious beverages is a perfect gift for those in your life who encourage and inspire you.
GLOBAL DISTILLERY TOUR
Ordinær pris 219,00 krGourmet Trails: Australia & New Zealand
Ordinær pris 299,00 krFood lovers rejoice! Enjoy 40 of the best food and drink experiences across both Australia and New Zealand. Each ‘gourmet trail’ features food producers, farmers’ markets, restaurants, cafes, wineries, distilleries and breweries, all combining to create an unforgettable weekend-long taste experience.
Crafted by Lonely Planet’s expert food and travel writers, get whisked off on a journey to some of the most unforgettable food and drink experiences down under. Meet celebrated food producers, sample local craft beers, taste succulent dishes and reserve your seat at the most renowned regional restaurants, as well as secret gems off the beaten track.
Trails include Tasmania’s Bruny Island, Western Australia’s Margaret River, and Auckland In New Zealand, with accompanying maps giving a rundown of exactly where you’ll be visiting and a selection of gorgeous photographs scattered throughout. With an emphasis on local foodie culture, specialities and traditions, this is the quintessential guide to wining and dining throughout Oceania.
India: The Cookbook
Ordinær pris 599,00 krIndia: The Cookbook is the first comprehensive guide to Indian cooking, with over 1,000 recipes covering every aspect of India's rich and colourful culinary heritage. Unlike many other Indian cookbooks, it is written by an Indian culinary academic and cookbook author who lives and works in Delhi, and the recipes are a true reflection of how traditional dishes are really cooked all over India. They have been carefully edited to ensure that they are simple to follow and achievable in western kitchens, with detailed information about authentic cooking utensils and ingredients.
Indian food has been hugely popular in the UK for many years, and the appetite for Indian food shows no sign of diminishing. Now, for the first time, a definitive, wide-ranging and authoritative book on authentic Indian food is available, making it simple to prepare your favourite Indian dishes at home, alongside less well-known dishes such as bataer masalydaar (marinated quails cooked with almonds, chillies and green cardamom), or sambharachi kodi (Goan prawn curry with coconut and tamarind). The comprehensive chapters on breads, pickles, spice pastes and chutneys contain a wide variety of recipes rarely seen in Indian cookbooks, such as bagarkhani roti (a rich sweet bread with raisins, cardamom and poppy seeds) and tamatar ka achar (tomato and mustard-seed pickle).
India: The Cookbook is the only book on Indian food you'll ever need.
Jakten på den gode vin
Ordinær pris 399,00 krDen nye boka Jakten på den gode vin av Ulf Dalheim og Anita Lange er en reiseskildring om en gruppe vinentusiaster fra Norges største vinkubb, VinPuls i Trondheim, som tidligere i år reiste jorda rundt på 27 dager for å oppdage vinenes vidunderlige verden.
Det var Ulf Dalheim, mangeårig vinskribent og journalist i Adresseavisen, som i 2016 fikk den ville idéen om å ta med en gruppe fra VinPuls-klubben på en reise jorden rundt på jakt etter gode viner. Dalheim, eller Vinulf som han ofte kaller seg, har arrangert flere VinPuls-turer i Europa, men et slikt ambisiøst prosjekt blir i en helt annen liga. Smartreiser i Trondheim tente på idéen og var behjelpelig med å ordne praktiske detaljer rundt reisen. At reisen vakte interesse i VinPuls-gruppen var tydelig og da turen ble endelig annonsert tok det ikke mer enn 45 minutter før alle plassene var tatt.
Reisen startet 9. februar 2017 og gikk først til Argentina og Chile, deretter til Påskeøya og Tahiti, videre til New Zealand og Australia før den ble avsluttet i Sør-Afrika 27 dager senere. Beskrivelsen av turen og deltakeropplevelsene er skrevet av Anita Lange, mens Ulf Dalheim har tatt seg av det vinfaglige og vinhusbesøkene.
Dette er en bok for vinentusiaster og reiseglade. De som har vært med på gruppereiser tidligere vil humre gjenkjennende over gjenglemte mobiler og pass, innkjøp av souvenirer som egentlig ikke får plass i kofferten og gruppesamholdet som etterhvert trer frem når dagene går og folk blir bedre kjent.
Japan - The Cookbook
Ordinær pris 699,00 krThe definitive, home cooking recipe collection from one of the most respected and beloved culinary cultures.
Japan: The Cookbook has more than 400 sumptuous recipes by acclaimed food writer Nancy Singleton Hachisu. The iconic and regional traditions of Japan are organized by course and contain insightful notes alongside the recipes. The dishes – soups, noodles, rices, pickles, one-pots, sweets, and vegetables – are simple and elegant.
JERUSALEM
Ordinær pris 399,00 krWinner of the Observer Food Monthly Cookbook of the Year 2013. Yotam Ottolenghi and Sami Tamimi are the men behind the bestselling Ottolenghi: The Cookbook. Their chain of restaurants is famous for its innovative flavours, stylish design and superb cooking.
At the heart of Yotam and Sami's food is a shared home city: Jerusalem. Both were born there in the same year, Sami on the Arab east side and Yotam in the Jewish west. Nearly 30 years later they met in London, and discovered they shared a language, a history, and a love of great food.
Jerusalem sets 100 of Yotam and Sami's inspired, accessible recipes within the cultural and religious melting pot of this diverse city. With culinary influences coming from its Muslim, Jewish, Arab, Christian and Armenian communities and with a Mediterranean climate, the range of ingredients and styles is stunning. From recipes for soups (spicy frikkeh soup with meatballs), meat and fish (chicken with caramelized onion and cardamom rice, sea bream with harissa and rose), vegetables and salads (spicy beetroot, leek and walnut salad), pulses and grains (saffron rice with barberries and pistachios), to cakes and desserts (clementine and almond syrup cake), there is something new for everyone to discover.
ISBN: 9780091943745
Forfattere: Yotam Ottolenghi & Sami Tamimi
Publisert år: 2012
Sider nr: 318
Lonely Planet's Best Places to Eat in Every Country
Ordinær pris 419,00 krFor the first time ever, Lonely Planet has compiled the best dining spots in every country of the world. Our writers know how to sniff out the best food around and our picks favour local, authentic and atmospheric experiences - whether that means tucking into tasty oysters at a seafood shack in southeast England or gorging on the best jerk chicken in Jamaica.
Throughout the book's 600-plus pages, we also profile the must-try delicacies unique to each country, as well as advice on how much to tip. Full-colour photographs and illustrations showcase lip-smackingly good cuisine, such as Mexican pork-belly tacos and fresh Icelandic seafood, and accompanying text gives you the lowdown on the best restaurants to wine and dine in, as well as where to drink craft beer, eat quesadillas and much more.
With over 2000 expert recommendations, this is the ultimate companion to help foodie travellers make the most of every meal, wherever they are in the world.
Luxury Collection: Global Epicurean
Ordinær pris 749,00 krThe fifth volume in The Luxury Collection series, Epicurean Experiences details exceptional gastronomic experiences offered at these remarkable hotels, from private classes on Venetian cuisine with executive chef Daniele Turco at the Gritti Palace’s Epicurean School to a wine tasting at Las Alcobas in Napa Valley. This book includes recipes from each Luxury Collection property that use ingredients native to the surrounding region. From starter to main course to dessert, local specialties take center stage, complemented by insights into local culinary scenes from noted cultural tastemakers and hotel chefs.
Micropur Forte MF 1T
Ordinær pris 399,00 krSkal du til områder hvor drikkevannet er utrygt, er vannrensetabletter en enkel og god løsning.
Micropur Forte inneholder en kombinasjon av stabilisert klor og sølvioner. I den riktige konsentrasjonen eliminerer klor raskt og effektivt bakterier, virus og visse protozoer. Samtidig beskytter sølvionene vannet mot fornyet forurensning i opptil 6 måneder.
Esken inneholder 100 tabletter, og du trenger 1 tablett per liter vann du skal rense. Brukes kun i klart vann. Grumsete vann bør først filtreres gjennom et filter.
Virketid: 30 minutter. Dersom vannet er kaldt (under 10 grader) eller man ønsker beskyttelse mot protozoer som giardiasis forlenges kontakttiden til 2 timer.
NORDIC BY NATURE
Ordinær pris 699,00 krlangt mer enn en kokebok, inneholder nyskapende oppskrifter kombinert med kokkenes egne personlige fortolkninger av det moderne danske kjøkken.
ISBN: 9783899559477