4 produkter

En kort introduksjon til Israel–Palestina-konflikten
Ordinær pris 299,00 krEn kort introduksjon til Israel–Palestina-konflikten gir en lett tilgjengelig men samtidig grundig og forskningsbasert framstilling av de viktigste trekkene i den betente konflikten mellom palestinere og israelere. Forfatterens utgangspunkt er at Israel–Palestina-konflikten er en moderne nasjonalkonflikt. Den må forstås historisk, men da primært ut ifra moderne historie. Israel-Palestina-konflikten oppstod nemlig i moderne tid, og må forstås i lys av de storpolitiske, regionale og lokale hendelsene som bidro til å sementere motsetningene mellom de to folkegruppene.
Kapitlene er inndelt slik at de tar for seg de viktigste definerende hendelsene og hvordan de formet konflikten mellom palestinere og israelere. Forfatteren viser hva som er de sentrale stridsårsakene, hvem som er de viktigste aktørene i konflikten, hva slags løsninger som har vært diskutert, og hvilke hindringer som ligger i veien for at disse løsningene kan implementeres.
Den palestinske ledelsen, det internasjonale samfunnet og formelt sett også Israel har bundet seg til en tostatsløsning. I praksis har en slik løsning blitt mindre og mindre realistisk. Avslutningsvis drøfter forfatteren hva som skal til for å få til en tostatsløsning – og hva alternativene kan være.
Forfatter: Jørgen Jensehaugen
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022

JERUSALEM
Ordinær pris 399,00 krWinner of the Observer Food Monthly Cookbook of the Year 2013. Yotam Ottolenghi and Sami Tamimi are the men behind the bestselling Ottolenghi: The Cookbook. Their chain of restaurants is famous for its innovative flavours, stylish design and superb cooking.
At the heart of Yotam and Sami's food is a shared home city: Jerusalem. Both were born there in the same year, Sami on the Arab east side and Yotam in the Jewish west. Nearly 30 years later they met in London, and discovered they shared a language, a history, and a love of great food.
Jerusalem sets 100 of Yotam and Sami's inspired, accessible recipes within the cultural and religious melting pot of this diverse city. With culinary influences coming from its Muslim, Jewish, Arab, Christian and Armenian communities and with a Mediterranean climate, the range of ingredients and styles is stunning. From recipes for soups (spicy frikkeh soup with meatballs), meat and fish (chicken with caramelized onion and cardamom rice, sea bream with harissa and rose), vegetables and salads (spicy beetroot, leek and walnut salad), pulses and grains (saffron rice with barberries and pistachios), to cakes and desserts (clementine and almond syrup cake), there is something new for everyone to discover.
ISBN: 9780091943745
Forfattere: Yotam Ottolenghi & Sami Tamimi
Publisert år: 2012
Sider nr: 318

TLV - TEL AVIV
Ordinær pris 449,00 kron these pages you'll also see dishes common to the city's infinite restaurants, where chefs make poetic use of the eating traditions of their immigrant population and arab neighbors. The result of this creative freedom is a fusion kitchen without rules and taboos. Nowhere is life celebrated more exuberantly than in tel aviv, the happiest and most progressive city in the middle east.
this coastal city is paradise on earth: Great weather all year round, beautiful beaches, leading museums, unique architecture and a flourishing economy. The inhabitants are handsome, young, creative, and radiate an unbridled zest for life. This zest is captured in the incredible location photography throughout tlv.
this is a cookbook, narrative and photo essay in one beautiful volume. One day with this boom in your possession, and you'll be booking a ticket to tlv as soon as humanly possible.
forfattere: Jigal krant
Publisert måned: Okt.
Publisert år: 2019
Utgave: 1utg
Sider nr:325